barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Streetculture.

Kategori: Böcker.

 
 
Att skriva en bok om en eller i det här fallet-flera subkulturer är väl egentligen rätt dömt att bli en ganska subjektiv affär.
 
Är man insatt så beror det väl bland annat på hur aktiv man själv var eller är, var man bor och liknande.
 
Och är man inte insatt så beror det väl på vilka källor man tar till sig.
 
Subjektivt är ledordet och det är något jag alltid tar med mig när jag läser sådant.
 
I den här boken ger sig Gavin Baddeley på att (flörsöka) beskriva 18 subkulturer över en spann på cirka 50 bast....fördelat på 186 sidor så redan där är det självklart att det är svårt att bli heltäckande. Jag hade helt klart med mig det jag skrev om ovan och hade nyporna med salt precis bredvid mig....
 
Och visst är boken okej. Jag började med de mest intressanta bitarna och avslutade med de som ungefär är lika intressanta som att städa under badkaret. 
 
Skins, Teddy boys, New romantics, Grunge och Glam avhandlas bland annat på ett helt okej sätt. Nog har han gjort mycket research och sen finns det väl lika många åsikter om hur det egentligen var...som det finns folk i nämna kulturer. Det jag vet (eller tror mig veta?) stämmer och det jag inte vet direkt mycket om eller bryr mig om...det är säkert nära sanningen det med.
 
Lite högtravande språk emellanåt som för tankarna till antropologi eller någon uppsats gjord för någon högre skola men ett okej tidsfördriv.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: