barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

The Abruptors - Not A Love Song.

Kategori: Allmänt

Knark-Sprickor i fasaden.

Kategori: Allmänt

Epidemics-S/T.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 
 
Det tog ett tag (nu igen) för mig att skriva om den här skivan men nu så. Epidemics som jag direkt började följa när de bildades då jag verkligen gillade (och fortfarande gillar) Disconvenience.
 
Direkt så svär jag lite när skivan igång att det tog sådan tid för mig att höra hela men huvudsaken är väl att syndaren vaknar?
 
Om än sent.
 
Om man ska jämföra de två banden, där det väl bara skiljer ett namnbyte egentligen för jag tror det är samma medlemmar helt och hållet så....är det fortfarande punk men lite lugnare tempo även om det knappast hamnar om rock. Och Emma sjunger mer än tidigare, det satsas inte så mycket på råstyrka utan hon sjunger helt mer och rösten kommer verkligen till sin rätt även om jag knappast hade något emot hennes sång på skivan Umeå punk city om jag ska gå så långt tillbaka.
 
Spelskickligt och mycket att säga. Styrkan hos bandet tycker jag är texterna då det är bitskt angående många saker men det är gjort med mycket humor som i te.x I am the apocalypse där modebloggare får sig en känga. Mycket melodi i låtarna och öppningen är mycket start med bland annat Born in the 80`s (som också finns som video) och Loudmouth. Även Does it even matter finns som video ska tilläggas.
 
Ett klockrent släpp helt enkelt och tydligen så ska nya skivan (den här kom ut 2013) låta ganska annorlunda så det ska bli spännande att höra.
 
Och den här gången ska det inte ta två år innan jag lyssnar igenom.
 
Och när vi ändå är på ämnet så vill jag puscha för bandets låt till Fatta!-kampanjen som verkligen är hedersvärt och det ska de har all cred för. Länk här nedan.
 
 
 

BWL på facebook.

Kategori: Allmänt

Razorcut-Rise again.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 
Inte mycket under solen textmässigt om man ska vara så, tidlösa ämnen som att stå på sig, vänskap, slå tillbaka, svinga en bägare  men ibland kan det bli så trist att lyssna.
 
Razorcut gör det bra dock bra då de låter fräscht. Och jag älskar verkligen den utpräglade Aussie-dialekten som Al har när han sjunger (bandet är från Melbourne). Någonstans känns de som ett melodiösare Condemned 84, inte minst på grund av texterna även om Razorcut inte är lika på angående våld men det är ändå en känsla jag får. Emellanåt får jag även känslan av rävar som Last Resort (första svängen) och The Business (80-talets) 
 
Det är många bra låtar här som  Fighting spirit, Fight for more och Another rich man...och jag måste nämna titelspåret och Raise our glasses också.
 
Fast trots detta blir det inte full pott...då jag saknar lite körer emellanåt och ibland blir det lite väl mycket Lee Wright vibbar över gitarren....jag säger inte att nämnda Crashed Out gitarrist är dålig utan han KAN verkligen lira...och det är ibland just det som är lite av problemet. Och det är det även här av Bel.
 
Men helt klart en bra skiva vilket kanske kan antas då jag namndroppade hälften av låtarna. 
 

bjØrn-Svavelhjärta.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Relativt nystartad HC-band från Avesta, och ett hemligt sådant eller så har fyra stycken bandmedlemmar med samma namn lyckats hitta varandra.
 
Det är förbannat argt och tungt...och D-gravning, första låten av fyra sätter standarden med raderna
 
Avsky
Vanmakt
Avsmak
Förakt
Feldriv
Skitliv
 
Så fortsätter det och jag gillar det här. Inte en glad textrad men inte heller bara skrika ut sitt hat utan texterna är bra. Ibland önskar jag lite mer tempo, det är i mina öron bara Sänkan som blixtrar till och uppmanar till moshpit. Annars är det....tja, midtempo. 
 
Jag blev också förvånad att låtarna var så pass långa, 18 minuter klockar ep:n in på när sådant här liknande om jag ska generalisera - brukar vara över på hälften av tiden. 
 
Jag vet att i alla fall några av medlemmarna har meriter från andra band, och helt klart vet dom vad dom håller på med.
 
Men på tal om att hålla på med....fimpa den stämningsfulla (försöken) till sång som dyker upp om än flyktigt. Emovibbar vill jag inte få av det här.
 
Annars-tummen upp.
 
 

De två första banden till PSK 2016.

Kategori: Gigtips.

 

Dalapunken.

Kategori: Gigtips.

 

Karlslundsfestivalen.

Kategori: Gigtips.

Åtminstone lite punk om ni råkar finna er i Bollnäs nu på lördag.
 
Och skänk då den avsomnade och klassika Bollnäspunken en tanke.
 
 

Last Crusade-One of us.

Kategori: Allmänt

Hooligan-street punk hero teaser.

Kategori: Allmänt

Memoirs of a ska librarian.

Kategori: Böcker.

Mannen bakom Do the dog fanzine, vars namn jag totalt glömt just nu...håller på med en bok och här är omslaget.
 
 

Legion 76-Demo 2014.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Bra från Flyers hemstad med skrovlig sångröst, bra körer och gitarrer.
 
De två låtarna är inga direkta solskenshistorier där Life hits the ground handlar om en snubbe som ser allt annat än ljust på tillvaron. Medans Another Way handlar om att inte slösa bort livet och bara låta timmarna, dagarna och åren rulla på. Två bra låtar med vettiga texter.
 
Helt klart redo för ett riktigt skivsläpp så...
 
Randel?
 
Contra?
 
P.S.T?
 
Snappa upp dessa.
 

THE BUSTERS – SUPERSONIC ESKALATOR

Kategori: Allmänt

Maraboots-Ils Ont Tué La Oi!

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Så som jag minns det så var det inte många som lyssnade på fransk Oi innan 2005 någon gång.
 
Kanske får vi "skylla" på Robban (Sabotage) att många fick upp ögonen för Camera Silens, Komitern Sect med fler någon gång där?
 
Den här ep:n kom ut förra året och introt till titelspåret påminner mig väldigt mycket om Ultima Thule, som brukade ha liknande intron. Jag blev lite paff men glatt överraskad när en saxofon kommer in i låten senare. Min förkärlek för sax i punk har hängt med sen första gången jag hörde X Ray Spex och det har bara fortsatt. Det blir sällan fel. En bra öppning med skrålande och sax alltså.
 
De två andra spåren, Ils Sont Partis och Combien Sont-Ils låter rätt snarlikt första spåret så det blir lite svårt att skilja låtarna åt och lite brist på variation. Kanske hade jag kunnat skilja låtarna från varandra bättre om jag kunnat språket men förutom några få svordomar plus någon fras utöver det så är min franska inte direkt klockren.
 
Så..jag sätter en trea ungefär.

War on Women, Europaturnè.

Kategori: Gigtips.

 

Makabert Fynd & Saturday`s Heroes.

Kategori: Gigtips.

 
Snövit.
 

R.I.P Amy.

Kategori: Allmänt

4 år sedan Amy Winehouse gick bort idag.
 
Så jag postar hyllningen av The Selecter, med en märkbart känslosam Pauline Black. Bara timmar efter dödsbudet.
 
R.I.P Amy.
 
 
 
 

Jenny Woo-Here we stand.

Kategori: Allmänt

Misconduct-Blood on my hands

Kategori: Allmänt

Skivsläpp för Smash it Up.

Kategori: Skivsläpp

 
18 september släpps Westcoast democrazy på cd och vinyl av A message to you.
 
 
 

Moment 22-Catch.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Bra skate-punk som får mig att tänka på Millencolin och Rise Against. Av någon anledning är den sortens musik en sådan musikstil som jag snabbt tröttnar på, jag vet inte vad det handlar om men det gäller såväl som till exempel NOFX, Bad Religion och så vidare, om man nu kan klumpa ihop akterna så. 
 
Så är det även lite här trots att det bara är en fem låtars ep, men det ska inte tas personligt. Jag gillar Pardon my french och Axe men sedan vandrar tankarna iväg och jag börjar titta på klockan. 
 
Men grabbarna från Helsingborg vet vad dom gör och jag har lite behållning av det här men är nog inte rätt person att ge en helt korrekt bedömning.
 
Men gillar du nämnda akter så kolla upp dom. 
 
 
 
 

Deathraid, Mob 47, Svaveldioxid & Idiot Ikon.

Kategori: Gigtips.

Suede Razors-Passion on the pitch.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Med folk från bland annat Harrington saints, som kallats "All star band" här och där. En sådan epitet brukar jag ofta skaka på huvudet åt då det ofta blir en djäkla hype och alla gillar bandet även om de inte ens släppt något-.....och sedan när man själv hör bandet blir man bara besviken. 
 
Men det här är mitt första möte med dom så jag hade inga förväntningar.
 
Men väldigt överraskad för band som låter som Slade, T-Rex och (lite) The Who blandad med Oi är inte så vanligt, inte vad jag hört på ett par år i alla fall. Bootboy glam? Många skins från nden äldre generationen droppar dessa band som favoriter från umgdomen vilket kanske vi icke-britter inte kan haja men i alla fall jag kan förstå det då det var väldigt bra rockmusik och i många gånger från gatan. Men nu ska jag inte snöa in på det.
 
Inte helt oväntat handlar titelspåret om fotboll och ja, b-sidan är en cover.
 
Av Red London.
 
Även om låten väl mer är förknippat med Skullhead hos många.
 
Sen finns det andra versioner av den låten också men det här är bland de bättre jag hört.
 
Och då det väl bor en liten glamrockare i mig ibland så....
 
..ja, jag är ganska så överförtjust i Suede Razors.
 
 

Bad Religion på Europaturnè.

Kategori: Gigtips.

Razorcut-Battles.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Melbourne Oi med hälften-hälften män och kvinnor i sättningen. Ett band som blivit riktigt poppis på sistone. 2 låtar där titelspåret är rätt hård men ändå väldigt melodiös med mycket bra körer.
 
Men det är b-sidan Another rich man som jag faller för, riktig hitpotential helt klart. Den låten finns även med på fullängdaren Rise again som släpptes tidigare i år av Rebellion & Longshot.
 
Ett mycket bra släpp.
 
 
 

The Jam på utställning i London.

Kategori: Allmänt

Vila i frid Jocke.

Kategori: Allmänt

Du är inte glömd.
 
Jocke Nilsson 76-08
 
 
 
 

Prins Carl till Tyskland igen.

Kategori: Gigtips.

 

Codi de Silenci-És el moment

Kategori: Skivrecensioner.

 
En ep som överlag är väldigt lugn, nästan balladaktigt men smörsång-det är då inte.
 
Jag fick verkligen kolla upp om det var Wouter (Razorblade) eller inte men det var det inte. För övrigt fel land också då dessa är spanjorer (därmed inte att jag påstår att band inte kan vara internationella)
 
Ibland kan språkbarriärerna strula till lyssningsupplevelsen och så är det faktiskt här. Visst gillar jag en del punk som inte är så mitt modersmål eller engelska men ibland...går det bara inte.
 
Sen är det för lugnt(rockigt) också så det blir för en stor kontrast för min smak.
 
Det här glömmer jag nog rätt fort. 
 
 
 

Iggy Pop och Henry Rollins i samma (stum)film.

Kategori: Film & Dokumentär.

ggy Pop and Henry Rollins will star in a new silent film called GutterdaÌmmerung . Subtitled "The Loudest Silent Movie On Earth," the feature is being directed by photographer and video director Björn Tagemose.
Rollins say the aim is for the film to be accompanied by a live band, similarly to how period films uses a live pianist to back silent films before that whole "talkie" thing happened.
The announcement also describe Iggy Pop as "a horned punk rock angel" named Vicious. Another 12 "epic rock stars" are expected to be announced in the coming weeks.
 
 

Sudden War-Demo MMXV.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Kanadensisk hardcore har jag inte någon vidare koll på. Faktiskt så kan jag inte dra mig till minnes att jag hört något alls.
 
Så det här var en bra start för mig. Ursinnigt, snabbt med djäkligt arg sång som man får anstränga sig för att höra texterna. Runt en sex minuters bra skit på den här demon som har många sjysta breaks som jag gillar. Och det här bandet vill jag höra mer av.
 
Jag har letat info om bandet men inte hittat något och deras sida på facebook är ingen orgie i matnyttigt men ett band jag gärna stiftar mer bekantskap med. Men lite mer körer hade inte suttit fel. 
 
Struggle-Through your eyes och too late heter verken.
 
 
 

Browsing Collection-Dont tell me.

Kategori: Allmänt

Elin-Det är dags för förändring.

Kategori: Allmänt

The New York Hardcore Chronicles Film trailer.

Kategori: Film & Dokumentär.

Tompa Eken 65 bast.

Kategori: Allmänt

Nytt från The Bones.

Kategori: Skivsläpp

Their sixth full-length album, “Flash The Leather”, it’s about to see Daylight on September 11th 2015. It will be available as standard CD, Limited Edition Digipak with Bonus Songs, LP+CD and also as Digital Download. “Flash The Leather” contains a cool surprise and big Thank-You to all the German Fans as the long-player features the song “Die Wilden Jahre” with German lyrics and perfomed together with The Broilers leadsinger Sammy Amara.
 
 

Comminor-Rubble boy.

Kategori: Skivrecensioner.

Comminor har verkligen utvecklats sen första gången jag såg dom, vilket måste vara 4 år sedan. Spelmässigt har de blivit vassare och hårdare, ska jag vara ärlig så hade jag inte tippat på att det varit dom om jag bara hört den här singeln i bakgrunden någonstans.
 
Men såklart känner man igen Johannas sångröst.
 
Jag gillar den här mer seriösa approachen dom har, och ett plus i kanten för att dom droppat scenkläderna som  tog en del fokus från musiken.
 
Snabbt, hårt men ändå melodiös skatepunk  och jag gillar att Viktor (?) sjunger tillsammans med Johanna så pass mycket som han gör i den här låten....
 
....som finns på spotify.
 

BARB WIRE DOLLS-Make Riot Not War

Kategori: Allmänt

Sweet summer festival.

Kategori: Gigtips.

Alla artister släppta och plats spikad.
 
Västerås utifall någon undrar.
 
 

KBD-MMVX

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Ibland får man ändå tacka för den digitala revolutionen, för den här 7 låtars "skivan" släpptes nyligen bara på kassett-och då i blygsamma 30 ex. Men då bandet lagt upp låtarna på soundcloud så kan man ta en lyssning.
 
Och trots att jag har inte hajar ett dyft då texterna är på ryska så tycker jag ändå det är bra. Låttitlarna, som står inom parentes på engelska skvallrar en aning om hur bandet låter....för i alla fall jag associerar t.ex en titel som Twilight of the gods med metal...
 
Och visst är det i stort sätt metal, med en punkådra. Men funderar man på att backa för den sakens skull så räcker det att lyssna på introt.
 
Men  gillar man Banner of Thugs, Discharger och Disciplines hårdaste stunder så faller det här nog i smaken.
 
Bra körer, dubbla baskaggar och ibland lite väl mycket solon men det var ändå väntat efter de första tonerna. Kanske lite monotont men det kan vara för att jag inte hajar språket?
 
Helt okej när man är på det här humöret.
 

Seaside Rebels - Abandon Ship

Kategori: Allmänt

Gråsuggorna i Rättvik.

Kategori: Gigtips.

Och ny skiva är på g.
 
 

Etzia-Jah will provide.

Kategori: Allmänt

Alliance Canada-Demo 2015.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Oi liknande Retaliator  var det första jag tänkte när jag hörde Pride.
 
En låt som är sådär enkel egentligen i text att det kanske knallar på gränsen om man så vill att det är lite för klyschigt...
 
I wont ever die.
 
I got to much pride
 
I wont ever die.
 
With the shave (?) and the boots on my feet.
 
SKINHEAD.
 
Men liksom så som  Booze and Glory många gånger är så catchiga att man inte kan låta bli att tralla  med i så är de här fem kanadensarna i den här öppningslåtar så djäkla bra att det inte går att värja sig. ....dock så vill man inte tralla utan fyllebröla och fram och stångas framför en scen. Trots att det är ganska klyschigt.
 
Ett bra smakprov av ett band jag vill höra mer av, 3 låtar kändes för lite men jag tror dom här killarna blir uppsnappade av något bolag snart.
 
Övriga två låtar heter Wrong crowd och Sarah-som är en cover av på Retaliator men som sagt....Pride.
 
...är ett måste i skivsamlingen så jag hoppas det blir möjligt.
 
För en nedladdad från bandcamp duger inte.
 
 
 

Prins Carl-Cut the wire.

Kategori: Allmänt

Marching On nummer 1 ute nu.

Kategori: Fanzines.

Marching On nr.1 UTE NU! 100 ex. 32 sidor A5 svartvitt punk/oi/skinhead fanzine.

Innehåll: Intervjuer med Coupe-Gorge, Perkele, Knockout, Komintern Sect, Crown court, Lost warning & Reconquesta + en gästkrönika och en PSK-rapport av John Mundy (Vicious Rumours).

Priset ligger på 20:-. För beställning (av ett ex) tillkommer porto med 7:- För beställning av fler ex skicka PM så kollar jag porto. Betalning via swish till: 0736524439 eller paypal [email protected] (när betalning görs med paypal tillkommer 4:- då dom tar ut nån avgift).
MÄRK BETALNINGEN MED DITT NAMN. Skicka sedan ett meddelande här och skriv din adress så kommer den med posten.
För er som vill slippa frakten eller bara vill ses för en bärs så kommer jag vara på Nortons (Ex. Jamesons, Folkungagatan 57) på fredag 17/7 mellan kl 18-22(minst) och kränga den, ta med jämna pengar!

Foreign customers:
Info: 32 pages black/white A5-format. Interviews with Coupe-Gorge, Perkele, Knockout, Komintern Sect, Crown court, Lost warning & Reconquesta + a guestcolumn and a report from the PSK-festival by John Mundy (Vicious Rumours).
The price for this first issue is 2€, payment through paypal. Please send a message and i'll find out about shippingcosts.

Skål!
Cheers!

/Tommy

 

Hawkins Thugs -Lager Lads

Kategori: Allmänt

Achie meets The Ramones.

Kategori: Allmänt

War on women-S/T.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Ja...ska jag försöka definera även om det inte direkt alltid är nödvändigt eller ens brukligt? Tänker inte sätta detta Baltimore-band i någon genre men för att beskriva deras sound så drar jag till med hardcore med riot grrl texter.
 
Första fullängdaren för detta band som varit aktiva sedan 2010. Väldigt bitskt och politiskt med texter om och mot sexism, kvinnor som hellre söndrar för sina medsystrar än pushar dom och religion....
 
Samt texter om (för) yttrandefrihet i Swagger, för rättigheten att använda dagen efter piller (Roe V world) och det är kul att de gjort en låt om kommentarerna de fått på youtube i youtube comments.
 
Ja...dom raderna ger väl en bra överblick om vad bandet handlar om.
 
Och det är bra, mycket bra. Sången är snabb bitvis och i mellanåt pratsjunger Shawna-hur hon än sjunger så har hon mycket bra röst.
 
Dessutom lyckas det att inte få mig att tycka att de bara kommer med en massa pekpinnar. Som det lätt kan bli när det blir såhär pass politiskt. Det känns som bandet mer upplyser om hur det är och vill få en att tänka efter...mer än att de säger "gör".
 
Det första jag hörde av denna orkester och nu är det bara att ge sig på 6 låtars skivan Improvised weapons som liksom den här finns på deras bandcamp.
 
 
 
 
 

The Venomous Pinks - Do You Wanna?

Kategori: Allmänt

PIL-Double trouble.

Kategori: Skivsläpp

Körsbärsfettera-4 veckor.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Rykande färsk singel från mitt gamla favoritband som jag har följt sedan starten. Tyvärr har jag inte hört senaste ep`n än-men det är på gång så det blir lite omvänd ordning i recensionerna här men det är kanske lite av charmen med den här bloggen. Så jag tar och bedömer den efter demon jag har och Alla ska ha linne.
 
Och baserat på det, så visst känns bandet igen trots att det numera bara är två av fem (?) kvar från den tiden.
 
Och visst är det lika bra som alltid. Som nämnt i en annan bloggpost så är en ny fullängdare på g och den här singeln 4 veckor gör att jag verkligen längtar.
 
...för det dom sjunger om-semester, kan jag inte längta till själv men visst kan jag relatera till känslan. Att man jobbar just för dom fyra veckorna och sen bara släpper loss.
 
....för att sen falla ner i ett djupt hål när semestern är över och den långa väntan tills nästa år börjar.
 
Gillar du det bandet har gjort förut så garanterar jag att du kommer gilla även det här.
 
Då jag själv just nu som sagt inte kan vänta på mina fyra veckor så väljer jag att längta efter mer från bandet.
 
Och det känns efter den här låten att det inte kan gå fort nog.
 
 
 
 
 
 
 
 

Psykbryt-Ursäkta röran-vi river allt.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Säkert sist på bollen men vad gör det?
 
Den här skivan, bandets andra om jag inte är ute och cyklar-är faktiskt bland det roligaste jag hört på bra länge. Inte på det där spexiga eller tokroliga viset som vart och varannat svenskt punkband var inne på i mitten av 90-talet utan....
 
ja, humor med kul formuleringar, distans till mångt och mycket och glimten i ögat känns ständigt närvarande. Några exempel på det är Med kinden emot stål, Arbetar-Klas och Rätta in dig i ledet, just den sistnämnda låten är verkligen sådär som man tänkt om många inom punksvängen.
 
Säkert är jag fantasilös (och knappast unik?) som tänker Asta Kask i stort i deras sound, men även en del Exploited och One Way system.  Helt klart är att bandet kan hantera sina instrument.
 
Att göra någon djupare analys av fler låtar  känns lite overkill här, då t.e.x Aldrig en av er och Förnedrings-tv säger sig självt.
 
Och Lusekoftor og brända kyrkor....jag dör! På ett bra sätt men det gör nog inte under för  den nordiska grannsämjan.
 
Bra gjort, jag ser fram emot  sjuan Folk som klagar på folk som klagar som kommer i höst.
 
 

Dead Rhythm 2 oktober.

Kategori: Gigtips.

Körsbärsfettera släpper nytt.

Kategori: Skivsläpp

I morgon, 10 juli  släpps 4 veckor.
 
 
Och övrig info:, från bolaget Skulls and Flames.
 

KÖRSBÄRSFETTERA SIGNAT TILL SKULLS AND FLAMES, SLÄPPER NY SINGEL I SOMMAR OCH ALBUM I HÖST.

Punkrockbandet Körsbärsfettera har skrivit skivkontrakt med bolaget Skulls and Flames Recordings. Bandet släpper sin första singel "FYRA VECKOR" på bolaget digitalt fredagen den 10 Juli lagom till den svenska Industrisemestern.

Bandet har spelat in en fullängds LP som kommer att släppas i höst på vinyl och digitalt.
Skivan kommer att finnas tillgänglig digitalt via Itunes, Spotify, Google Play, Apple Music och Amazon samt ytterligare 600 olika nedladdnings- / streamingtjänster. Vinylen kommer att finnas i limiterad utgåva och försäljning kommer endast att ske via utvalda kanaler samt via bandets egen webshop.

Albumet spelades in i Skulls And Flames Recording Studios i Skövde, Mars - Maj 2015.
Albumet är producerat och mixat av Kalle Sjöstrand i Skulls And Flames Recording Studios.

Körsbärsfettera hälsar: ”Det här är vår comeback på platta. Vi har kämpat, gigat och skrivit låtar - allt för Er, den här plattan tillägnar vi ALLA som någonsin kommit, kommer att komma - eller ens funderat på att komma på något av våra gig. Det här är Punk med hjärta, själ och engagemang. Hoppas ni tycker om det.”

Låtlista :
Sida A: Fyra Veckor, Skövde Stad, Kvinnor Upp Till Kamp, Sverige Rasar, Sluta Döma, Vardagen.

Sida B: Helgen Är Här, Utopi, Fin På Ytan, Änglar Och Demoner, Känslokondomen, Efterfestdrottningen.

Körsbärsfettera är: Anna Sjöstrand – Sång, Hanna Brage – Bas, Malin Skaremyr - Trummor, Mari Lomberg - Gitarr och Sheriin Emanuelsson - Gitarr.

Bangarang HI-FI 18 juli.

Kategori: Klubb.

 

Thåström-Den morronen.

Kategori: Skivrecensioner.

 
En av Sveriges största artister som jag alltid respekterat på flera sätt och vis, bland annat på grund av hans integritet. 3 år sen Beväpna dig med vingar och den här skivan är bra men bjuder på rätt få överraskningar.
 
Stämningsfull och lugn musik med texter som i princip alla handlar om gamla minnen-främst platser och kvinnor.
 
Visst är det bra, främst Ner mot terminalen och Alltid va på väg men det är ju det att de flesta låtarna behandlar samma ämnen och mycket står inte ut-även om det är bra.
 
Jag har dock svårt att inte illa om något Thåström gör, och jag tänker inte börja nu. Det är ju såhär han låter idag och ha gjort ett bra tag.
 
Hellre att han gör sin grej så här än att försöka vara punk som många verkar tycka att han ska.
 
Jag hävdar att det är just det han är.
 
Om än i lugn form.
 

Fuck Frankie-En Fri och Tjock Man

Kategori: Allmänt

Psykbryt-Vem ska ni skylla på?

Kategori: Skivsläpp

Dragkampen om skinheadkulturen.

Kategori: Allmänt

För 11 år sedan skrev jag en artikel som publicerades i Umezine. Om hur både vänstern och högern, eller ska jag säga-vänster och högerskins hade en dragkamp om skinheadkulturen. Vilken som var den rätta historien och liknande.
 
Det var knappast unikt då och är mer aktuellt än någonsin idag anser jag. Då blogg och forum-fenomenet mattats ut en del för att ge plats åt facebook och så vidare så känns det som om man inte kan logga in på facebook eller ens se en Oi eller ska-video på youtube utan att det där kommer upp.
 
The spirit of 69 är en myt.
 
Alla skinheads gick på reggaeklubbar.
 
Majoriteten av skinsen var svarta.
 
Skinheads var rasmedvetna från början.
 
Och så vidare, i all oändlighet, det hela går ut på att framställa kulturen som mer en det ena, än det andra.
 
Och jag bara suckar.
 
Själv tycker jag det är klart som krovspad.
 
Tar man 10 olika skinheads från olika delar av vilket land man vill-från vilken tidsperiod som helst...
 
...så tror jag knappast att man får ett unisont svar på hur det var.
 
Alla har vi våran egen uppfattning och verklighet och nog kan det handla om geografiska skillnader också?
 
Det var väl knappast så att allt var svart eller vitt?
 
Men att folk försöker skriva om historien är ju knappast unikt eller nytt.
 
Ha din egen uppfattning och dina egna minnen om hur det var.
 
Men försök inte tvinga på den på andra.
 
Någonstans också....
 
...tycker jag att:
 
Det där är historia, sluta lev i det förgångna.
 
Eller försök vinkla till det till din egen (politiska) fördel.
 
Själv tror jag knappast att alla skins gick på reggaeklubbar.
 
Lika lite som att jag tror att alla istället knackade pakistanier.
 
Eller på 2000 naziskins på ska-gigs.
 
Eller att two-tone tiden var ett enda stort kramkalas.

The Sensitives - Dogs On The Run (lyric video), feat Gimp Fist and more.

Kategori: Allmänt

bjØrn AVHC

Kategori: Allmänt

Bad Manners i Augusti.

Kategori: Gigtips.

Om du råkar befinnade dig i England i Augusti, varför inte försöka kika in Bad Manners?
 
02 08 Bristol, The Fleece
06 08 Derby, The Venue
08 08 Gloucester, Guildhall
09 08 Chester, The Live Rooms
14 08 Lowestoft, The Aquarium
15 08 Lincoln, Engine Shed
21 08 Southampton, Engine Rooms
 
 

Insect-S/T.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Då jag gillar Idiot Ikon så var det självklart att jag kollade upp det här bandet som nämnda grupps sångare Maria är med i.
 
Första spåret av fyra, Gå och dö ditt äckel har väldigt mycket vibbar av Black metal ,något som också bandet beskriver sig som tillsammans med crustpunk. Då jag lyssnar väldigt lite, eller ja-inte alls på sådana musik så blev jag lite överraskad över att jag gillade det. Även om jag alltid försöker ha ett öppet sinne.
 
Övriga tre spår är mer crust men visst ligger känslan av BM kvar, främst i sången och vilken djävla röst!
 
Runt en kvart av ursinnig sång och ett djäkla drag. 
 
Finns på bandcamp men jag hoppas den även kommer fysiskt. 
 
 
 

Punk i Peking.

Kategori: Böcker.

 
En kulturgärning och kul för oss som inte var med under den tiden och givetvis för dom som var med. När jag själv läser om den här tiden så tänker jag alltid att det var skönt att man inte var med, för att springa för raggare jämt och ständigt som (enligt många uppgifter) inte brydde sig om utifall det var tjejer eller killar de nitade, eller ålder för den delen.
 
Författarna är väldigt passionerade i sitt skrivande när de själva berättar om den här tiden, och även de andra som pratar om tiden är väldigt målande i sina beskrivningar. X-antal personer medverkar, både folk från band som Peking SS, Pack-i-stan och A.S.L såväl som sådana som inte spelade i band. En bra fördelning av män och kvinnor.
 
Det är också bra att det finns mycket foton och att författarna hänvisar till dom så man får ett ansikte på personen som det skrivs om. Och att situationen i samhället, både i Norrköping och Sverige i stort beskrivs. 
 
Och som skinnboll måste jag ge tummen upp för att hela Oi och skinsvängen togs med, och är bra beskriven ur ett historiskt perspektiv och utan en massa anklaganden om att den delen i punkhistorien förstörde en massa. Och även att dom låter bli att definera punken, men såklart skrivs det en del om när allt delades upp och skulle defineras...när man helt plötsligt "inte kunde" lyssna på t.ex Crass och 4-skins utan på sätt och vis var tvungen att välja.
 
Helt klart bland de bästa svenska böckerna på ämnet.
 
 
 

City Saints-United we stand.

Kategori: Skivsläpp

Från kommande sjuan med Oldfashioned Ideas.
 

NollkompetenZ-Wanker.

Kategori: Allmänt

KSMB-Tänker på dig.

Kategori: Allmänt

Filmen som Bråvalla först förbjöd KSMB att visa, men ändrade sig efter att journalister börjat ställa frågor.
 
 

Concealed Blade.

Kategori: Skivsläpp

Sjysta, snabba & hårda toner som finns på vinyl via Beach Inpediment och Hardware Records.
 
 

Cockney Rejects-Lets `a ve it.

Kategori: Skivsläpp

Det där med "pledge-campaign" ser jag med jämna mellanrum, tidigare i år (eller var det förra året?) så gällde det Stiff Little Fingers och nu gäller det Cockney Rejects.
 
Själv är jag emot hela grejen och skulle aldrig delta vilka det än gäller men vill någon sponsra deras skivsläpp så finns länk här nedan.
 
 
 

Adam Nilsson & Insatsstyrkan-Och vi tyckte socialdemokratin var en dålig idé

Kategori: Skivrecensioner.

 
En skiva som blivit försenad, men som i alla fall lagts ut på Spotify. Av de 6 låtarna är 4 stycken demospår och jag antar (och hoppas) att det är menat att dom ska slipas till innan skivan släpps "på riktigt" och att det här bara är menat som ett smakprov.
 
De två första spåren är studiospår, Taggtråd runt varje aveny och Ekon av reggae. Och dom är helt okej, det är väl svårt att inte tänka Tysta Mari och Stilett då det just är frontmannen från dom två banden som sjunger. Och de här låtarna låter väl som en lite lugnare blandning av dom två. Och angående just gällande ordet "två" så är två av medlemmarna i bandet  Dadde och Ernie från Asta Kask.
 
Och de fyra demospåren då....Adam solo med en trummaskin med ömsom kvidande ömsom pitchad röst, synd när han helt klart kan bättre.
 
Mycket dub-inslag i dom låtarna och då det är demos får man väl ta det för vad dom är men i min mening hade det varit lika bra att låtit bli att släppa ut dom i väntan (som det väl är?) på finslipningen....
 
....för det här duger inte i min bok.
 
Men kommer nya och bättre versioner så ger jag den här ep`n en ny chans och skriver om den då.
 

Sabotage-When Odin calls.

Kategori: Allmänt

Spelordning för Gruvpunken.

Kategori: Gigtips.

Ja, en start i alla fall.

 
 
 

Nu är det dax att presentera årets spellista ,spelordning och tider kommer senare.


Fredagens band: Mimikry, Rövsvett, T.S.T, Lastkaj 14, Bombfors, Scumbag Millionaire, Bagarmössen, Hilfe.

Lördagens band: Strebers,The Baboon Show ,Charta 77 ,Comminor , Crude SS ,Crash Nomada ,Slaktkniv ,Natalie Roots,SPIFF.


Första band på scen : fredag kl 19.00 lördag kl 18.00 , båda kvällarna kör vi till kl 02.00.

Gov`t Mule-Dub side of the mule.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Tänk så fel det kan bli, jag greppade den här skivan p.g.a titeln och omslaget, i tron att det var-tja-en dubskiva vilket väl inte direkt är att vara helt galet att anta?
 
Gud så fel jag hade.
 
Och jag tackar min lyckliga stjärna att jag bara lånade den och inte köpte den.
 
2 CD`s och en dvd. Och öppningen på skiva ett säger rätt mycket om hela skivan. För man möts av ett band som mest verkar ägna sig åt någon jamsession som aldrig tar slut med en massa gitarr-onani. Jag kollade upp gruppen och...
 
Ja...det är ett sådant band, bildad ur askan av Allman Brothers.
 
Men då skiva 2 lovade Reggae got soul, 54-46 och Pressure drop så led jag....för att höra att det just är Toots Hibbert som gästar på dessa låtar.
 
Och visst har han lika bra röst som när det begav sig. Nackdelen är dock att skivorna är just live och Toots drar ut på sin medverkan och verkar mest intresserad av att få publiken att fylla i/jubla/sjunga med...än att sjunga själv. Tyvärr.
 
Så..inte ens om jag tar till "kul att höra Toots" så räddar det vidare mycket. En ren plåga musikaliskt och ett för publikfriande gästspel så....
 
Jag försöker glömma att jag ens hört skivorna.
 
 
 

All we have is now.

Kategori: Film & Dokumentär.

SVT 2, tisdag 7 juli 21:45.
 
(sen hur punk bandet är låter jag vara osagt, dont kill the messenger eventuellt)
 
K special. Tre medlemmar i det hyllade popbandet Those Dancing Days bryter sig loss och startar punkbandet Vulkano, redo att ta över världen.
 
När resan börjar möter vi Cecilia Efraimsson, Lisa Pyk Wirström, och Rebecka Rolfart i en källare vid Skanstull. Men inför det stora genombrottet och resan till Los Angeles hoppar Rebecka plötsligt av.
 
Guldbaggebelönade Alexandra Dahlström regidebuterar med en närgången dokumentär med stort hjärta, om att starta ett punkband på 2010-talet.

Fatskins-Viva.

Kategori: Allmänt

G-Anx-Flashbacks

Kategori: Distros & affärer

 
 
2XLP! ÄNTLIGEN PÅ VINYL

Dubbel vinyl med hela samlingen som tidigare bara funnits på CD samt elva extra demospår inspelade mellan 84-86.

189kr + porto (59kr)

Maila [email protected] för att boka. Begränsat antal. Levereras inom ett par veckor.

Affischen för Gruvpunken.

Kategori: Gigtips.

 

Fly the middle finger at cancer.

Kategori: Allmänt

Gatans Lag-Från fest till arrest.

Kategori: Distros & affärer

Marching On-nytt pappers-zine.

Kategori: Fanzines.

Last Crusade - Life You Lead.

Kategori: Allmänt

Toy Dolls 35th anniversary shows.

Kategori: Gigtips.

 
 

The Tenderizers.

Kategori: Allmänt

....Är ett Belgiskt band som snabbt har fått en massa gillamaerkingar på facebook. Och då det syns i mitt flöde där så är det ofta vänner med bra smak som klickat gilla och jag bestämde mig för att kolla upp dom.
 
Och det låter riktigt bra på de 4 låtarna de har på deras bandcamp. Väldigt tung old school Oi med tonvikt på bas och trummor.
 
Låter det intressant så ta en lyssning, låtarna kommer på vinyl i början av Augusti på Lionheart records.
 
Jag kommer följa bandet med stort intresse.