barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Dags för Bouncing Sole Club igen.

Kategori: Gigtips.

 

Teaser från Agent Bulldogg.

Kategori: Allmänt

Razorcut-Where you belong.

Kategori: Skivsläpp

Rebellion släpper box av 4-skins.

Kategori: Skivsläpp

Look at that! Coming up on REBELLION RECORDS, the original singles boxset by THE 4 SKINS!
It contains the 7" singles: One Law For Them, Yesterdays Heroes and Low Life plus 1 single that contains the never officially released Plastic Gangster and Seems To Me singles (Both singles never made it beyond the testpressing / promo stage). 4x 7" on coloured vinyl and housed in a thick and deluxe boxset, limited to 500 copies worldwide. Officially licensed from Captain Oi! Records. 
More info and release date TBA!
 
 

PST släpper The Pistones.

Kategori: Skivsläpp

We are proud to release a brand new 7" with The Pistones from Helsinki.

Influenced by bands like The Clash, Cock SParrer and Hanoi Rocks they play their own mix of punk, glam and rock n’ roll.

Two brand new songs will be released by us. And we are sure that you guys will love this! We are stoked to have this Finnish lads on board....

 

Klubb Skunk 5/5.

Kategori: Gigtips.

 

Hyrda Knektar & The Sensitives 17/2.

Kategori: Gigtips.

 

Station Rågsved.

Kategori: Böcker.

 
 
En mycket personlig bok om författarens relation till bandet som förändrade hans liv-Ebba Grön. Många snygga foton som man har sett här och där genom åren, en hel del om hans fanzinemakande (Funtime) och en hel del bilder på hans korrespondens med bandet (vykort)
 
Som sagt väldigt personlig och visst är den kul att ha och det kommer säkert bläddras i den då och då men mest är den nog kul för författaren själv kanske?
 
Hursomhelst-en kulturgärning.

Lastkaj 14-Becksvart.

Kategori: Allmänt

Nytt från Booze & Glory.

Kategori: Skivsläpp

Kan man förvänta sig att de ännu mer/fortsätter göra en Dropkick Murphys? Låttitlarna skvallrar om det även om det alltid blandat "vettigare" texter med skråliga låtar om skinheadkulturen, Oi och supa....men det var då.
 
Vi får se vart detta leder om lite mer än 2 månader.
 
 

The Interrupters-Say it out loud.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Har ni någon gång lyssnat på ett band som låter så snarlikt ett annat att ni känt att ni lika gärna kan lyssna på bandet som de som lirar är influerade av?
 
Den känslan fick jag av The Interrupters. Tyvärr.
 
De första 3 låtarna är mycket bra, ösigt med bra refräng och körer. Och redan i första spåret By my side anar jag en Rancid-influens när Rancid ger sig på att köra baktakt. 
 
Det blir mer markant ju längre skivan går och efter lite mer än halva så började jag känna att jag nästan lika gärna skulle kunna dra av samlingen All the moonstompers.
 
Det blir även lite "Vi har hört den förut" då sångaren Aimee låter väldigt likt Brody Dalle. Många gånger känns det som om Rancid lånat in lite blåsare och har just henne på sång. Inte för att Aimee kan hjälpa hur hon låter men att det blri för uppenbart i mina öron att det satsat på just det..min teori förstärks när de slänger in rena punklåt här och där.
 
Trots detta är skivan bra, men det blir ganska fantasilöst efter ett tag. De brister i originalitet och vill jag lyssna på Rancid eller The Distillers-så lyssnar jag på just dom.

Nytt från Mike Ness...eller Social Distortion?

Kategori: Allmänt

 Mike Ness utlovade nyligen nytt material 2017...om det handlar om hans soloprojekt eller Social Distortion framgör inte.
 
Själv hoppas jag på nytt från SD-det har trots allt gått 6 år sedan Hard times and nursery rhymes.
 
Och om det nu är så...så hoppas jag på att få höra SD och inte ett SD som hängt alldeles för mycket med Bruce Springsteen.
 
Vill jag lyssna på Social Distortion så vill jag att det ska låta som Social Distortion...för om jag vill lyssna på Bruce så lyssnar jag på Bruce.
 
 

The Liptones-Karma comedown.

Kategori: Allmänt

Besserbitch-Pretenders and liars (LP)

Kategori: Skivrecensioner.

 
Det som fick mig att fastna för Besserbitch för 2 år sedan var blandningen av punk och en nypa metal. Men främst sången-där många gånger det lät som bandet spelade punk medans Elin sjöng som om det var metal. Och hade många olika nyanser av sitt röstregister, främst åt det arga hållet.
 
Så därför gör den här skivan mig lite besviken. Om jag ser den för vad det är-ett stort kliv framåt till att spela ganska rak skatepunk så är den bra. Skivan är inte skate rätt igenom, emellanåt glimtar det till och bandet låter som de till stor del gjorde på Moments of grey.
 
Men det som en gång gjorde att jag fastnade för dom-den speciella sången uteblir ganska mycket på den här skivan. I min öron utnyttjar Elin inte sin fulla kapacitet. Det känns också lite för välpolerat på sina håll, för cleant.
 
Men det blir helt klart godkänt då skivan inte är dålig, men dom är inte (helt) det Besserbitch jag föll för längre.
 
Bästa spåren är Hate anthem, I am a liar and you are a loser och Robots from hell.

The Liptones / Beat Bahnhof - Split

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 
Alltid intressant att höra nytt från The Liptones. Och inte gjorde dom mig besviken här. 2 bra låtar där den första Karma comedown är väldigt rockig utan att tappa baktakten. Bra blås och körer-ett djäkla ös och en solklar hit. Det finns även en video till låten där dom verkligen gjort en pastich den där inte helt okända Robert Zimmerman. 
 
Spår två, Paranoia part 2 är lite lugnare men som KC mycket bar körer bland annat. Dock är jag inte så överförtjust i synthen, eller är det keyboard? Det ger en känsla av synthmusik och det skyr jag.
 
Beat Bahnhof
Hade jag inte hört innan men de har vad jag förstått spelat i 4 år och kallar sin musik "4 rd wave ska" (jag låter bli att nappa på det betet) och tja...de låter i mina öron som en okej blandning av The Toasters och typisk tysk ska från 80-talet/början på 90. Ganska snabbt och mycket blås.
 
På omslaget så visar de prov på gamla fina traditioner där de helt klart inspirerats av Madness-Absolutly.
 
De gör en hyfsad insats med sina två bidrag, Ska killers (BB Tokio) som de skrivit tillsammans med Bucket och får mig att tänka på James Bond och väldigt svängiga With souls bouncing.
 
En skiva som jag fick på cd men som jag kommer köpa på vinyl helt klart, främst pga Karma comedown. Vill du spara plats hemma så finns den givetvis på spotity också samt säkert på fler sådana ställen. 

Madness-Cant touch us now.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Madness är alltid Madness enligt mig-hur poppiga de än är-eller om det kanske är just därför?
 
Det känns som om det var kortare tid sedan sist-4 år då albumet med det krångliga namnet släpptes. Som jag tyckte innehöll en del referenser till One step beyond och lite mer baktakt än på länge.
 
Den här skivan är dock annorlunda. Eller vanliga gamla poppiga Nutty boys om ni så vill. Bra melodier, skön karaktärisktisk saxspel av Kix och piano om Monsieur Barso.
 
En jämn skiva som dock känns lite lång-16 spår känns lite maffigt efter ett tag men på det hela en bra popskiva av norra Londons bästa.
 
Ofta med bandet vet man ju vad man får och den här skivan är klassiskt Madness, som förmodligen inte gör vidare många med samma syn på bandet som mig besvikna.
 
Favoritspår:
 
Dont leave the past behind you, Mr apples och titelspåret.

Rixe-Les nerfs a rif

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
En av förra årets bästa singlar med ett av de mest populära banden just nu. Även jag är ett fan och trots att jag inte hajar ett ord vad dom sjunger om så är den här singeln suverän.
 
Lite (sena) Blitz, spår av UK Subs och en massa Brutal Combat tycker jag mig höra i de fyra spåren och snart är det väl dags för en fullängdare?
 
Sen kan jag inte låta bli att fundera på vad det är bandet har som gör att dom kommer undan att ta politiskt ställning i form av gig de medverkar på....när andra band skulle avfärdas totalt av vissa delar av scenen. Men det är bara mitt egna överanalyserande och det kanske man inte ens bör fundera över utan bara tycka att det är bra....eller ett tecken på inkonsekvens och olika regler för olika band.
 
Har du inte kollat upp detta band så gör det nu!
 
Låtlista: Hexagone, A contre-courantRapport de force och Rixe.
 

Manifestgalan.

Kategori: Allmänt

Går av stapeln 10 februari och nominerade i kategorin punk är:

Wolfhour – Dead on Arrival (Kibou Records/Global Resistance Records)
Oldfashioned Ideas – Another side to every story (Contra Records)
Ursut – Köp Dig Lycklig (Not Enough Records/La Familia Releases/4490/Phobia)
Perkulator – Perkulator (Crush & Create Records)
 
Undertecknad håller stenhårt på Oldfashioned Ideas

Nytt från R.A.S

Kategori: Skivsläpp

Intervju med Cess.

Kategori: Allmänt

Då det blev officiellt igår (9/1) att The Violators kommer att spela på Rebellion så har jag grävt fram en gammal intervju jag gjorde med Cess 2005.
 
 
 

First of all, thank you for letting me do this interview. The first question is:What do you know about Sweden? Know of any good Swedish bands?

Im not really familiar with Sweden itself other than it`s the home of the invention of the cook coo clock, according to Harry Lime, anyway! Neither am I familiar with your punk scene, but Im hoping that your website will introduce me to it. I suppose I`ve got a lot of homework to do? I merely hope the scene is diverse & the bands are trying to be unconventional, cos that`s what punk`s about, isnt it? I`ve always thought that punk`s central maxim, be yourself, that is most important, & we tried to reflect that in the Violators.


Could you give us the bandhistory of Violators, when you formed the band, did you play in any other band before that, when and why did you split and so on.

Yeah, Matchi (the bassist, John Marchington) & I (the vocalist, Cess or Shaun Stiles) formed the band in Chapel-en-le-Frith, a rural town in the High Peak District of Derbyshire that lies 24 miles south of Manchester, in early 1979. This was following the demise of our former band, The Dismal Sports, whose line up included Paul Hines later of The Test Department. I suppose being in a band was our way of alleviating the boredom, & after some initial line up changes the Violators also comprised of Helen Hill on vocals, Anthony Hall (Ajax) on drums & Mark Coley on guitar. We only rehearsed as a band for a short period of time & had a few gigs under our belt before we signed to No Future Records where we released a number of singles.

The band split as we were beginning to understand ourselves & each other as musicians & as our popularity was growing.


Violators discography is quite short, 3 singles and one 12" (if you dont count the comps)

Yeah, we werent very prolific, were we? I suppose I regret that we didnt manage to get all of our set material on vinyl before we split. Yet that`s the way it goes sometimes. It was out of our control cos the split happened so quickly.


Can you give a short comment on each release:

Gangland/The Fugitive:

Gangland was inspired by Walter Hills film, The Warriors. If you havent seen it, make it a priority cos its still a great movie! Anyway, it movedme to write a track that is perhaps a little over ambitious, but which still seems to be popular with contemporary ears. Although its about six minutes long its power, attitude & its diversity holds the listeners attention from beginning to the anti-heroes chant in the out-tro.


The Fugitive:

Was the b-side of Gangland. Its a great track & Helens voice really suited the hardcore stuff. She sings with bollocks & doesnt sound like the Banshee wanna be which many viewed her at the time.


Summer of 81/Live fast die young:

It was on this single that we began to understand each other as musicians.And it shows cos both are great punk tracks: fast, aggressive & powerful.With hindsight, I wish we had the time to release them as separate entities cos both deserved to be a-sides, & its a pity we didnt get more time to explore our creativity further, cos the irony is that Helen & Coley decided to leave at this point & form Taboo. Gotta laugh, havent you? I think, with hindsight, the Violators would have become an influential band. We really hadnt flexed our creative muscle at that point & we had a lot of ambitious project set ahead. Where as now, we are now seen as something of an enigma; the band that came out of nowhere & in a short period of time created some great punk classics & then disappeared up their own arses. Yeah, you just gotta laugh!

 

Life on the redline/Crossings of Sangsara:We fell out with No Future boss Chris Berry over this release. Unbeknown to us, the little tinker went & remixed & edited our original recording & released his version. Obviously we thought he had stabbed us in the back, & in our world that was a crime. On the re-released Violators discography The No Future Years you get both tracks. The different mix version is the unreleasedoriginal. I think, its a far better version than the single release, even though Im not too keen on my vocals on either. But, fuck it, we all have bad days. Im not gonna loose any sleep over it!


The track Crossings of Sangsara features the vocals of Lou & Andy Hill on guitar, who replaced Helen & Coley. For me, its quite a prophetic track, cos it predates yet sounds similar to early indie. It certainly has that early Manchester feel & to a large degree the Violators were influenced by the so called post punk bands, such as The Fall, Joy Division, Magazine, Public Image Limited, the Banshees, the Psychedelic Furs & The Cure. At the time, we saw them as experimental punk bands who were not gonna let themselves be boxed in by being stereotyped by the music press.


Die with dignity:

Is perhaps the Violators at our most musical. The guitar riff, base line, drum pattern & vocals blend together perfectly, & we didnt compromise ourselves when producing it. I think, it still stands today as one of the best punk/pop songs of that period. In fact, comments on a post card please if you know of a better one!


Why did Helen and Mark Coley leave the band?

I can only speculate cos we have never really spoke about it at great depth.Perhaps we just lost sight of each other as individuals, who knows? Dont think I`ll even bother speculating about it. I cant be arsed. They just left. End of story!


Gangland is, according to me-one of the best punktracks from round that time.It really captures what the movie The Warriors is about...But when you released it, did people react cause of the fact that it`s almost 6 minutes long?

We had no hesitation in releasing Gangland at that length. Yet I remember that the tracks length did course heads to turn in disbelief at No Future.There was some talk that the length of it would diminish the quality of the recording when transferred to vinyl. But we thought who gives a fuck! For us, punk was about being unconventional, & still is! We wanted to use Gangland to convey the message that we were about being ourselves. We didnt want to merely imitate our heroes like many other bands seemed happy enough to do during that period. I suppose it was a cry for diversity within the movement, &fortunately it was well received by critics & audience alike.


I read in the booklet of the newly re-released No future years that you consider your gig at Skunx in `82 one of your worst...too bad they made a bootleg of it then isnt it?

You can say that again! The gig was troubled with technical & artistic problems from beginning to end. We had all taken a large cocktail of illegal substances during the course of the day, which isnt conducive with being able to performance well, is it? Yeah, as you can imagine, we arrived at the venue well & truly fucked! The venues PA system also conspired against us. It repeatedly cut out though out our set, so the gigs energy was lost. I struggled to remember the chorus to Live Fast, Die Young. Bad gig, simple as that! I dont know who the fuck was behind the bootleg, which contains Blitzs first demo too, but their only concern was cash. I dont know how many were printed*, but it now goes for ridiculous prices on the internet. So I can only conclude that its a rarity. Bastards!

What gig do you consider to be your best one? And which was the highest point in the bands career?

I dont really know now, but I recall supporting Discharge at The Manchester Funhouse. The crowd went wild as did we. Yeah, that was certainly a memorable one. We did quite a number of gigs with Discharge. We all had a lot of respect for that band. They had great tunes & were good performers. I suppose the highest point in the bands career must be the release of our second single, Summer of 81 & Live Fast, Die Young, cos shortly afterwards Helen & Coley left the band.


Did you have any problems with right-wing following? What did you think of the whole thing with Southall, bands getting banned from playing cause they played Oi and so on...

We didnt personally have any problems from right-wing elements that must have been in our audience. They were a small voice in our audience cos we were never considered an Oi band by anyone. The bands possibly affected by the incident at Southall were the known Oi bands, & the majority of them were not politically right-wing. The mass media (certainly in Britain) is so fucking lazy that it pigeon holes all cultural youth movements. They dont want to tell the truth! To tell that the concept of freedom of thought & diversity of thought exists within the membership of a youth movement is totally beyond their comprehension. As I said, theyre just fuckin lazy!


After Violators split you formed 'Ice the falling rain' but what happened after that? 
Did you join any other bands?

We did the Ice the Falling Rain single cos of what had happened with the third single. It was our way of telling Chris that he couldnt fuck us about.We spent a bucket load of cash on it in the full knowledge that he did not have a clue about how to go about selling it. I dont think he even bothered releasing it in the end. He must have been very pissed off, but that reflected our anarchistic temperament as a band. After that we had no desire to be involved in that industry. We all thought we had been messed about enough by various people in the business & it was time to leave it behind, & anyway, we had fulfilled what we had initially set out to do with the Violators: write a few classic punk tracks. I moved to London to studied European cultural history & sociology at university, leaving the movement to take care of its self. The others moved on too.


Are you involved in the punkscene today?

Im not as active as I was in my youth, but I still listen to & enjoy old skool punk, both first & second wave, & I try to keep up with the contemporary bands that are emerging.


A lot of the old punkbands have reformed the last couple of years and played at Wasted and likewise....have you gotten any offers to reform? Or have you thought about it yourself? Do you have any contact with the old bandmembers today?

Im still in contact with Matchi, Helen & Lou-sadly, Ajax didnt make it!** We meet up for a laugh over a few pints from time to time, but we have never discussed reforming the band. Last December, however, I was approached by Mark of Captain Oi records to record some new material for the Violators discography that he was planning to reissue. I thought, yeah, fuck it, why not! One of these tracks, Everything`s in a State of Decay, features on the discography. What we tried to do was to blend 60s garage with hardcore punk, & we have done a great fucking job of it too. Were getting lots of positive feedback from it. People seem to like it a lot. The rest of the new material were planning to release on an ep, All Too Human, in the near future. So I suppose, purely by accident, Ive reformed a version of the Violators. Ive also recently been in contact with Nidge out of the Blitz who has been writing new material for a new ep too. He`s asked me to do the vocals on it & wants me to do some European gigs with him. Obviously, I am seriously considering his offer.

 

 

 

Noi!se-The real enemy.

Kategori: Allmänt

Turist i tillvaron snart ute!

Kategori: Fanzines.

Nummer tre kommer att finnas till försäljning nästa vecka.
 
 

Rest in peace Dave Franklin

Kategori: Allmänt

Dead Rhythm-fest i dagarna två.

Kategori: Gigtips.

 
 
 

Poison Idea säger tack & farväl.

Kategori: Allmänt

(Saxat från deras officiella facebook-sida idag, 9/1)
 
This is an OFFICIAL ANNOUNCEMENT. We've told our friends, talked with promoters, announced it at the last show, but I guess we have to do this to make it "official". POISON IDEA is pulling the plug on the life support system that keeps the band side alive. Ya can't kill the spirit. But as of Jan. 1, 2017, POISON IDEA is no longer a band. We're going to keep working with TKO/Cascade to rerelease the old catalog and we have stuff that was never let out of the can, that will probably be released. THANK YOU FOR THE 35(!) YEARS WORTH OF MEMORIES. STAY TRUE, STAY FREE. CHEERS.
 
 

Dropkick Murphys-11 short stories of pain & glory.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Dropkick tröttnade jag på redan för 10 år sedan-pga överexponering helt enkelt.
 
Albumen hade kommit för tätt och om inte det vore nog så kom det singelsamlingar, splitskivor, dvd:er,,liveskivor och gud vet allt.
 
Lägg också till att bandet verkligen spelade ut alla kort musikaliskt-det var Oi-covers, hårdrock-covers, Boston HC influerat, mer och mer Irländskt....vem fan orkar liksom?
 
Samtidigt som de bara blev gubbigare och gubbigare-de senaste två albumen ska vi inte tala om....
 
Men här är dom igen, med första skivan sen 2013.
 
Och även om det finns bra spår här-två av singlarna främst-Paying my way och Blood så,.,...
 
...är skivan VM i självklarheter utan någon överraskningar what so ever. 
 
Men om du gillar de två senaste skivorna så gillar du säkert den här också. 
 
men ger den i princip ingenting då jag hade kunnat lista ut hur det skulle låta redan innan.

Nytt från Suede Razors.

Kategori: Skivsläpp

En tolva med 6 låtar utgiven av Contra utlovas inom kort.
 
 

Nytt från Razorcut.

Kategori: Allmänt

 
 
 

The Flints är tillbaka!

Kategori: Allmänt

Efter flera år tystnad så gör The Flints väsen av sig igen....
 
Och det var inte dåligt sällskap de har hamnat i.
 
 
Törs man hoppas på en permanent återförening?
 
 
 
 
 
 
 
 

Hard pressed-On the streets.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Väldigt mycket "back to basic" med lite halvburkigt ljud, inga krusiduller eller finlir...Jag förstår att folk gillar det här bandet men jag tycker det är ganska så halvtrist. Det är skönt att det finns en motpol till den mer tralliga Oi:en som brister lite i ryggrad och som tyskarna verkar älska men....nej, jag har ändå svårt att falla pladask eller ens halvsnubbla lite grann för det här Edmonton-bandet.
 
Gitarren är det bästa med den här epn där texterna inte är vidare lätta att höra då det känns som om sångaren försöker lite för mycket att låta tuff. 
 
Men gör er grej för all del-det verkar ju gå hem hos många andra.
 
Bästa spår: Gotta get out.
 

Grade 2-Mainstream view.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Att det kommer fram ett Oi-band där medlemmarna är under 30 samt inte varit med i en massa band innan känns ovanligt. Helt klart positivt då scenen ju behöver nytt blod för att överleva.
 
Jag tror inte medlemmarna i Grade 2 är över 20 bast men helt klart kan de lira, och de gigar mycket. Dock så gör den här skivan mig lite besviken då sången är lite medioker och texterna känns lite uppstyltade ibland. Lite att de sjunger om det "man ska" och lite fantasilöst och nödrim.
 
Men det är catchigt med bra körer med rum för en hel del gitarrsolon som för mina tankar till Crashed out.
 
Godkänt med plus i kanten där favoriterna är Speak our mind, Rise up och On our own.
 
 

Cockney Rejects till Sverige!

Kategori: Gigtips.

Saxat från Klubb Capital på fb.
 
Klubb Capital presenterar stolt

COCKNEY REJECTS (uk)
https://www.facebook.com/TheCockneyRejects/

Sedan starten -79 har bandet varit ett av de starkaste namnen inom oi/punk-scenen. Låten "Oi, Oi, Oi!" tagen från albumet "Greatest Hits Volume 2" är bandets guldkorn och enligt bandet själva var det just denna låt som gav namn till en hel musikgenre.
Nu är de tillbaka i Sverige för ett exklusivt gig i Stockholm och hos Klubb Capital.

Support:
Avslöjas inom kort!Datum: Lördag 26:e Augusti
Plats: Kraken STHLM (Rökerigatan 1D)
Tid: 19:00
Biljetter: Biljettsläpp sker 4:e Januari via www.tickster.com!


I samarbete med: TPL Records, DVI, M.A.D. Tourbooking, Kraken STHLM