barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Bouncing Sole Club # 7.

Kategori: Gigtips.

 
Pingsthelgen skulle bjuda på Malmö Oi-arrangemang med Red Alert som dragplåster och det hela var två flugor i en smäll då jag både ville se just dom samt hälsa på en av mina bästa vänner som flyttat ner till Malmö. Sen tillkom förfesten så det kändes att det var bäddat för en mycket bra helg.
 
Efter en hyfsat smidig tågresa med byte i Linköping så tog tristessen över och det korkades upp. Mest för att ha något att fördriva tiden med i brist på medresenärer och för att uthärda de som hade jobbmöten online på tåget som var otroligt trist att lyssna på. Väl framme var jag redan ganska glad i hatten och efter en lite längre sightseeing än väntat så landade jag och Carro hemma runt 18 och det blev lite stressigt för att hinna till Häng bar men det funkade. Mitt första intryck av Malmö blev förresten att det där för fotgängare att se sig för INNAN man knallar rätt ut i gatan....tas det tydligen väldigt lätt på.
 
Väl på plats så stämde beskrivningen av stället som jag fått innan. Litet och ruffigt. Och vid första besöket på muggen kunde jag konstatera att det nästan kunnat vara CBGB`s när det begav sig.
 
 
Först ut var Audiopunx, som jag tyckte kände igen men namnet sa mig inget. Fick sen bekräftat att jag inte var ute och cyklade då de är f.d South City Locos. Ett bra band som var rätt breda i sin punk och körde låtar i varierande tempo. Bra start på kvällen.
 
 
 
Vad gällande folket på plats så var det en del bekanta ansikten (utan namn) men jag utbytte lite artigheter med Andrea, Tova, Martin samt fick storyn bakom Jantelagen (Nya given) av Pontus och trots lite missförstånd i vad jag menade när jag kände igen hans röst (som jag skrev i min recension av Turist i tillvaron # 8) så är det fortfarande ett mysterium men jag ska bena ut det.
 
Innan jag betar av nästa band så måste jag ge cred till kvällens dj Maja som inte bara spelade riktiga skivor, utan även riktigt, riktigt bra sådana. Det kändes nästan som om man satt hemma framför sin egen stereo och det är ett bra (och blygsamt?) betyg.
 
The Creamators levererade riktigt bra och svängig  psychobilly som band två. Då jag förvisso inte är helt vilse inom genren men heller inget större expert så kan jag inte beskriva djupare hur det lät, mer än bra. Covers på Nation on fire (det skulle visas sig bli mer Blitz dagen efter av andra band också) och Cock Sparrer....dock inte den man kan tro (vad man nu tror?), det blev Tough guys från Guilty as charge plattan som bandet tydligen tänkt skulle passa med ståbas, och jag kan bara hålla med.

 
Och så ja...Vindicate this!...och det här kan väl bli den sämsta sammanfattningen någonsin. Givetvis har jag hört dom, och tycker dom är bra-men jag har ingen koll whatsoever på låtarna. Nu hade jag ju i efterhand kunnat "fuska" och fråga Martin eller Andreas om låtlistan men det kändes lite fusk så....jag kör på ärlighet istället, ställer mig lite i skamvrån och säger:
 
De var bra, Martin stod på golvet under hela giget, de hade lånat in en trummis då den ordinarie var sjuk (inhopparen hade tydligen repat in låtarna samma dag) och jag minns Scapegoat...kanske mindes jag fler låtar eller i alla fall snappade upp titlar men....isåfall är det nu som bortblåst, säkert en del pga att jag började bli bra på arslet och fått för många intryck under dagen.Så....bra lirat och sorry för sammanfattningen. Vid nästa gig lovar jag ha bättre koll.
 
På arslet ja....efter surrande och blivit halvt sönderbränd av infravärmen på uetserveringen så blev det tröttare och tröttare samt gnälligare och gnälligare....och även om jag hade kul så kändes det som om kvällen gärna kunde ta slut. Nu gjorde den inte det men det är en annan historia...
 
Fin förfest med bra musik och vimmel och cred till Häng bar för bästa dricksburken jag sett...
 
...om det ändå vore så väl.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: