barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Klubb Antisocial # 21.

Kategori: Gigtips.

 

Cock Sparrer till PSK 2017.

Kategori: Gigtips.

 

Kvinnodagspepp.

Kategori: Allmänt

Elvira & Oriane från Fuck Frankie.
 
 

Sabotage-Näven i fickan.

Kategori: Allmänt

Grade 2-All I know.

Kategori: Allmänt

Lost Warning på svenska.

Kategori: Skivsläpp

Here comes more news! Here is a sample of an upcoming 7" with Lost Warning, this is the first time they release a record in Swedish. And wow!!!?!! This is a really fantastic release. Raw, hard punk with an attitude few bands have this days. More info coming soon..

Going to be a busy year from us, we have much things coming up, super excited about this!!!

 

PST släpper Lions Law.

Kategori: Skivsläpp

So excited about this one!! Lion's Law will release a brand new 7" on PST Records, here you have a sample of one of the songs! Going to be some special pressing, more info about that is coming soon...
 
 

Rotten Mind-I`m alone even with you.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Detta band föll jag för pladask första gången jag hörde, och nyligen fick jag äntligen se dom live och införskaffade då denna skiva. 
 
En skiva som knappt innehåller en enda glad textrad. Eller jag kanske ska skriva att det är en del miserabla ämnen som ta upp, utan att det egentligen blir nattsvart eller emo. Trassliga relationer, alltför mycket och djupt  nedtittande i glaset och människor som visar sig vara några helt andra än vad man trodde...är några saker som avhandlas.
 
Och det är otroligt svårt att välja en knippe favoriter för skivan är helt kanon från början till start. Men just idag så väljer jag Teenage mess upDamaged State Of Mind och Can't Control Me No More för sakens skull för jag hade lika gärna kunnat välja lika många till som är hur bra som helst.
 
Nu sätter jag inte betyg i sifferform på den här bloggen men hade jag gjort det hade det blivit fem hjärtan inlindade i taggtråd av fem möjliga.
 
Musikmässigt då? Hur låter dom?
 
Tja...i mina öron så känns det som en blandning av Buzzcocks och The Ramones. Och att det här gått hem i många stugor har jag inte alls svårt att förstå. Snarare så har jag svårt att förstå dom som lyssnar på punk som  inte gillar det här.
 
Svinbra helt enkelt.

Lite PSK-info.

Kategori: Allmänt

SOME PRETTY SHITTY INFO!

Tidigare år har vi haft Tillståndsmyndigheten hängandes över vårt arrangemang. Varit bra nära att sista droppen fått bägaren att svämma över...peppar, peppar har vi pga polisens närvaro klarat oss ifrån "stängda kranar". Detta år kommer vi, likt vilken restaurang/klubb/arrangemang som helst, ATT vara hårda på nykterheten vid insläpp....förkrök från kl.12 är EJ att rekommendera.

En-dagars biljett kommer säljas i dörren á 400kr/st (endast kontant). Cirka 20 biljetter per dag finns. Kom i tid och köp din biljett...du kan gå och återkomma senare om så önskas.

* Dörrar 17:00 (fredag) 18:00 (lördag).
* Kom i tid då ALLA kommer få festival armband. Risk för kö!
* 18 års gräns pga alkoholservering.
* Softdrinks finns samt två Foodtrucks (även veg mat).
* Första band 19:30 båda dagar (tider på bilden).
* Merchandise från alla band samt Hard & Smart Distro.
* Obligatorisk garderob (20 kr). 
* Cash Is King! Kontokort fungerar i baren och Hard & Smart Distro. 
* Försiktig med alkoholen innan. Punkfull = nekat inträde.
* Lämna politiken hemma. Åsiktsmaskiner klarar vi oss utan.

Greta Kassler-Ingen tittar på.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Trots att jag lyssnat på punk sedan slutet av 80-talet så har det här bandet i princip helt gått mig förbi. Men min första bekantskap med Greta Kassler i och med denna skiva måste jag säga var en helt okej sådan.
 
Bandet öppnar med ett lugnt intro i Betong som är väldigt liknande Livet är för kort för sorgliga sånger av Gatans Lag och blåser sedan på med snabb punk på svenska där jag refererar till klassiska gäng som Radioaktiva Räker, Strebers och lite (senare) Asta Kask. I slutet av skivan tycker jag dock att låtarna känns mer som svensk 90-tals punk-trall om ni så vill (även om jag avskyr det uttrycket) 
 
Men som tur är slutar referensen till den sortens punk där-det blir inte tokroligt som det ofta blev med många band. 
 
Texterna på skivan är rätt mörka, alternativt har mycket att säga. Några teman som betas av är livet i ekorrhjulet, slava på jobbet och inte få ut vidare mycket av det. några sparkar mot viss organiserad religion och en del människoöden skiljas.
 
De bästa låtarna i mina öron är För profitens väl, Allting har sitt pris och titelspåret. Jag vill även nämna Rusningstrafik som handlar om trafficking om jag tolkat den rätt. En kvinna som kommer till landet med stort hopp men där det slutar i katastrof och misär.
 
Överlag en väldigt bra och jämn skiva som växer för varje lyssning. Ett bra släpp av Secondclass Kids som helt klart är på gång nu.

Återsläpp på TST.

Kategori: Skivsläpp

HC i Västerås 19 mars.

Kategori: Gigtips.

 

Perkele & Prins Carl i Västerås 9 april.

Kategori: Gigtips.