barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

On the road with The Ramones.

Kategori: Böcker.

 
Biografier om band brukar ofta vara historier där bandet hyllas, speciellt på senare år där b.l.a Mötley Crues bidrag till musikhistorien kraftigt överdrivits...många gånger skrivet av folk som man märker efter 3-4 sidor att de hemst gärna skulle varit en del av den "coola" rock n roll livet själva. 

Men det finns undantag.

Monte A. Melnick, som spenderade över 20 år som bandets turnèmanager berättar i On the road with The Ramones om sina år med bandet, ärligt och rakt upp år ner. Det var ingen dans på rosor, inte just (bara) pga vilt festande utan att....visst har man hört att Joey och Johnny sällan drog jämnt - speciellt på senare år men att det var sådär illa....Man kan minst säga att Ramones var bandet fyllt med komplexa personligheter.

Ärligt som sagt och Melnick kallar en spade - en spade. Vidare finns intervjuer och kommentarer från roadies, flickvänner, alla medlemmar i bandet genom åren....man får veta en hel del grejer man inte visste innan.

Bland annat att Bruce Springsteen skrev en låt till dom men de tyckte den var för bra att ta emot....The Boss släppte den själv och fick en hit....gissa vilken? (nej, inte Born in the USA).

Späckat med bilder också...över 200 sådana. Och flera på Joey utan brillor, det tog 20 år innan jag såg en sån bild...bara en sån sak.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: