barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Allvaret-Skam och skuld.

Kategori: Skivrecensioner.

Allvarets foto.
 
En del av mina vänner och bekanta brukar ibland anmärka på att jag gillar Allvaret, då jag oftast är lite småallergisk när punk blir för känslosam. Men jag hävdar som vanligt att bandet klarar den balansgången, att det inte blir "för mycket".
 
Hela 4 år (fan vad fort det har gått) efter Tänk på döden så är nytt material välkommet och den här skivan är helt klart i klass med den förra. Det är en bra blandning av lite lugnare (eller "mer poppiga" låtar och arga mera punkigare låtar. Som vanligt så visar Sushila prov att hennes röst funkar mycket bra till vad det än bandet tar sig för.
 
Bäst är Som dimma, Rik och ung och kåt, Minns mig samt Om det är blod du vill ha ska du få det.
 
Ses i Västerås i augusti, jag lär stå längst fram.

The Hacklers-Between the lines.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
A.M.T.Y tipsade om denna skiva för en tid sedan och jag tog min en lyssning, jag som alltid är ute efter nya bantaktsband. Jag trodde först att bandet var amerikaner, fråga mig inte varför men det visade sig att dom är ifrån Dublin.
 
Och skivan är mycket bra, bandet kör two-tone influerad ska i midtempo och låter mycket sent 80-tal/tidigt 90-tal. En jämn och bra skiva med en del samhällskritik och melankoli i stil med The Hotknives.
 
Öppnande Get out sätter sig direkt följt av titelspåret för att sen dras ner lite i Always in my mind där försöket till skönsång funkar sisådär. Men en jämn skiva dock med kanske lite brist på originalitet då en del spår låter lite lika varandra men jag rekommenderar herrskapet att ge detta band en chans. Jag tror denna skiva kan tilltala såväl sådana som lutar med åt original-ska då tempot är någonstans i mitten som sagt och även såna som inte lyssnar så mycket på ska till vardags.
 
Bästa spår: Crosshairs, Out on the streets och Bella ciao.