barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Intervju med Klubb Antisocial.

Kategori: Intervjuer.

 

 

Hej! Ta och presentera er.

Hej Mark! Vi är 4 stycken nu som styr i Klubb Antisocial, Jessica, Lollo, Sarah och Tova. Vi är alla skinheads och tjejer och har varit med i scenen länge. Vi kommer bra överens med varandra och är alla nära vänner. Klubb Antisocial är väl även lite inflitrerade av SnailTrail Record s aka. Arthur, som hjäper oss med ljud och annat.

Ända sedan ni började för 2 år sedan-eller är det 3 år sedan?...så tycker jag ni har haft väldigt mycket blandade band hos er. Lite same, same but different. Var det en tanke på från början att arra konserter med olika sorters punkband (och ska) eller är det helt enkelt ett resultat av att ni är olika invidider som jobbar tillsammans? Eller kanske en kombo?

Antisocial föddes hölls första gången 17 november 2012 och har bytt ”personal” några gånger. I början fanns det ingen vision för vad klubben skulle bidra med till scenen men det vi upptäckt är att de är kul att ge band som kanske inte fått så många spelningar en chans att spela och att locka olika sorters personer till publiken. Unite the scene, eller nåt. Vi bokar ofta band vi själva vill se och hoppas andra också vill det. Vi gillar lite olika musikgenrer men har ändå ganska lika musiksmak allihop, mest blir det punk men det har spelat bland annat ska- och hardcoreband hos oss. Det är bra att vi har en bredd och vi ser det som något bra att olika typer av människor skålar och vrålar tillsammans i publiken. Bland de roligaste kvällar vi haft är då vi kört flera musikstilar under samma kväll. Bredden är styrka. På Ligisternas releasefest hösten 2014 t.ex. hade vi en öppen scen som ett litet test och intresset blev ENORMT.

Utan att göra någon grej att ni är tjejer så är jag ändå nyfiken på just det. Har det blivit "någon grej" pga det faktumet-negativt eller positivt?

Nej, och det borde vi inte heller bli.

Ni huserade först på Skål och nu på Broder Tuck. Kommer ni blir kvar på Tucken eller är framtiden oviss?

Oviss.

Vad är på g just nu?

Ingenting förrän vi löst lokal. Vi är sugna på att boka sjukt många band och får väldigt många förfrågningar från olika spännande band men står ganska handfallna för tillfälligt, håll ut – vi kommer med nyheter inom kort! Vi är väldigt ivriga att fixa något nu.

Ni har haft allt från Projekt 9 och Close Shave till The Snipes och The Manics hos er. Istället för att fråga er om bästa arrangemang så uppmanar jag er istället att droppa några roliga anekdoter.

Jessica: När glidslem spelade på Tucken är en av mina bästa minnen. Mitt i setet gick strömmen och det tog oss typ 30 minuter att fixa det. Trots det gick inte publiken! Det var en härlig känsla! Inte så 'roligt' kanske men annars kan man ju varmt minnas mladens scengästande när sista klivet spelade. Resulterade i en finfin cover på 'Razors in the night"  

Tova: Innan jag var arrangör på Antisocial dock, men när Olov uppträdde med krycka på scen och tog paus mitt i spelningen för att gå på toaletten och spy.

Sarah: Jag har så många, den Tova nämnde är bra, men så mycket bra människor man mött. När alla i publiken är glada och nöjda.

Lollo: Att bara välja en känns i princip omöjligt, det känns som varje klubbkväll bjuder på något nytt. Men jag kommer ihåg väldigt väl när vi fick en förfrågan från ett bokat band om det var OK att använda sig av grisblod på scenen, jag skrattar åt det fortfarande ibland.

Tack för er tid och ordet är fritt.

Vi vill tacka alla som står upp för varandra och ge en känga till alla som splittrar scenen och ger vika för idioter och kommentarer utifrån. Tack BSC och alla andra arrangörer och alla band som spelat hos oss, alla besökare och nära och kära. Stöd scenen, köp skivor, gå på spelningar. Lätt som en plätt. Sluta internetkriga så jävla mycket och börja gå på spelningar istället.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: