barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Asta Kask+Stilett, Bankiren.

Kategori: Gigrecensioner.

Så då var två månaders väntan över, äntligen skulle jag få se Asta Kask igen samt Stilett som jag velat se sedan jag köpte deras debut-LP i slutet av januari.
 
Efter en välbesökt förfest och kul mingel väl nere på Bankiren äntrade Stilett scenen och öppnade med Tony Beretta följt av Backstabber. Sedan drog de av i princip hela LP:n samt en svensk version av Career Opportunities innan de avslutade med (Kan någon) ropa polis? Bandet var tajta och visade en djäkla spelglädje trots en lång turnè, helt klart att vänta på.
 
 
Asta såg jag senast i augusti på Gruvpunken och även fast dom var kanonbra där så kändes den här spelning bättre. Kanske för att det var en helt annorlunda scen nu, ingen öppen under solen utan en trång och svettig lokal med mindre folk. Liksom då så visade de att dom fortfarande är ett av Sveriges bästa punkband och blandade mellan klassiskt material från Aldrig en LP och Med Is i magen med nyare material varav en hel del från Handen på hjärtat. Vad sägs som Lasse, Lasse Liten - Dom får aldrig mig, Fredagsmys - Välkommen hem-Ringhals brinner-Den mänsliga faktorn-Världens räddaste land- Död åt er alla-Tvn....ja, ni hör ju-jag tror rätt få fans av bandet var annat än nöjda.
 
 
 
Tyvärr...i vanlig ordning så blev det vad som verkar vara standard på spelning i V-ås numera - att en del människor inte kan skilja på att dansa och att slåss-eller snarare att de inte hajar att bara för att folk knuffas framför scenen till den röjiga punkmusiken..så betyder detta INTE att de vill slåss. Vad detta beror på vet jag inte men analys är kanske att de inte går på spelningar så ofta och inte är "rätt skolade". Det var bland annat en kille som började härja vid minsta lilla knuff-oavsett vem det kom från-jag själv bevittnade att han gav sig på två tjejer bland annat just för att de dansade in i honom. Vilket givetvis är totalt oacceptabelt och det var mer än en gång då jag både uppmanade honom att "kan du inte ta en knuff-DRA HÄRIFRÅN" och även (något bryskt och fysiskt) ställde frågan "vad fan håller du på med" och "vem fan tror du att du är". och det krävs MYCKET för att jag ska tappa humöret.
 
Trist att sådant här ska förekomma men utöver det - en mycket trevlig kväll där två tajta band gav allt.
 

Kommentarer

  • Error säger:

    Har aldrig upplevt att någon varit förbannad på folk som röjer "måste vara något lokalt för Västerås" på punkspelningar, däremot har jag sett en och annan vars röjande som tyvärr gått utöver tredje part rejält. Annars tycker jag som du skrev för ett tag sedan "Dansa hårt men gör det med respekt"

    2014-04-01 | 14:11:55
  • MM säger:

    Error: Ja..jag börjar verkligen undra om det är någon lokal grej...iof verkar det som - som jag skrivit förut-att dessa som klagar/bli förbannad är sådana som inte direkt går på mycket spelningar och helt enkelt inte vet hur det går till....iof kan man missuppfatta moshande ibland-det kan hända den bästa men i de situationer jag märkt har det inte direkt varit nåt snack om att det varit DANS det varit frågan om.

    2014-04-02 | 11:03:12

Kommentera inlägget här: