barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

World of skinhead.

Kategori: Film & Dokumentär.

Den helt klart bästa dokumentären om skinheadkulturen som gjorts. Från 95. Mycket "kändisar" medverkar....vad sägs om bla Gavin Watson, Big Iain (på omslaget till The spirit of 69), Judge Dread, Phil Templar, Watford Jon, Arthur Kay, Roddy Moreno (lika delar tröttsamt gnäll som vettiga åsikter) och Lee från Crashed Out.

Geografiskt är det utspritt, vilket är kanon. Man får träffas skins (som redan nämnt) av alla de sorter och ursprung i Norge, USA,Tyskland, England, Skottland och t.o.m Norge. Just USA skinsen visar hur gängrelaterat allt verkar (verkade?) vara då t.o.m skinheadkulturen består av gäng som känner behov att droppa sina namn var de än är...och ett skin berättar kort om att det är ganska mycket våld sinsemellan-han själv har blivit skjuten, knivhuggen o.s.v. Jag är inte så naiv att jag tror eller nånsin trott att alla skins är bröder världen över och har själv givetvis sett bråk över skitsaker, fylla, över brudar osv men....såpass? Tur att det inte kommit hit till Sverige med gängrelaterat skit.

Givetvis är dokumentären späckad med bra musik av grupper och artister som 4-skins, Symarip, Harry J Allstars, The Business, Dandy, Madness, Joe the boss, The Specials, Desmond Dekker och Blitz 
Enda riktiga minuset är att Paul Burnley från No Remorse medverkar också. Okej,det kanske är bra i någon sorts journalistisk synpunkt att ta med alla delar av kulturen (även om man inte gillar vissa delar) men ändå...ge en platform åt en sådan person att vädra sina unkna åsikter...nej. Han håller sig i skinnet ett tag men sen kommer idiotiska uttalanden...bland annat att han inte anser det är en motsägelse att vara skinhead och nazist-utan det är mer motsägelse att vara vänster eller svart skin. Samt att naziskinsen var överrepresenterade på two-tone konserterna....jag vet inte men 500 sieg-heilande skins på en Bad Manners konsert....låter lite väl otroligt.
 
Vad fan SKRIVER jag om det här för-du ska ju TITTA!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: