barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Stiff little fingers till Gruvpunken.

Kategori: Gigtips.

Asta Kask-Vredens barrikad.

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 

Grattis Prince Buster.

Kategori: Allmänt

På 75-års dagen.
 
 
 

Skumdum firar 20.

Kategori: Allmänt

Skumdums 20års jubileum fortsätter och idag släpps den 5e singeln “Tonight’s the night”. Singeln är den 5e av totalt 10 2-låtars singlar som kommer att släppas den 20e varje månad under året! Låtarna går som vanligt streama gratis på vår hemsida www.skumdum.se samt på vår fb sida www.facebook.com/skumdum!

From Dusk till dawn.

Kategori: Gigtips.

Igår tillkom The Scams-här är den slutgiltiga affischen.
 
 
 

The Dräperz mer fler på Bankiren.

Kategori: Gigtips.

On the job på Tysklandsturnè.

Kategori: Gigtips.

Comminor söker trummis.

Kategori: Allmänt

Slöa Knivar-Du suger

Kategori:

Klubb Klemo, 18 maj.

Kategori: Gigtips.

Ny låt från Angers Curse.

Kategori: Allmänt

Hardcore History:John Joseph

Kategori: Film & Dokumentär.

Skinhead crossculture.

Kategori: Film & Dokumentär.

 
Amerikansk dokumentär som främst fokuserat just på USA men gör kortare avstcik till Tyskland och England. Lite hade jag förväntat mig att "de gamla vanliga" skulle medverka, som t.ex folk från Agnostic Front, kanske Dropkick Murphys också men så är icke fallet. En stor del ligger på Sab, sångare i Iron Cross som visar prov på vettiga åsikter och ger en väldigt personlig touch om sin start inom kulturen, Oi-musiken o.s.v. Med mycket humor också. Likadant med Jimmy från Murphy`s Law och övriga jänkare som medverkar är Perry (The Templars), Noah från Dead End boys, Brian från suveräna reggaebandet The Aggrolites samt Eddie från kultiga Patriot. Man får även se liveklipp från dessa band samt med ett band vid namn Hub City Stompers-som sådde ett frö i mitt huvud.Värt att notera är att Perkeles Heart full of pride spelas...kanske lite malplacerat i sammanhanget men,men.
 
Avstickarna är väldigt korta, en snubbe från Bluekilla snackar kort om hur han kom in på ska/reggae-jag vet inte riktigt om han är osäker i sin engelska eller kanske rökt några öter eller kanske har speciell humor för....hans del är väldigt märklig. Kanske lite som att han tror alla som kollar är efterblivna för han artikulerar sig väldigt mycket.
 
Darlingtons Keyside Strike får representera England i form av sångaren Stoney, ett band helt klart med en hardcore-ådra vilket kanske inte är så vanligt bland engelska band.
 
Helt klart sevärd. Bäst är delen där Jimmy pratar om passion vs fashion-och visst har han rätt - många verkat hellre välja just modet, att lägga sina pengar på svindyra paltor istället för att gå och se band....

Ny singel från The Flints.

Kategori: Allmänt

"Punk" hos Modekungen.

Kategori: Allmänt

Man ska väl sluta bli förvånad men....hur tänkte dom här? Är det samma försäljningssätt många kör på tradera och lägger till ordet "punk" rubriken oavsett om det bara är en svart t-shirt eller....vad?
 
Vad är det som gör att det där är punk?
 
 

Asta Kask-Världens räddaste land

Kategori: Allmänt

Richard Allen dokumentär.

Kategori: Film & Dokumentär.

Mannen bakom kultböckerna-Skinhead, Skinhead escapes, Suedehead med fler är rätt mytomspunnen och djupare info har varit rätt svårt att hitta....så - bra dokumentär om författaren Richard Allen.
 
 

Antipati tar en paus

Kategori: Allmänt

Saxat från facebook:
 
Godkväll! Antipati vill härmed meddela att vi kommer ta en paus på obestämd tid. Detta betyder inga livespelningar och inga nya inspelningar på ett tag framöver.

Vi kommer att göra en sista inspelning av ett par spår innan sommaren är här officiellt och göra en sista spelning, den 14 juni på Kafe 44. Med oss på det giget är våra kära vänner The Lowlifes som vi spelat mycket med under åren och som också på det här viset vinkar adjö.

Rebellion Records kommer under året att släppa en CD i sin limited edition-serie med av bandet urplockade russin betitlad "Sex Svåra År".

Stockholm gutterfest.

Kategori: Allmänt