barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

War on women-S/T.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Ja...ska jag försöka definera även om det inte direkt alltid är nödvändigt eller ens brukligt? Tänker inte sätta detta Baltimore-band i någon genre men för att beskriva deras sound så drar jag till med hardcore med riot grrl texter.
 
Första fullängdaren för detta band som varit aktiva sedan 2010. Väldigt bitskt och politiskt med texter om och mot sexism, kvinnor som hellre söndrar för sina medsystrar än pushar dom och religion....
 
Samt texter om (för) yttrandefrihet i Swagger, för rättigheten att använda dagen efter piller (Roe V world) och det är kul att de gjort en låt om kommentarerna de fått på youtube i youtube comments.
 
Ja...dom raderna ger väl en bra överblick om vad bandet handlar om.
 
Och det är bra, mycket bra. Sången är snabb bitvis och i mellanåt pratsjunger Shawna-hur hon än sjunger så har hon mycket bra röst.
 
Dessutom lyckas det att inte få mig att tycka att de bara kommer med en massa pekpinnar. Som det lätt kan bli när det blir såhär pass politiskt. Det känns som bandet mer upplyser om hur det är och vill få en att tänka efter...mer än att de säger "gör".
 
Det första jag hörde av denna orkester och nu är det bara att ge sig på 6 låtars skivan Improvised weapons som liksom den här finns på deras bandcamp.
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: