barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Glöm inte John Peel.

Kategori: Allmänt

 Idag skulle John Peel bli 74 år. Peel som väl ingen kan förneka-gjorde massor för x-antal punkband när det begav sig genom att spela dom i radio och spela in sina Peel sessions med dom.
 
Grattis på födelsedagen, rest in peace och tack för allt.
 
 
 
 
 
 
 

Ny video från Stilett.

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 

3 nya band till PSK.

Kategori: Gigtips.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klubb Antisocial har hittat ett nytt hem.

Kategori: Gigtips.

 
 
 
 
 
 

Dokumentär om Pussy riot.

Kategori: TV

I kväll, 27 augusti klockan 22 i SVT 1.
 
 
 
Brittisk dokumentär från 2013. Nadja, Masja och Katja blev världsberömda med sin punkbön mot president Putin i Frälsarkatedralen i Moskva. De greps och dömdes till två års fängelse. Filmaren Mike Lerner följde hela processen och tecknar ett porträtt av de unga kvinnorna i Pussy riot och det samhälle som till varje pris vill stoppa dem

Joan Jett vill inte återförena The Runaways.

Kategori: Allmänt

Condemned 84 firar snart 30 bast.

Kategori:

 Och via fb meddelar de följande:
 
Next January CONDEMNED 84 is going strong for exactly 30 years! Rebellion Records celebrates the 30 year anniversary together with the band by releasing two very special limited 12" vinyl releases. More news to be announced soon! In the meantime enjoy one of their many classic underground hits.
 
 
(från Norrköping, dec 10)
 
 

 
 
 
 
 

Att svära i kyrkan.

Kategori: Böcker.

Smart drag för att locka läsare som inte skulle ägna boken en snabbflukt ens annars?
 
 
 
 
 
 
 
 

Sabrina Sabrok kör G.B.H.

Kategori: Allmänt

 Porn goes punk.
 
 
 
 
 

Kate Winslet som skingirl.

Kategori: Film & Dokumentär.

 
 
 
 
 
 

Eskilstuna HC-Hårda Bud, Spiknykter m.fl.

Kategori: Gigtips.

 
 
 
 
 

Gråsuggorna-Punkelit.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Får väl se den är skivan, bandets andra-som en första utgåva då det kommer släppas än med bonusspår (tagna från ett gig)  Bandet gigar hyfsat flitigt, främst i Dalarnatrakten men jag tycker fler borde få upp ögonen för bandet än de i hemmatrakterna, jag anser att bandet är ett av de närmasta UK 82 vi har idag.
 
Bandet blandar svenska och engelska spår, och just de  engelska-Future generations och At war skulle nästan kunnat vara fån när det begav sig-riktigt bra låtar. De svenska avhandlar våldtäktsmän (Låt bli, lägg av), brats ochlivet runt Stureplan (Raka spår och vita linjer) och pekfingerpunkare (Punkelit).
 
Skivan avslutas med två covers-på den förra skivan tolkades bland andra The Varukers och Grisen Skriker och här kör GG Allin Bite it you scum och Burn em down av Abrasive Wheels. Den förstnämnda hade vunnit lite på om sången varit renare, och inte försökt sjunga som Allin och Burn em down kanske artikuleras lite för mycket ibland?
 
Men skivan får mer än godkänt och jag rekommenderar er att kolla upp detta band, och kanske även boka?
 
 

Ny platta av Special Duties.

Kategori: Allmänt

Klubb Antisocial letar lokal.

Kategori: Klubb.

Pga ett ägarbyte på Skål, där klubben tidigare huserat-så letar nu Klubb Antisocial ny lokal.
 
Har ni tips, maila [email protected] eller skriv till dom på facebook.
 
 

Gruvpunk.

Kategori: Gigrecensioner.

 En aningen försenat kommer här en rapport från Gruvpunken.
 
Fredagen missades, enligt rapporter som kom på kvällen så var det olika bud om hur många som var där-från "typ 30" till i alla fall 150. Jag låter det vara osagt. Lite trist i vilket fall att det blev glest för många av banden-The Bristles och Toxic Lab rats bland annat  (då kanske) men att det skulle bli ett djäkla lämmeltåg på lördagen var det inget snack om. Jag tror det var 800 där på lördagen, vilket var skönt efter förra årets...ja, man kanske kan kalla det fiasko?
 
Pga en felkörning så missades de första låtarna av Gråsuggorna, faktiskt så hade jag missat att klockan var så mycket så när vi klev ur bilen och jag hörde dom blev det bråttom. Vi kom till lilla scenen lagom till 10 punx-och trist nog var just den låten talande. De verkade dock inte bry sig över den lilla publiken utan öste på med sin UK 82-doftande punk och vi som var där fick höra bland annat Psycho bitch, Låt bli-lägg av och Violence.
 
 
Medans nästa band-Comminor spelade togs en öl och skitsnackspaus.Så jag kan inte uttala mig mer om dom än att Johanna kraxade (?) en del i sången. Vid det här laget dök Jake Burns och resten av SLF upp och jag hade god lust att ta idolfoto men då Jake Burns satt och läste samt att de precis skulle käka...så sket jag i det.
 
Tillbaks till lilla scenen vid halv fem då The Value skulle lira. Och det var första gången jag såg dom men har hört en del lovord över deras nya sound efter diverse medlemsbyten ett par månader. Och visst leverade dom. Jocke har helt klar utvecklats på sång om man jämför med epn, vars låtar-Here to stay, Down down down o.s.v lät klart mycket bättre live.
 
 
Eftersom det var varmt som fan så gled en del öl ner....ungefär 3 miljoner men inte blev man så packad som man borde.Det blev i alla fall en enda lång väntan på Asta (och en burgare) och Utanförskapet spelade därimellan men....nja, mangel en sådan här dag var inte mitt glas samarin. SLF hann soundchecka innan...som man INTE fick ta foton på-otroooligt djävla fjantigt.
 
 
Men till slut gick Asta på...ett band som jag håller DJÄVLIGT högt och de blandade friskt mellan material från den djävligt bra nya skivan-Handen på hjärtat och äldre material som Psykiskt Instabil, Dom får aldrig mig, Lasse Lasse Liten och Välkommen hem. Och under setet fick jag en liten lust av att köra en mindre operation tillrättavisning på en snubbe som dansade hårt-men så uppenbart just för att få till bråk. Snubben åkte ut, fick en del törnar själv både över läpp och näsa (jag var fullkomligt oskyldig). Men en fråga var varför folk kastade så mycket öl och (plast) flaskor på alla banden? Är det någon punkgrej att visa uppskattning som jag helt missat?
 
Charta 77 körde därefter och hade en enligt mig svår uppgift att gå på efter Asta. Jag lyssnade på Vykort från Rio från en galax långt borta och gick fram när de körde Lilla Björn och lilla tiger-annars gick det för mig förbi ganska obemärkta.
 
Alonzo FAS 3....öppnade med Sex noll två och orden "nu kör vi" och DJÄVLAR vad de levde upp till den meningen. Det var ös från början till slut och publiken var lika galen som Alonzo himself. Kul var att publiken verkade gilla och vänta lika mycket på deras egna material som KSMB-klassikerna de körde, de måste kört 80% sådana. Så det är kul. Jag var helöt slut efteråt och kunde inte önskat mer. Gästartister kom i form av en snubbe från Baboon Show och Hjalle från Mimikry i Atomreggae och jag kan bara säga-stackars er som inte var där.
 
SLF har jag hört att de brukar vara djävligt ojämna-hur bra som helst ena giget för att bara vara trötta nästa. och sista dagen på en lång turnè-hur skulle det gå? Jo...de var inte trötta på en fläck utan körde massa bra från de tre fantastiska första plattorna och en del nytt som var djäkligt bra. Nobodys hero, Suspekt device, Doesnt make it alright, barbed wire love-ja, ni hör ju! De körde även hyllningen till Joe Strummer-Strummerville vilket fick mitt stora Clash-hjärta att dunka-samt tårar att trilla.
 
Nöjd knatade man mot bilen men hann notera att ett stackars band gick på lilla scenen som sista akt. Vi åkte hem till fina blixtrar på himlen och det är bara att konstatera att det var en djäkligt bra festival med bra vimmel soch sjukt bra band. Sen kan man kanske knorra lite över den dyra ölen men sådant är ju mer regel än undantag. Slirig lyckades man bli trots det.
 
 
 
 
 

Ny platta från Joan Jett and The Blackhearts.

Kategori:

 

The fat on tour.

Kategori: Gigtips.

Utanbygatan 24/8.

Kategori: Gigtips.

Oldies 23/8

Kategori: Klubb.

Spotlicks+The TLARK.

Kategori: Gigtips.

Första banden till PSK.

Kategori: Gigtips.