barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Sound of then-Rejected.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Enmansorkestern Sound of then har sysslat (och sysslar) med både Jamaicansk baktakt och punk/Oi i samma stil som Blitz och The Business...en driftig herre med andra ord och här ger han sig på...
 
ja, UK 82 i mina öron. Snabbt, argt och knappast utrymme för skönsång, enkla texter som klart talar sitt språk.
 
Det är kul för att jag är van att höra honom i helt klart andra sammanhang och visst passar det här. Och vad kan nästa projekt bli kan man undra?
 
5 låtar som klockar in på 10 minuter där första spåret Fight for your freedom är bäst. Skivan är tryckt i 50 ex så låter det intressant så kan det vara idé att skynda sig.
 
 

Thåströms spanska brandy.

Kategori: Allmänt

Split mellan Agent Bulldogg & Close Shave.

Kategori: Skivsläpp

 
 

Vanvett-Återfall-Kodsrikslarm.

Kategori: Gigtips.

 

Schema (nåja) för PSK.

Kategori: Gigtips.

...vilket band-vilken dag iaf....tider är väl oväsentligt då om man har plåt så hänger man på låset?
 
Friday 1 may:
Anti-Nowhere League, East End Badoes, Exploited, Oldfashioned Ideas, Sabotage.

Saturday 2 may:
Bishops Green, The Liptones, Psykbryt, Toy Dolls, Vicious Rumours.

Marky Ramones lösning.

Kategori: Allmänt

Suffer The Pain-Count Orlok.

Kategori: Allmänt

Hank Von Helvete blir Ole.

Kategori: Allmänt

Stiffy Jones & Psycho Daddies.

Kategori: Gigtips.

 

The Wave+Psykofant+Fuck Frankie.

Kategori: Gigtips.

 

Nytt från Jenny Woo på g.

Kategori: Skivsläpp

Ready to rock! Just finishing the mixing for the 8 full-band tracks that will be released on the new album "Proud of Every Scar." The acoustic tracks are also soon to be finished!
 
 

Västerås (HC) lever igen!

Kategori: Gigtips.

 
 
 
 
 

Nytt från Millencolin.

Kategori: Skivsläpp

Headons-Vi ska aldrig nånsin bli som dom.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Ett band jag hört sporadiskt, som nu hamnat på A message to you`s bolag. Och vad jag minns körde de mest eller helt på engelska förut men har nu, kanske efter På Svenska  - gått över helt till modersmålet. 
 
Här är det tre låtar som jag känner jag att inte direkt behöver dissekera - de är alla mycket bra.
 
Det är rakt, enkelt och många ekon från de gamla klassiska svenska banden - UTAN att det känns efterapat och lite väl "lånat". Det känns som om de bara, medvetet eller omedvetet inspirerats av de bästa banden när det begav sig första svängen.
 
Och det låter fräscht, argt och jag kan lätt säga att jag skriver under på i princip varje textrad. Måste jag välja gillar jag första spåret  Vi ska aldrig bli som dom bäst, en låt verkligen med hitpotential och borde givet bli, om den nu inte redan är det - en livefavorit hos fansen av bandet. 
 
Skivan släpps 27 februari och releasefesten sker dagen efter i Halmstad.
 
 
 
 
 
 
 
 

Too much too young.

Kategori: Böcker.

 
 Det är lite svårt att inte avfärda sådan här projekt per automatik-trots att man försöker. Men den här nyligen utgivna (till största del) fotoboken där ett gäng skinheads följs under 2 år i början av 2010-talet......försökte jag ge en chans och gått in med öppet sinne när jag slog upp den.
 
Och i boken så går direkt inte författaren in på sitt syfte-även om man får en hint i förordet (som dock inte hon själv skrivet) 
 
Men det hon själv sagt, i en intervju gjord av ETC är bland annat:
 
Jag ville ta ett steg längre in i en grupp som många tittar på utifrån och automatiskt tycker illa om, och det är kanske inte så konstigt eftersom de kanske ser skrämmande ut, och har en historia från 80- och 90-talet, men jag ville se vad som finns under den ytan. Det finns ingen insyn i den här gruppen.
 
Och det låter väl hyfsat ädelt från en synvinkel-en annan kan ju vara att man muttrar "djävla förståsigpåare som alltid dyker upp mellan varven."
 
Efter läst den så känns det mest som att hon varit intresserad av att framställa hur trasiga miljöer dessa skins kommer ifrån, och hur de står ganska lång fram i kön till parkbänken. Diverse uttalanden finns i boken, där det mest verkar handla om just det, men även givetvis om synen på politik, gemenskap o.s.v.
 
...men det är knappast någon djupdykning i dessa ämnen eller ens vidare bra förklarat. Men jag får väl någonstans komma ihåg att det är unga människor det handlar om, gissningsvis så är nog inte mer än några få över 20 år.
 
Så nej....det som jag får vibbar är syftet, och framställningen ger jag inte mycket för. Fattigt och jo-jag är himla trött på snack om att folk inom subkulturer ska vara så trasiga. Sen KAN dessa kids vara helt annat i verkligheten och en massa vettiga saker sagt....det vet ju bara dom själva och författaren.
 
Bilderna då?
 
Tja....det är ungdombilder - där de hänger, super och så vidare. Ganska självklart för de åldrarna men sen känns det som det petas in en del där det kramas, pussas och liknande. Ganska självklara grejer med andra ord.
 
Sen brottas jag lite med hurvida det är VM i självklarheter gällande bilderna eller bara så det är helt enkelt., men lite fantasilöst är det i stort.
 
 
 
 
 
 
 
 

Lions Law-In your veins.

Kategori: Allmänt

Oldies 6 mars.

Kategori: Klubb.

 

Spökstan-Hej kompis.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Medlemmarna i Spökstan (pluspoäng för bandnamnet) medverkar och kommer från diverse bakgrunder-på medlemmarnas meritlistor finns såväl ska/reggae och punkorkestrar.....och det hörs på något vis att en del av dom spelar/spelat sådant förut. Jag får i alla fall den känslan som jag tyvärr inte kan förklara varför ....det är bara min känsla.
 
En ep med varierande tempo, både dansant ska-som i öppningspåret  och tillika titelspåret tycker jag det låter en del som Reinholds, baserat på det lilla jag hört av kultbandet. Och mer reggae, som Lever bara en gång som går över i Kling och Klang som jag mer än fem gånger i rad tryckt "spela igen" på youtube....x-antal gånger. 
 
 
Det är bra rätt igenom, jag gillar verkligen saxofonslingorna som skickligt levereras av Sofia  och när jag hör en riktigt bra singel/ep så tycker jag alltid att det är för kort och vill höra mer, mer,mer. Och den känslan har jag.
 

Sen vet jag inte om jag ska kalla Spökstan för ett renodlat ska-band, men det är kul att se band som ändå spelar sådan musik och relaterad....som  inte envisas med att vara så djäkla mycket rudeboys med kostymer och liknande. Jag har sett liveklipp där sångaren hade Disfear t-shirt på scen vilket gav en sjyst kontrast...även om det väl egentligen inte är det eller ens borde vara det. Ja ja, jag tror folk hajar hur jag menar. Förhoppningsvis.
 
I mars spelar dom på Snövit tillsammans med Utanbygatan och....klart som korvspad för mig att vara på plats..
 
 
 
 

The Selecter-Subculture preview.

Kategori: Skivsläpp

Saturdays Heroes på hyllningsplatta.

Kategori: Skivsläpp

De två sista banden till PSK.

Kategori: Gigtips.

Last announcement for this years festival. And we are proud to welcome back Anti Nowhere League to Stockholm and PSK. Animal and the boys always deliver a great gig and we can't wait to have them back again.

Also the young punx in Psykbryt from Stockholm will play for the first time ever at PSK.

What an amazing line-up we got. Hope you all are excited!

 
 

 

Dead Rhythms vår.

Kategori: Gigtips.

 
 
 
28;e Februari: The Dahmers, Allvaret & Tormented @ Bankiren Vås 
6;e Mars: Dobermann Cult & Tortyr @ Nalen. 
4;e April: Martyrdöd, The T-55s & Utplånad @ Nalen.
30;e April: Long Knife & Neu-ronz TBA. 
15:e Maj: Halshug, Fredag Den 13;e & Motörbreath @ Nalen.

Spökstan & Utanbygatan.

Kategori: Gigtips.

Snövit den 28:e mars.
 
 
 
 
 
 
Dörrarna öppnar 20.00 och första bandet står på scenen strax efter det.


Livemusik till 23.00.

På scen kommer Utanbygatan och Spökstan leverera grymt baktaktssväng på svenska. 

I Dj-båset kommer det spisas fantastisk reggae, ska och rocksteady

Öppet till 01.00.

Åldersgräns 18 år 

Inträde 80 kr

Så ta på dig dansskorna och kom till Snövit!

Angående Evil Conducts framtid.

Kategori: Allmänt

Evil Conduct i natt gick ut med att Ray hoppat av bandet så kanske folk börjar undra hur det blir med kommande spelningar....
 
 
Saxat från facebook (idag)
 
Evil Conduct will play all the gigs that are booked. Starting with the one in Aachen this Saturday. Our good friend Phil will take over the drums. He already helped us out on several gigs last year. Our only comment to the fact that Ray is leaving the band is that a story always has two sides. Evil Conduct wil go on without him and if that means we're the bad guys then so be it! 
Cheers Han and Joost.

Ray lämnar Evil Conduct.

Kategori: Allmänt

 

Tim Steinfort-talking to a soldier.

Kategori: Allmänt

Smygpremiär för Oldies.

Kategori: Klubb.

 

Kommande gigs med Besserbitch.

Kategori: Gigtips.

 

Nytt släpp av PST.

Kategori: Skivsläpp

Kommer inom några veckor (cd)
 
 

DCR på King Rock Club.

Kategori: Gigtips.