barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

RIP John Bradbury.

Kategori: Allmänt

Boss reggae party 29 januari.

Kategori: Klubb.

 

The Valkyrians/Spökstan & Alliansen.

Kategori: Gigtips.

 

Hyrda Knektar-Sänkta skepp.

Kategori: Allmänt

 
I april nästa år släpper Noise of Sweden ett minialbum med Hyrda Knektar på tiotums vinyl kallat "Vi Kommer Dö Men Först Ska Vi Leva".

Våren med Dead Rhythm.

Kategori: Gigtips.

 

PSK är nu fullspikat.

Kategori: Gigtips.

 

R.I.P Lemmy.

Kategori: Allmänt

 

There is no easy way to say this…our mighty, noble friend Lemmy passed away today after a short battle with an extremely aggressive cancer. He had learnt of the disease on December 26th, and was at home, sitting in front of his favorite video game from The Rainbow which had recently made it’s way down the street, with his family.

We cannot begin to express our shock and sadness, there aren’t words.

We will say more in the coming days, but for now, please…play Motörhead loud, play Hawkwind loud, play Lemmy’s music LOUD. 
Have a drink or few.

Share stories.

Celebrate the LIFE this lovely, wonderful man celebrated so vibrantly himself.

HE WOULD WANT EXACTLY THAT.

Ian ‘Lemmy’ Kilmister

1945 -2015

Born to lose, lived to win.

 

 

Nike Markelius debuterar som författare.

Kategori: Böcker.

Nike Markelius debuterar som författare 12/2 2016.

"Första gången Nike Markelius sätter sig bakom ett trumset är när hon tillsammans med några vänner startar punkbandet Usch. Året är 1978, Nike är sexton och punken har kommit till stan. De blir förband till Ebba Grön, och snart börjar Nike spela trummor i Tant Strul, som hittar ett unikt musikaliskt uttryck i åttiotalets början.

I självbiografin Trumslag hjärtslag berättar Nike Markelius – med ett glittrande språk, präglat av livslust och kärlek – om framgång och fall, barnafödande, arbetslöshet och sjukdom, om frånvaron av en far och försöken att skapa nya sammanhang efter den intensiva tiden med Tant Strul. Det blir soloprojekt, teater, skrivande och skivbolag. Kontrasterna är många – rampljus och brödjobb, TV-intervjuer och gummistövlar i skogen, studioarbete och magiska somrar på Fårö.

Men Nike berättar också om hur det är att vara trummis och kvinna i en musikvärld som under så många år dominerats av män. Och om konstens och kreativitetens avgörande betydelse, både för individen och samhället.
Trumslag hjärtslag är rikt illustrerad med fotografier ur Nikes liv och karriär.
 
 

Årets album.

Kategori: Allmänt

 
Charge 69-More than music.
 
Sabotage-Faderskap i gråzonen.
 
Doka-A new era.
 
Guida-Speaks evil.
 
Smash it up-Westcoast democracy.
 
The Upset-Giving up is not an option.
 
Död Romans-Idioter & dårar.
 
Bishops Green-A chance to change.
 
Körsbärsfettera-Inuti finns utopi.
 
Lastkaj 14-Stormar

Årets singlar.

Kategori: Allmänt

 
Headons-Vi ska aldrig bli som dom.
 
Bats Out-Flying blind.
 
Lost Warning-S/T.
 
Agent Bulldogg/Close Shave-We will never die.
 
Supertonic Sound Club-Cracked up over you.
 
Psykbryt-Folk som klagar på folk som klagar.
 
DDC/Assault and destroy-Split.
 
Suede Razors-Passion on the pitch.
 
Razorcut-Battles.
 
Avgå/Lost warning-Split.

5 snabba med redaktörn.

Kategori: Allmänt

Bouncing Sole Club 27/2.

Kategori: Gigtips.

 

Evil Conduct lägger av.

Kategori: Allmänt

Saxat från facebook, 15/12:

Sadly we have to announce that Evil Conduct came to an abrupt end last weekend.

Due to personal differences it’s no longer possible to continue.

All gigs that were already confirmed are cancelled.

We’re very sorry for everybody that supported us during the years and want to thank our record labels Randale Records & Six Feet Under Records, all the promoters that booked us and everybody who came to our shows and bought our records. Thanks for your support over all those years!

Audiopunx-The New breed promo.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 
 
Ur South City Locos aska har Audiopunx rests sig. Som här bjuder på 4 låtar inför den kommande skivan The New breed. Det är kul att de redan nu avslöjar hela låtlistan så man kanske vet lite vad man har att vänta sig, om man nu är en sådan som ger sig på att gissa vad texterna handlar om när man bara ser dom på papper.
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska jämföra bandets sound med. De två första låtarna har ganska lugna intron men sedan bär det av, ett kännetecken för bandet är också flertalet kortare gitarrsolon. Jag får lite känsla av Pug Uglies, men det är nog mest i Chaos.
 
Bra är det i alla fall och bäst av dom fyra låtarna är When I fall, som handlar om vänskap-eller brist på sådan. Där refrängen går:
 
If you`re not there when I fall-dont be there when I get back up.
 
Ännu ett bra band från Skåne som jag dessutom såg tidigare år, och jag kan säga att de var bra live.
 
Skivan beräknas/hoppas komma under första halvan av 2016.
 

Redaktören svarar på några snabba.

Kategori: Allmänt

Körsbärsfettera-Inuti finns utopi.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 
Ett band som jag har gillat sedan starten 07 släpper första fullängdaren sedan Alla ska ha linne som kom 2009.
 
En del har hänt sedan dess, nya medlemmar och barnafödslar men bandet är i stort sett detsamma-eller de låter likadant som förr kanske jag ska säga, baserat på singeln 4 veckor som de nyligen släppte.
 
Något jag alltid har gillat med bandet är bland annat enkeltheten, som inte ska misstas för simpelt. Och den rullar på även här. Det är punk rakt igenom och inga krusiduller och med en bra blandning av texter. Både seriösare och mer klacksparkiga där det kanske förekommer en del nödrim. Men det har som sagt varit och är mycket av charmen med bandet.
 
Här gillar jag främst Sverige rasar-om hur vi mer och mer närmar oss USA, nyinspelningen av Vardagen, Utopi samt Änglar och demoner där de får till körerna mycket bra och där Annas sång är som bäst.
 
Jag vill även nämna viktiga Fin på ytan, om skönhetsidealen och dess konsekvenser och om jag ska avrund med något mindre positivt så kunde de kanske slopat åtminstone en av de två "partylåtarna" där texterna blir aningen larvig och lite pubertal.
 
Men överlag helt klart bra och jag kommer att köpa den när vinylen kommer, som är försenad men kommer släppas av Skulls and flames recordning.

2015, Västerås-del 1 av 2.

Kategori: Allmänt

Angående Västerås och dess musikscen så känns det brukligt att göra ett litete special om den och vad som hände 2015. Här är del 1 av 2.
 
 
 
De hårdare banden fortsätter tuffa på med gigs och skivsläpp. Med dessa menar jag Irritation och Dissober bland annat.Dissober som debuterade med en ny sångare-Adam,  när de supportade T.S.T och denne gjorde en mycket bra insats. De har även spelat flertalet gånger i huvudstaden. Får hoppas att Thölin varit hyfsat nöjd med ljudet någon av gångerna. 
 
Suffer the Pain fortsätter släppa sin musik i olika format och på flera olika plan-så ingen kan säga att dom är kassa på att sprida sin musik.
 
Och ett band i samma skola (typ?) Tvärnitad kom ut med en deluxe versions platta som innehöll alla deras tre släpp plus en del osläppt.
 
Bland de poppigare så kom Comminor riktigt ut i världen och gjorde två (digitala) singelsläpp och en fullängdare är på g. Som verkar anses som deras första "riktiga".
 
Vidare har Moving to Ashbury släppt en skiva samt spelat något strö-gig i stan, ett band som jag personligen blivit lite tråkigare på senare tid. 
 
Det närmaste Oi vi har, och någonsin egentligen haft-Prins Carl-släppte den rödaste singeln den svenska scenen  någonsin sett (?) och har spelat med såväl Komintern Sect, hos St Pauli Skins och på svenska Tyrolerpunken.

Flyktsoda *5.

Kategori: Fanzines.

Jag fick hem samtliga nummer av Flyktsoda och här kommer därmed en liten text om just det fanzinet.
 
 
 
...som jag gått och kikat på ett tag men inte fått arslet ur vagnen att beställa. Anledningen för att jag varit intresserad är givetvis för att det är ett punkzine och mycket för att det verkade innehålla en del punk som jag normalt inte lyssnar på eller band jag känner så vidare mycket till. 
 
Zinet har anor från 2005, då redaktören började med det. Även om det las på is och inte tinade upp föränn 2014 då första numret kom i mars. För att gå händelserna i förväg så är zinet ett sådant som är ganska bred angående bandet det skrivs om, även om det mesta är i avdelningen hårdare punk. Det blir även men politiskt ju mer tiden går.
 
Nummer 1.
Här finns en del grejer från just tiden då redaktören började med zinet. Inte dagsfärskt men kul att det togs med. Bland annat Pusrad, en artikel vid namn "10 plattor som betytt mycket för mig" och en artikel om gamla Tribulation där det var en del välbekanta lokala ansikten med i sättningen.
 
Nummer 2.
Mer och mer politiskt som sagt i och med här, inte minst för att numret innehåller bland annat Solanas Cunts. Även MDC, Vicious Irene och Raped Teenagers.
 
Nummer 3.
Spiknykter, Lyckliga Idioter och ett band som får mig intresserad av att lyssna in mig på-Misantropic.
 
Nummer 4.
"Blast from the past" skvallrar om att redaktören en gång bott i Västerås. Och jag börjar undra om jag åtminstone känner till denna person-som förblir namnlös från starten t.o.m idag. I övrigt bland annat om punk i Polen och Venezuela och jag kommer att börja tänka lite på Pie-Mag emellanåt i formgivningen.
 
Nummer 5.
Trots, Strul och en intervju med Nathalie från gamla Candysuck. Speciellt kul är det sistnämnda då hon och jag är bekanta och den här intervjun är bra gjort då det verkligen kommer fram vilken kul och vettig människa hon är.
 
Så, 5 nummer från mars 14 tills idag-helt klart imponerande och jag kommer fortsätta följa detta fanzine.
 
Kontaktinfo och dylikt:
 
 

Psykbryt-Folk som klagar på folk som klagar.

Kategori: Allmänt

 
 
 
Vinyldebut för ett av de bästa banden som jag ännu inte sett live.
 
Bandet som ofta jämförs med Asta Kask och det vet jag inte om jag hundraprocentigt kan skriva upp på, även om spelglädjen och draget påminner om dom emellanåt, bland annat i Ni ska få se. Jag tänker även lite ifråga om just det på tidiga Dropkick Murphys-när bandet hade balls-dvs på de främst två första skivorna.
 
Annars är dom en rätt bra blandning av olika sorters punk, influenser från såväl "KSMB som Bishops Green" står det i pressreleasen och ja....något sånt.
 
Det är bra drag som sagt med både roliga och vettiga texter där både fasan över kollektivtrafiken (Trött som fan)  behandlas såväl som aversionen mot politiker (Vem ska ni skylla på och mer mot några speciella i Ni ska få se) Jag vill även nämna Risksupporter, och därav har jag nämnt något om alla spår-där det handlar om hur media och politiker och kanske även folk i allmänhet ser på supporterskap och hur detta ska stävjas. För alla är de "hardcore hooligans" right?
 
En bra skiva och ja,jag borde verkligen se dom live. Och jag måste fö arlslet ur vagnen och införskaffa deras två fullängdare också. Ibland kan jag bli lite anti mot band som mycket folk pratar om men i det här fallet så stämmer jag mer och mer in i hyllningskörerna ju mer jag hör. Både band och bolag levererar med andra ord.

2015: Spelningarna-del 2 av 2.

Kategori: Allmänt

Andra halvan av top 10 listan dårå....
 
Allvaret, Bankiren i V-ås.
Jag hade velat se Sushila på scenen sedan hon frontade Fistful-vilket inte var igår. Och i början av året var det dags att äntligen få göra det tack vare Dead Rhythm. Och jag blev inte besviken där denna galet karismatiska människa med sitt Allvaret rev av x-antal låtar från Tänk på döden.
 
 
 
Sabotage, Broder Tuck-Sthlm.
Då jag gillar båda av bandets släpp väldigt mycket så givetvis var det här mycket bra. Mitt barn, Victory or Valhalla, Inget tack...ja-ni hör ju.
 
 
The Suburbs, Tangopalatset i Malmö.
Redan i andra låten föll jag pladask för detta band, som lät som en blandning av hur kanske original Oi-bandet skulle ha låtit om de kommit fram idag blandat med klassiska gäng som Stiff Little Fingers och Sham 69. Och bland de mest genrörsa bandet jag sett då de bjöd publiken på vodka i låten Generation vodka.
 
 Rixe, Malmö.
Knappt hade man hämtat sig efter Urban Savage galna drag innan det var dags för fransmännen att gå på. Och även om jag oftast inte hajade ett enda ord-fan vad bra det var. Och det som komdärefter!
 
Johan Johansson, Borggården i Västerås.
Liksom året innan, då JJ också spelade på samma plats så tyckte jag det borde varit mer folk där. En av världens bästa mellansnackare bjöd på Ge en slant, Polsk Zchlager, Tavla av Picasso bland annat plus en massa kul historier.

2015, Covers.

Kategori: Allmänt

Covers är något jag tycker till största del passar sig live-såvida det inte är av en speciell anledning på skiva. Här är de fyra bästa tolkningarna jag hörde på spelningar 2015.
 
The Cremators-Tough guys.
Visst passade sig Cock Sparrer dängan i psychobillyversion. Det var bra att tempot hölls nere för hade den körts i vansinnesdrag hade jag nog mest gapat om helgerån.
 
Digital Octopus-I dont like you.
Bonus efter Rixes spelning i Malmö vad att Maxime gled upp med Digital Octopus kostym och rev av några låtar. Allsång och fullt med skinheads och punkare studsande till synth....ganska bisarrt på pappret egentligen.
 
 
 
Red Alert-New age.
En av två Blitz-covers av Sunderland (nåja numera) gossarna. En låt som tolkats ofta på senare år, både på bra och sämre vis men den här versionen stod ut, säkert just för att det var Cast Iron på sång.
 
T.S.T-Teenager lin love.
När redaktören gick i blöjor avslutade alltid bandet med den låten. Och trots att en i bandet inte ville köra den så avslutade dom sin konsert i Västerås med den efter lite debatterande. 
 
 

Grebol-För Sverige ur tiden (cd)

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 
 
Länge har jag tänkt på att nytt blod behövs inom Oi-scenen, eller främst kanske, mer preciserat-band som inte består av folk som redan är med i en handfull andra band och som man dessutom känner igen från lika många nedlagda.
 
Inget ont sagt om sådana band egentligen men lite nytt blod behövs. Och det har vi här, i form av färska Grebol, även om trion passerat de trettio.
 
Som allt annat än vän av monarki så blir jag direkt förtjust i titelspåret. Hur jag ska beskriva bandet var svårt direkt, vilket jag ser som ett sundhetstecken men baserat på främst texter och språkbruk så känns de lite som en stökigare version av Antipati och  Contemptuous. 
 
Och just angående bandet som  klart är det band som  jag har stavat fel på flest gånger genom åren så ökar min känsla med deras likheter med just Contemptuous (två i rad-whohooo) då de efter andra låten Våra år avslutar med en svensk version av Borders, här under namnet Gränser.
 
Så ja, det är bra och känns nytt och fräscht. Och bandet är redan igång med att spela in mer material.
 
 

Gråsuggorna-Old punks never die.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 
För några korta sekunder när öppningspåret Bilderberg kom igång så tänkte jag "postpunk"...men efter ytterligare några korta sekunder så började jag tänka mer på inledningen i vissa av Blitz alster. Oavsett vad det är så är starten på Gråsuggornas tredje skiva ganska okaraktäristisk för bandet. Men det dröjer bara lite över en minut innan bandet drar igång med sin UK 82-doftande punk.
 
Och det är en bra skiva där jag trots att jag har deras två andra skivor-Fartblind och Punkelit samt har sett dom live två gånger....att dom spelar så djäkla fort. Jag gillar främst draget i No agenda och Struma boys, och på skivan har de även fått till en del växelsång och körer som de inte (alltid) haft innan så det är helt klart ett bra steg framåt. 

Men det är inte Blitz, One Way System och Varukers-drag skivan rätt igenom. I till exempel Enkel till Belsen är tempot lite lugnare än vanligt och innehåller även en dos av tidigare punk än den som de brukar vara starkt influerade av. Och i Allt står still går det väldigt lugnt till med lite känsla av apokalyptisk reggae med skön gästsång av en tjej vid namn Caroline, en av skivans bästa låtar.
 
Och mer annorlundare än vanligt är även Kravmärkt där Mia från Mimikry medverkar. Där låter det rätt mycket svensk punk ala 90-tal-jag vägrar konsekvent att använda ordet på T (punk)
 
Så Suggorna lyckas med det jag vill ha av ett band. Att låta som vanligt men ändra/lägga till lite så det inte blir VM i självklarheter.

2015, Årets samling.

Kategori: Allmänt

Senaste Turist i tillvaron får nöja sig med att bli god två för Chaos in Sweden # 2 kniper första platsen.
 
Som en samling ska vara, med en bra bredd och blandning av gamla och nya band så övertygade verkligen det här släppet och visar hur djäkla levande och bra den svenska punkscenen är. 
 
Länk nedan till min recension och nästa släpp av bolaget blir The Snipes.
 
 
 
 

2015, Bandupptäckterna.

Kategori: Allmänt

Då jag alltid är öppen för att hitta mer eller mindre nya punkband så håller jag alltid ögonen öppna för sådant. Facebook är en helt klart bra källa för detta även om det ofta blir så att man ser eller hör något, klickar "gilla" för att "lyssna mer sen" och så faller det i glömska eller att de försvinner i djungeln av information.
 
Nåja, 2015 års bästa bandupptäcker för min del blev i alla fall, top 10:
 
The Upset
Suede Razors.
Custom Fit.
DDC.
Lost Warning.
Smash it up.
Doka.
Razor Cut.
Guida.
The Suburbs.
 
 
 
..med bubblare som bland annat Vet Hut, The Brass och The Traditionals.

2015, Spelningarna-del 1 av 2.

Kategori: Allmänt

Red Alert, Tangopalatset i Malmö.
Ett gammalt favoritband där endast frontmannen är med från det Red Alert man känner igen (inte ovanligt dock). Trots att setet kändes alldeles för kort med 11 låtar så var det mycket bra med We got the power, In Britain, Take no prisoners och City invasion bland annat. De hyllade Nitch Miller i Razors in the night och New age som avslutade denna halvkaotiska spelning där många i publiken nästan låg vid trumsetet.
 
 
T.S.T, Bankiren i Västerås.
En återförening kan bli hursomhelst och kanske anses jag petig gällande sådant men jag är av den åsikten att jag inte vill se en återförening till vilket pris som helst. Västerås mest kända punkband skötte sig dock bra när de spelade på hemmaplan och gjorde sin andra återföreningspelning. De var glada på scenen och djäkligt tajta i No teenage future, Looking at you, War is hell, Song of victory och avslutade som när det begav sig med Teenager in love.
 
 
The Snipes, Broder Tuck, Sthlm
Efter en mycket bra uppvärming av Sabotage så bjöd Shug O Neill och hans mannar på en mycket bra spelning i den fullsatta källaren på Broder Tuck. Finfin punk och lite baktakt samt trångt och varmt-med andra ord en perfekt punkspelning.
 
 
 
Projekt 9, Broder Tuck, Sthlm
Tillsammans med Vindicate This! var detta ett band jag äntligen fick arslet ur vagnen och såg 2015. Fan på tiden och det var en fröjd. Några bitar de drog av var Nitlott och  politiker och Erik på sång var himla svår att ta kort på-som en frontman ska vara.
 
Perkele, Cityfestivalen i Västerås
Bandet "vi" tydligen "ska" tycka illa om nuförtiden-utan att jag riktigt hajar varför? Jag tycker att de inte direkt gjort något jättebra sedan Längtan men bara för att bandet inte direkt levererar på den fronten så ska man väl inte per automatik avfärda allt det gamla materialet? Som många verkar göra trots att de låtarna har gått bra att lyssna på och gilla innan????

Nåja, jag njöt i alla fall av årets mest oväntade bokning (i alla fall i Västerås) där bandet bjöd på Det var då, Heart full of pride, Längtan, Working class och A way out för att nämna några.

2015, Arrangörerna.

Kategori: Allmänt

Tummen upp, big up, cred och allt sådant där till alla arrangörer inom punkscenen givetvis.
 
Ett omnämnande förtjänar givetvis Dead Rhythm även om jag i år inte besökt någon av arrangemangen. Att Ronny valde att flytta sin verksamhet från V-ås var en himla förlust men då jag ju bor i stan och till viss del vet orsaken så förstår jag honom fullständigt. Kämpa på Ronny och jag lovar att vi kommer ses nästa år.
 
Och angående Västerås så ska Club Rockers ha lite cred för att de bjuder på punk då och då, även om det oftast är akter som nogt kittlar folks nostalginerv lite för mycket-på fel sätt. Och Lasse, lyssna på mina förslag jag ger dig i tid och otid (och så glömmer vi inte glimten i ögat)
 
Angående Västerås så vet jag flera som funderar på att dra igång saker men det faller tyvärr på att det är svårt att hitta ställen att husera på, samt att faktiskt-även om säkert flera kommer säga emot mig-att folks intresse för att gå på gigs är sisådär.
 
Ett hedersvärt omnämnande ska gängen i Malmö ha-Malmö Oi och Bouncing Sole Club men vinnarna blir, trots att jag redan outat det på facebook....
 
.Klubb Antisocial. 
 
Som fortsätter att köra bra spelningar där de har en bra blandning av band och där man alltid får ett mycket bra och trevligt bemötande.
 
Så jag hoppas att Jessica, Tova, Sarah och Lollo fortsätter att ösa på i samma stil. Och det känns som om de helt klart kommer att göra det.
 
täs
 

2015, Skivbolagen.

Kategori: Allmänt

2015 så släpptes det en hel del bra skivor (nähä?) och som vanligt så höll PST fanan högt med snygga utgåvor av bland annat Sabotage och givetvis spliten mellan Agent Bulldogg och Close Shave.
 
Bandworm släppte årets singel med Lost Warning, Sörling levererade i vanligt ordning med ännu en bra Turist i Tillvaron, Secondclasskids släppte ett av årets bästa album-Stormar av Lastkaj 14 och Snail Trail gjorde en mycket bra debut med sitt första släpp i form av Chaos in Sweden # 2. Och även om utländska inte får sådan stor uppmärksamhet här så var en fundering under året:

Hur mycket stålar har Randale?
 
Men mest aktiva, och vinnare av Årets skivbolag:
 
 A message to you, som i år släppt bland annat Doka, Supertonic Sound Club, Headons och Smash it Up. Helt klart en högre växel lagts i på sistone angående skivsläpp och det är kul att se att släppen är så pass varierade och att de samtidigt håller en väldigt bra kvalitè på nya grejer in i deras webshop.
 
2016 firar de 25-års jubileum med fintfint kalas dessutom.
 
 

Elin Ruth and The Beat from Palookaville-Christmas is a drag.

Kategori: Allmänt

 
 
 
Elin Ruth slår sig ihop med svängiga baktaktsbandet The Beat from Palookaville och släpper en julskiva. Av sångerskan har jag hört spridda skurar från en av hennes skivor och hon är helt klart en talangfull tjej med en bra pipa. Och back-up bandet är bland det bästa vi har i Sverige idag i min mening.
 
Denna skiva utlovar, i pressreleasen och röster från sångerskan själv att vara en blandning att vara ganska mycket soul med både nyare låtar och gamla klassiker i genren. Och det kan jag hålla med om.
 
Skivan är helt klart bra men jag saknar draget och soundet från The Beat from Palookavilles egna alster. Nu kanske det inte alls var meningen att ha något sådant med alls men det hade vara trevligt men lite drag i alla fall i någon av dessa 10 spår.
 
För det är en soul-skiva i lugnt tempo rätt igenom förutom i näst sista spåret-Christmas day, där det blir lite drag i soulen.
 
Så nja....jag kanske gick in med fel/falska förhoppningar och även om det är bra och funkar när man är på soul-humör så är det lite för laidback.

2015, böcker.

Kategori: Allmänt

På bokfronten var det i år rätt tunnt. Jag brukar försöka ha minst en bandbiografi på nattduksbordet men i år har det inte blivit såpass många, å andra sidan har jag inte letat med ljus och lykta heller.
 
De böcker med subkulturell koppling jag läst, och som varit bäst har varit Punk i Peking och Anger is an energy. Omdömen om dessa:
 
 
 
 
 
Förutom det blev det inte mycker mer, men självklart måste jag nämna Too much too young där ett gäng yngre svenska skins följs under ett par år. Och om den räcker det nästan med att jag drar ett kort citat från min recension:
 
Efter läst den så känns det mest som att hon varit intresserad av att framställa hur trasiga miljöer dessa skins kommer ifrån, och hur de står ganska långt fram i kön till parkbänken.
 
2016 lovar gott en del intressanta grejer i form av en biografi om NOFX, en bok av Pete Roper om hans tid i Retaliator, Like a Runaway av Lita Ford och så kommer Kevin Flowerdew förhoppningsvis blir klar med sin bok om sitt fanzine Do the dog.
 
 

2015, Årets DJ.

Kategori: Allmänt

En DJ, när denna är som bäst-ska enligt mig ge en känslan av att man är kvar hemma i sitt vardagsrum frmaför sin egen stereo. SAMT-få en att hejda sin impuls att springa fram i tid och otid flämtandes:
 
Det här var ju skitbra, vad är det för grupp?
 
Och det lyckades Maja med när hon spelade skivor på Häng Bar och evenemanget BSC # 7.
 
 

Asta Kask, turne 2016.

Kategori: Gigtips.

Rock mot svinen:
 
5/2 2016 The Crypt, Linköping
6/2 2016 Kafé De Luxe, Växjö
12/2 2016 Kajskjulet, Halmstad
13/2 2016 Babel, Malmö
26/2 2016 Hotell Hulingen, Hultsfred
27/2 2016 Katalin, Uppsala
4/3 2016 Live Entertainment, Karlshamn
5/3 2016 Backstage, Trollhättan
11/3 2016 Kägelbanan, Stockholm
12/3 2016 Guitars, Umeå
24/3 2016 Folkparken, Mariestad
 
 
 

Seaside Rebels - Too Many Expectations.

Kategori: Allmänt

Sjuttisju-Attack Attack.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Sjuttisju har gjort bajenlåtar i olika former, eller ska jag säga genrer i flertalet år nu, alltid med passion. Det senaste jag hörde var mer elektroniskt (i brist på bättre uttryck) men här är det ren punk/streetpunk/Oi eller vad du nu vill-med ett fullt band och bra kör.
 
Jag tycker mig höra influenser från både England, lite Sham 69 och lite The Business och Sverige-kanske främst KSMB i låtarna Bortamatch och Bajenmagi, vilket blir mina favoritspår av de fem. Eller ja, jag måste nämna avslutande Häxjakt också där han fått till en riktigt bra text-och det krävs väl knappast en kärnfysiker för att gissa vad den låter handlar om?
 
Nej,jag måste nämna öppningen med Hammarby rock n roll också, en riktig allsångsdänga och hela skivan genomsyras av passion som känner man Micke-jag menar "Sjuttisju" så vet man att han menar varje ord han sjunger och skrivit.
 
Djäkligt bra helt enkelt. Säkert kan det finnas röster som tycker att den här skivan riktar sig till en "liten krets" (jaja, ni hajar hur jag menar) men bra musik är bra musik så kan man lyssna på Cockney Rejects och Booze and Glory utan att gilla West Ham så kan man väl som icke-bajare lyssna på det här (även om det väl inte riktigt är samma sak)
 
Jag är partisk, visst men jo-jag är helt övertygad att jag hade gillat det här även om jag inte varit Hammarbyare. 
 
 

2015, tryckt & tyckt.

Kategori: Fanzines.

Denna post kommer behandla fanzinen, både fysiska och på webbaserade.
 
De förstnämnda är fortfarande få, och jag kan tyvärr konstatera att i år blev ännu ett år då jag inte fick arslet ur den berömda vagnen och beställde ikapp A message to you eller kollade upp Flyktsoda. Det får bli ett nyårslöfte.
 
Vidare dammade 77-Micke av Tragedi och gjorde en split med Dementia, Sörlings Svinstia läser jag som vanligt på biblan och förutom det så....ja, inte så mycket mer för min egen del.
 
Men vinnaren blir utan större konkurrens egentligen Marching On. Som kom ut med hela 3 nummer på cirka 3-4 månader. I dessa internettider när saker och ting fort blir inaktuellt (vilket kanske avskräcker en del?) Och dessa har sålt som smör i solsken. En grej jag ofta hört från fanzinefolk är att det brister just i folks konsekvens: Många tjatar om att ett papperszine borde komma men sen är det sisådär med att slanta upp. Men här har det varit tvärtom. Jag kommer fortsätta följa redaktören Tommy med stort intresse.
 
 
Och på webben läser och följer jag främst American Oi, Turist i tillvaron och givetvis Punk & Oi, som alltid levererar när Paco har tid, vilket jag hört rykten om att han har rätt sällan.
 
Oavsett form så är det alltid kul att läsa ett zine med kunnande och passion, och jag hoppas att 2016 bjuder på mer konkurrens.
 

Oxley's Midnight Runners- Combat 7" Promo

Kategori: Skivsläpp

2015-Det tråkiga,sorgliga och tragiska.

Kategori: Allmänt

När ens gamla hjältar går bort så känns det givetvis för en. Och 2015 så drabbades vi av flera tunga förluster. Alla som spelade i band som jag själv och många andra har flertalet skivor med.
 
Så vi börjar med att säga vila i frid och tack för allt till:
 
Tony Van Frater, Guld-Lars, Dickie Hammond och Phil Taylor.
 
Sen har det även varit tråkigt att läsa om vacklande hälsa hos Dr Know, Micky Fitz, Lemmy och Wattie.
 
Krya på er och sköt om er, vi vill ha kvar er många år till.
 
Och till sist....lite aversion. I kategorin "Årets foliehattar"så blir vinnaren:
 
Punk.uk som under året "röt till" mot homo och transfobin inom scenen....och det var inte direkt dagsfärska grejer de drog upp utan kritiken riktades mot gamla verk av Anti Nowhere Leugue och Peter and The Test Tube Babies.
 
Band som man väl ändå borde veta att man bör ta med en nypa salt och sedan, icke att förglömma....det är ju punk vi talar om.
 
Så nu var det ur vägen. Kommande uppdateringar blir av gladare natur så stay tuned.