barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Skinhead utställning på Fotografiska.

Kategori: Allmänt

Lisa Lindqvist Liljedahl har följt och fotograferat en grupp skinheads i Stockholm under två år. Ett projekt som resulterade i boken ”Too much too young”. Just nu ställer Lisa ut en del av sina bilder på Höstsalongen på Fotografiska.
 
 

Booze and Glory,Körsbärsfettera & Vindicate This!

Kategori: Gigtips.

 

Evil Conduct-Today`s rebellion.

Kategori: Skivsläpp

 

Singel med Bombshell Rocks.

Kategori: Skivsläpp

Ser dagens ljus 10 oktober, även en video kommer släppas. Senare kommer ett album vid namn Generation Tranquilized.
 
 
 
 

Streetpunk X-mas party.

Kategori: Gigtips.

 

Bombshell Rocks+Saturday`s Heroes

Kategori: Gigtips.

 
 
 
 
 
 
 

Håkan Hellström och Gavin Watson.

Kategori: Allmänt

Det var nog ganska många ögon som spärrades upp i Oi och skinhead-lägret när det visade sig att Håkan Hellströms senaste skiva pryddes av en bild från Gavin Watsons fotbok Skins.
 
Noterbart är att det även släpps en bildsingel med just den bilden, kanske gamla nyheter för fansen men antagligen nyheter för icke-fans.
 
Begränsad upplaga 1000 ex.
 
På sätt och vis är det väl kul för Watsons skull att hans bild fått en sådan stor spridning.
 
Men även rätt lustigt att bilden nu spridit sig till så många som antagligen inte vet ett skit om vad det är.
 
I en intervju så har Hellström för övrigt sagt att han har haft bilden på väggen i över 10 år och "hela skivan utgår från den".
 
 
 

Thåström turnè

Kategori: Gigtips.

 

Kulturnatten.

Kategori: Gigrecensioner.

Och så var det dags för Västerås Kulturnatt, där det alltid är mycket folk i rörelse och kultur i alla dess former inne i city. Bland annat så skulle punkbandet Död Romans göra sin premiär spelning, ett band med bekanta så det var givet att knalla ner till Bankiren för deras gig 19:40....
 
...trodde ja ja.Tydligen hade bandet skrivit på facebook att spelningen var uppskjuten 50 minuter-vilket jag missat så då jag redan var på plats just då så fick jag istället se Hawkins. Ett band som jag såg tidigare i år när de var förband till Charta 77-en lite konstig parning i mina ögon men då som nu kan jag konstatera-även om deras sorts musik inte är min grej - så vet dom vad dom håller på med.
 
Men halv nio var det dags som sagt och jag visste inte riktigt vilka alla i bandet var men jag blev lite paff när de visade sig att gitarristen var Niklas med förflutet i bland annat Jailbreak Academy. Död Romans lät lite som jag anade, svensk punk med texter på svenska i stil med The Flints och kanske lite Social Distortion. De rev av 9 låtar där Hjärta av guld och  Aldrig som mig var bäst. Texterna lät mycket intressanta och personliga. Avslutningen blev en cover på Beväpna er med Niklas på sång.
 
 
Mycket bra debut och jag hoppas att vi får se mer av detta band.
 
Efterföljande Silly Section föll mig inte i smaken även om de väl inte direkt fick en chans förvisso. Så det blev till att slå ihjäl lite över en timme innan Nattflaxa skulle spela. Bland annat kikade jag på trashbandet Tyranex och även om trash normalt sätt inte är något jag lyssnar ihjäl mig på så ger jag det här bandet med beröm godkänt. Mest på grund av den mycket duktiga sångerskan.
 
 
Och så var det Nattflaxa då. Ett band var skiva jag köpte ganska omgående när den kom ut i slutet av november för 2 år sedan. Jag bevittnade även deras första spelning kort därefter och deras blandning av (i mina öron) Agnostic Front och sena The Exploited så var mina förväntningar höga då det inte direkt var igår jag såg dom sist.
 
Och ja....Bullet for a bling blev öppningen och det rullade på. Och bandet har utvecklats sedan senast, eller kanske jag ska säga petat in nya influenser i sina nyare låtar. Och tja - det var inte dåliga låtar men jag föredrar helt klart deras hardcorestil mera, som låtarna på nämnda skiva. Sen så antar jag att de inte hade världens bästa medhörning på scenen för de såg lite osäkra/frågande ut mellan varven och kom inte riktigt igång.
 
 
En bra kväll med bra musik till priset gratis.
 
 

Full konsert med G.B.H.

Kategori: Allmänt

..med bara en vecka på nacken.
 
Se och njut.
 
 

Singel från Gamla Pengar.

Kategori: Skivsläpp

Den 23 september släpps låten Ideal som dessutom har en förtjusande cover på Ebba Gröns Hat & Blod som b-sida.

Ideal är andra singelspåret från Gamla Pengars albumdebut ”Här kommer kriget”, ett album som fått strålande respons från både kritiker och publik. Texten till Ideal behandlar ämnet att glömma vart man kommer ifrån, att tappa känslan för vad som är rätt och fel. Att rucka på sina ideal helt enkelt. Det är en uppmaning till att följa sitt hjärtas väg framför plånbokens.

Live:
26 september - Beat Butchers 30 år (förfest) - Kafé 44 - Stockholm
27 september - Beat Butchers 30 år - Münchenbryggeriet - Stockholm
18 oktober - 128:A - Göteborg
28 november - Liffey’s - Stockholm

Attentat, Psykbryt & Knark.

Kategori: Gigtips.

Spotlicks-Tunneln.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Spotlicks nya släpp, 2 år efter tiotummaren. Som vanligt så är det mycket känslor som avhandlas i texterna, trots att jag till stor del är allergisk mot när det blir för mycket sådant -s å är Spotlicks ett av de få banden som jag tror på när de har sådana texter - att de menar vad de säger till skillnad från många andra band som tyvärr-ploppat upp som svampar de senaste åren och där det blir väldigt arty farty och min mamma är psykolog.
 
Skivan inleds med titelspåret där det uppmanas att man ska se ljuset i tunneln och att det kommer bli bra, lite av en pepplåt för sämre dagar enligt min mening.
 
Den följs av Svimma lugnt som där trummisen Staffan sjunger lead och Elin fyller i och körar här och där. Just sådant är jag väldigt svag för-blandad kvinnlig i manlig sång i samma låt så den blir snabbt favoritspåret. Bägge låtarna har ett par riktigt sjysta basgånger och de båda sätter sig med refrängerna snabbt.
 
Liksom 2012 års tiotummare så avslutas skivan i lugnare tempo och med lite melankoli kanske med b-sidans Du tror att ingen ser dig och det är ännu ett av bandets enkla men bra budskap.
 
En bra singel med en fin dedikation och för skivsamlaren så är den utgiven i 150 numrerade ex med rosa vinyl och med skivnumret RF 30, och har man koll på svensk punk så behövs väl det inte direkt förklaras.
 

Topper & The Manics.

Kategori: Gigtips.

 
 

Buzz Off.

Kategori: Allmänt

Död Romans 20 september.

Kategori: Gigtips.

 
 

Stödspelning för D-takt & Råpunk records.

Kategori: Gigtips.

För att samla in en slant till översvämningsdrabbade och konkurshotade D-Takt & Råpunk Records i Östersund anordnas en konsert på Caoz i Borlänge, lördagen den 27:e september. 

Inträde 100 kronor. Intäkterna går oavkortat till D-Takt & Råpunk Records.
(http://bit.ly/1rT8Dx1)

Band som spelar: 
HONNÖR SS (D-takt från Stockholm) 
on.fb.me/1q5DVPH 

GORGONAUT (Dödsmetall från Dalarna)
on.fb.me/1q5EhWs 

LIVET SOM INSATS (Grindcore från Falun)
on.fb.me/1qzmINB 

DRÅP (Crust från Sundsvall)
https://www.facebook.com/pages/DRÅP/305747579538779

IRRITATION (Käng/råpunk från Sala/Västerås)
https://www.facebook.com/pages/Irritation/143064402425259


Spelningen sker på Café Caoz (Cozmoz i Borlänge)

Arr: Gamnacke Fanzine och ABF Borlänge-Nedansiljan

Drogfritt!
 

Raybeez: In loving memory.

Kategori: Allmänt

Varje 11:e september brukar jag köra igenom mina Warzone-plattor och tillägna Raybeez en tanke, då han gick bort på just det datumet 1997.
 
Rest in peace, never forgotten.
 
 

Utanbygatan 17 oktober.

Kategori: Gigtips.

De drabbade.

Kategori: Gigtips.

Salad days, The DC Punk revolution.

Kategori: Film & Dokumentär.

A new documentary in progress! The film will include exclusive photographs, interviews, concert footage and more from the harDCore scene of the 1980s.
 
 
"Salad Days: The Birth of Punk in the Nation's Capitol"" will be a comprehensive, honest and insightful look at the DC punk scene from the early 1980s to the decade's end. The film will include exclusive archival photographs, concert footage and interviews with dozens of bands, artists, label owners, zine publishers and others who helped mold and nurture DC’s underground community during this inspired decade of music.
 
 

The Liptones-Sidospår.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 Ska på svenska är inget vi är bortskämda med - därför är det kul att The Liptones nya platta är helt på svenska. Ett band som jag äger en tidig split-singel med, men inget mer. Pinsamt dåligt uppdaterad med andra ord. Och jag kan konstatera att om deras material innan den här plattan om än bara är i närheten så bra....så har jag missat något i alla år. Och jag förstår även varför många av mina vänner som normalt lyssnar på ska rätt sparsamt-håller dom så högt. För det här kan nog gå hem i många fler läger än de "de gamla vanliga".
 
Plattan öppnas med dansanta och snabba Vem fan tror du att du är vilket är en mycket bra öppning. Den följs av den lite lugnare (kärleks) historien Med dej som är vacker utan att vara sliskig. Och efter Mörka kvarter som handlar om att inte vika sig så och den försvenskande version av The harder they come vid namn Ju större dom är  så är det bara att kapitulera.
 
Jag har nog som sagt missat något väldigt bra ja.
 
Bandet har skivan igenom bra texter, en djäkla spelglädje och de kan helt klart hantera sina instrument. Oavsett om de kör snabb ska med starka refränger eller reggae - som i Fri som även är influerad av dub. Jag gillar även deras rockiga sida, som på sina håll påminner mig aningen om The Specials.
 
"Sen skall syndaren vakna" heter ju det gamla ordspråket.
 
Och den här syndaren är nu klarvaken och förbannat glad för det.
 
 

Evil Conduct+support i Avesta

Kategori: Gigtips.

Punk i Peking.

Kategori: Böcker.

Växjö riot.

Kategori: Gigtips.

 
 
 
 
 

Dave Barker & The Liptones.

Kategori: Skivsläpp

 
 
 
 
 
 
 
 

Johan Johansson & Världens bästa band.

Kategori: Gigtips.

 
 
 
 
 
 

The Partisans & Finnegans Hell i GBG.

Kategori: Gigtips.

SHOWDOWN
Lördag 27/9
The Partisans + Finnegans Hell + TBA
Henriksbergs Takterrass
Öppet: 20.00-02.00
Happy Hour: 20.00-22.00
Pris: 120 kr + förköpsavgift.
Förköp släpps på Pusterviks biljetter samt ticnet.se måndag 8 Sep. Glöm ej att det är alltid billigare serviceavgift på pviks biljetter än på ticnet
http://www.jonk.se/

The Bristles nyheter.

Kategori: Gigtips.

Ep:n VAL? släpps lagom till just valet.
 
På kassett, för gratis nedladdning och vinyl (senare i höst)
 
De har också lite gigs på g:
 
12 sep Häng Bar, Malmö + Lazy LLamas
13 september Kajskjulets Scen, Halmstad, med Chatterbox 
4 okt Kalmar med  Mob 47 & Rövsvett ¨på Dirty Music!
 
 

Evil Conduct till Avesta.

Kategori: Gigtips.

Mer detaljerad info kommer.
 
 
 

The Oppressed till Norrköping.

Kategori: Gigtips.

Trevliga vinylsläpp från Rebellion records.

Kategori: Distros & affärer

 
- The Ejected - A touch of class LP (lim 500, 3 clrs, + innersheet)
- Badlands - Hands of time LP (lim 500, 3 clrs, + innersleeve)
- New Breed Rising LP (lim 300, 2 clrs, + innersheet)
- Close Shave - Bad reputation LP (lim 1000, 4 clrs, + innersleeve, + 3 old demo songs)
- No Resistance - V.I.T.R.I.O.L LP (lim 300, 2 clrs, + innersheet)
- Discharger - Born immortal LP (lim 500, 3 clrs, + innersheet)
- Razorcut - Gone are those days 10" RP (lim 500, 3 clrs, + innersleeve, + updated artwork)
- v/a - Oi! ain't dead 3 7" (lim 1000, 3 clrs, + innersheet)
- Hard Evidence / Butcher Boys - split 7" (lim 600, 3clrs, + innersheet)
 

Besserbitch på turnè.

Kategori: Gigtips.

 

Otroligt farliga Ebba Grön.

Kategori: Allmänt

Rawby records har utförsäljning.

Kategori: Distros & affärer

No saving grace.

Kategori: Allmänt

Klubb Antisocial # 13.

Kategori: Gigtips.

Västerås kulturnatt.

Kategori: Gigtips.

Går av stapeln och även om inte programmet är helt spikat än så finns det en del punk (och relaterat) att se fram emot.
 
Nattflaxa bjuder på gratis hardcore 22:35-22:55 vid Studieförbundet Vuxenskolan, Östra kyrkogatan 3. 
 
 
 
Irritation kommer spela på Bankiren, och det antas att det blir fler band i samma stil kanske?
 
 
Och Död Romans kommer att göra scendebut, var någonstans är inte officiellt ännu.
 
 
 
 

Morrissey knåpar ihop en The Ramones-samling.

Kategori: Skivsläpp

Nytt släpp av PST Records.

Kategori: Distros & affärer

Motala Hardcorefestival behöver hjälp.

Kategori: Allmänt

Saxat från facebook.
 

I år arrangerade vi Motala Hardcore Festival för tredje gången. Efter mycket arbete och förberedelser så stötte vi på fler och fler motgångar innan festivalens datum kom. Med en svag besökarsiffra och höga utgifter så visste vi att det kunde bli svårt att ro detta i land och vi bestämde oss för att om vi inte går runt detta år så blir det inte någon mer upplaga av festivalen.

Nu när de sista siffrorna ramlat in så ser förlusten större ut än vi trodde och mer än bara festivalen står på spel. Då vi inte får hjälp från kommunen eller bidrag från sponsorer så är det vår egna ekonomi som tar smällen, som vi inte kan ta då vi redan förlorat och satsat en hel del på denna festival.

Förlusten påverkar även de kommande arrangemang och spelningar som vi har planerade inför hösten och vintern och vi kämpar så gott vi kan för att få det hela att gå ihop men tyvärr har vi kommit till slutstationen och vi behöver verkligen er hjälp!

Det tar emot att ha en crowdfunding-kampanj men vi har nu inget val ifall vi vill kunna fortsätta vårt arbete med att dra hit band till landet. Denna smäll påverkade mer än vi trodde...

Vi har startat upp en PayPal inför detta projekt och vi hoppas det finns folk där ute som tycker detta är värt att stötta och hjälper oss på vår väg igenom detta.

Och för att avslöja den totala förlusten på årets festival så kan vi säga att detta var absolut inget vi kunde tänka oss. Den totala minus summan är 32.400kr… Alla slantar uppskattas och vi kan ej tacka er nog för det stöd vi fått/får!
Vi förväntar oss inte att alla ska ha möjlighet att ge eller hjälpa något men vi vill ta chansen ändå för vi har nu hamnat så pass långt ner att det är svårt att ta sig upp…

Känner du/ni för att ni vill hjälpa till och donera till festivalen så skicka donationer till Paypal-konto: [email protected]

Stort tack på förhand!
Christian & Dan, Motala Hardcore Festival

Asta Kask-Välkommen hem.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Ett av Sveriges bästa punkband genom tiderna har här samlat 26 låtar från sina ep`s från 80-86 som omslaget skvallrar om. Många av låtarna är med på den tio år gamla samlingen Kravallsymfonier som Burning Heart Records (R.I.P) gav ut så....har man den och/eller  i stort sett övriga diskografi så är kanske denna skiva aningen överflödig....en lösning är ju dock att köpa den för att spara på sina andra utgåvor-speciellt om de är på vinyl.
 
Eller som en introduktion.
 
Eller för den ekonomisk sinnade.
 
Jag tycker dock de på bägge nämnda samlingar kunnat skippa plojlåten Varför tog du min cykelpump? men,men.
 
Låtlistan innehåller bland annat Dom får aldrig mig, Psykopaten, Vietnam, Landsplikt, För kung och fosterland samt Inget ljus. Och det kan ju aldrig vara fel.
 
 

Dropkick Murphys till Sverige.

Kategori: Gigtips.

Biljetter släpps på fredagen den 5 september.
 
 

Bitch Boys+Puffra.

Kategori: Gigtips.

 

The Manics@Släcka bränder.

Kategori: Gigrecensioner.

I helgen gick Släcka bränder av stapeln runtom i Västmanland, evenemang som hölls för att samla in pengar till dom som drabbade av den stora skogsbranden runtom i länet. Det var en massa band ur flertalet olika genrer och det band jag valde att se på fredagskvällen var The Manics från Norrköping.
 
Ett band jag föll pladask för första gången jag såg som live i september 2011-redan då såg jag att bandet hade stor potential och tyckte synd om dom för att de spelade för en sådan fåhövdad publik.
 
Tyvärr blev det likadant här, efter en försening med över en halvtimme så avverkade bandet en mycket bra spelning inför högst 20 pers i ABF-källaren. Trots den dåliga uppslutningen öste bandet på och drog av 11 låtar om jag räknade rätt där mina favoriter för kvällen bland annat blev 24 seven, One ugly child, I dont need you och Just be there (som de avslutade med) Och de gjorde verkligen sitt bästa men den unga publiken var helt klart svårflirtad även om ett par drog några danssteg och det blev några artiga applåder i alla fall.
 
 
 
Och jag fick samma känsla den här gången som varje gång jag hör dom-det här bandet borde i en perfekt värld vara hur stora som helst...men sen när är skiv/musikbranschen rättvis?
 
Men till er som missade dom...ni missade verkligen något.
 
Gör inte om det misstaget.