barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Close shave-Bad Reputation.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Det klassiska bandet från Birmingham med klassiska skivor som Oi Kinnock-give us back our rose och Hard as  i ryggen är tillbaka med besked!
 
Första skivan på 20 år är en riktig fräsch käftsmäll, bandet har aldrig brytt sig om att deras musik eller band de gigar med ska "passa herrskapet"-att vara politisk korrekt har väl aldrig varit deras agenda och det blir mer än tydligt här (åter en gång)-främst med spår som bland annat Won`t say sorry. Öppningen med Real Oi sätter standarden för denna ganska arga och snabba skiva, visst hör jag att det är just dom men som sagt så går det överlag snabbare, vilket jag tycker passar sångaren Fluffy väldigt bra.
 
De överraskar även en del musikaliskt då de river av en ösig version av You`re wondering now (kanske mest känd p.g.a versionen av The Specials) -där de även stannar upp och kör lite baktakt-samt i The pubs of Brum och Night bus to Chelmsley där jag får inte så små vibbar av psychobilly. Noterbart är även att de spelat in This British land på nytt-eller i alla fall en del-låten med samma namn på den här skivan innehåller 6-8 rader av original-låten men resten har fått en ny text. Samt att de även bjuder på ett covermedley av Misfits och Joan Jett, Attitude respektive Bad reputation. Och just dom covervalen skulle kunna sammanfatta plattan rätt bra.
 
Close Shave bryr sig inte ett skit om vad folk tycker. De gör sin grej och om jag får säga det själv-dom gör det djävligt,djävligt bra.
 
Full pott för denna skiva.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: