barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Facebook slår Turist i tillvaron på fingrarna.

Kategori: Allmänt

 

Singel från The Business.

Kategori: Skivsläpp

..kanske kan vi snart få den värdiga uppföljaren till The truth, the whole truth and nothing but the truth?
 
 
 

Hyrda Knektar-Höstrebell.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Hyrda Knektar blev jag ett fan av efter att ha sett dom i September förra året. Dansant med starka refränger och melodier och en del kliandet i huvudet för att beskriva bandets musik. Efter två egna släpp så debuterar de nya på bolag, Noise of Sweden med sjuan Höstrebell.
 
En sjua där titelspåret slår knock på mig direkt. Just på grund av nämnda faktorer ovan och spelglädjen samt mycket textraden:
 
"Jag är en bit över 30 nu och jag är både varm och kall, inte 17 men lika förbannad, inte gammal men ändå trött".
 
Den här låten kan mycket väl vara bästa A-sidan ett band gjort i år.
 
Bandet känns igen med sin blandning av punk,pop och rock.  Andra spåret Asfaltsblomma är det snabbaste jag hört med dom och hostningen i slutet av låten för tankarna till ett band som jag associerat bandet med förut - Dims Rebellion men det kan ju hända att jag griper efter halmstrån. Helt klart är i alla fall att jag tycker bandet har en liknande ljus framtid som nämnda band hade, innan de splittrades/lades på is.
 
Avslutningen på denna trevliga singel heter ganska påpassligt  Det börjar bli sent nu. Jag tror den här singeln kan gå hem i diverse olika punkläger så....känner du inte redan till bandet - kika in dom och köp singeln och är du redan frälst så tror jag att du kommer gilla det här.
 
-----
 
 Tidigare recensioner o.s.v om bandet, skrivet av mig.
 
 
 
 
 
 

Hyllningskiva till Rancid.

Kategori: Skivsläpp

Hyllningsskivor till band brukar jag tycka är föga intressant men jag väljer att rappotera det här i alla fall-trots att det är djäkligt liten chans att skivan köps av mig.
 
En hyllning till Rancid alltså, vid namn Hooligans United. En facebook-sida och en "vanlig" sida finns för ändamålet och kan följas om intresset finns. Enligt rappoter så är 25 spår redan satta och tja....det låter väl en aning i överkant då den inte ens är färdig men det är bara min åsikt.
 
Medverkande band är bland andra: Noi!se, Koffin Kats, The Forgotten och Left Alone.
 
 
 
 

Angers Curse har splittrats.

Kategori: Allmänt

Angers Curse is no more. After seven years, two albums and an EP we now have decided it is time to put this beast to sleep. A big thank you to Gaphals,  Monument HQ, World vs Cometh, Dead Rhythm who put out our records and Gustav, Jonas and Mathias who recorded them. A big shout out to all the bands we played with, all the people who bought records/merch and just came to hang out at our shows. We will most likely do some sort of "last weekend" of shows so keep your eyes open for that later on. Thanks for everything!

Angers Curse 2007-2014

Grattis Charlie Harper.

Kategori: Allmänt

Ett försenat grattis till Charlie Harper som i söndags fyllde 70 bast.
 
 
Ett litet kul grattis som Special Duties la upp på sin facebook-sida:

Happy 70th Birthday to Charlie Harper!

When Steve Duty asked him last year when he was going to give up singing with The Subs, Charlie asked him "why"? Steve said "because whatever age you give up, I'll match it!"

Duties have another 20 years to go so far.... and counting

Charlie, you're an inspiration...

 

Charta77+Generalerna+Hawkins.

Kategori: Gigrecensioner.

I fredags-den 23:e var det bra punkspelningar i hela landet. I Västra Aros bjöds vi på innehavarna av publikrekordet på Bankiren-Charta 77 som skulle ha sällskap av Generalerna och för mig helt okända Hawkins. 
 
Jag hoppades väl hemma på en sval kväll och egentligen var peppen inte stor att gå in i en varm lokal men det var ju spelning så...på vägen ner kändes det okej men det tog inte länge innan man märktye hur varmt det var inne i lokalen. Och dessutom smakade ölen blaskigare än någonsin till råga på det.
 
Något publikrekord såg det inte direkt ut att bli när Hawkins gick upp på scenen och drog igång med sin någon sorts (hård) rock. Jag tyckte de var en aningen malplacerade denna kväll och förstod inte riktigt meningen med att ta med ett band som spelade sådan sorts musik....när det ju var en punkafton. Jag språkade med en del bekanta och detta men missförstods och fick bland annat förklaringen (eller ursäktandet) "de är ju unga". Jag menade inte att bandet var dåliga på att spela för spelade kunde dom. De kändes som sagt bara inte rätt för den här kvällen. Nåja, de drog av en 6-7 låtar i alla fall där höjdpunkten var covern på Black Knight.
 
Generalerna har jag inte sett på en 2-3 år och de har helt klart utvecklats och kommit långt sedan dess. Var jag ska placera dom musikaliskt vette sjutton men....tja, mer pop än punk men med en bra scennärvaro-främst av sångaren Björn och lite baktakt då och då plus att tillkomsten av saxofonisten var bra. Jag har inet hört deras nya skiva som kom rätt nyligen men nyaste låten jag kände igen var Bara en stjärna faller, sen hade jag behållning av äldre låtar som Kvart i fem, Vackrast i stan och avslutningen med Jockes kalas.
 
 
 
 
Och huvudakten då....ett band jag anser blivit aningen överexponerat de 3 senaste åren. Det känns bland annat omöjligt att ha en större punktillställning i mellan-Sverige utan Charta. Det blir lite tjatigt och jag undrar om det ens direkt finns en marknad. Jag har inget emot dom så- de är ett okej band men ibland känns det som-inte nu igen!
 
De gjorde i alla fall en bra dag på jobbet och blandande bra mellan låtar från skivorna de gjort men jag ska erkänna att jag lyssnade med ett halvt öra.
 
 
Men det är bra att punkspelningarna bli oftare och oftare i stan men....nu börjar det kanske bli lite väl många reprisakter.
 
 

Anders Wendin-Dom ska få se vem dom roar sig med.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 
Anders Wendin, en gång frontman i ska-punk bandet Monster har släppt en ny skiva. Recensionen kan kanske kännas malplacerad här men det är just på grund av nämnda faktum med hans förflutna som jag kör den här recensionen, då jag följt hans karriär sporadiskt sedan Monster la ner runt år 2000.
 
Inte helt oväntat så känns mycket igen från hans tidigare band, men det var det väl få som trott. Dock kanske lite från den sista tiden då bandet var mer ett soul-rock band och det finns lite sådana tonarter här, lite Dexys Midnight Runners om man så vill. Men överlag så är det mer.
 
...tja, pop med faktiskt en del riktigt bra melodier men överlag kanske mer som får mig att tänka på både Eldkvarn, kanske lite Winnerbäck och Stefan Sundström. De eviga parhästarna Viktor och Gustav medverkar på större delen av skivan med blås och munspel vilket sällan är fel.
 
En trea i betyg på en bra dag där bäösta spåren är Du måste kunna gå nu och Inte dina läppar.
 
Och just ja - Madness ringde - de är ännu inte säkra på om de ska vara smickrade över lånet av basgången i Lämna lampan på från Our house...eller kräva kompensation.
 
 
 
 
 

Stiff Little Fingers till Sverige i November.

Kategori: Gigtips.

4 nov Malmö KB

5 nov Stockholm Debaser Medis

7 nov Karlstad Nöjesfabriken

8 nov Göteborg Sticky Fingers

Som jordgubbarna smakade.

Kategori: Konsert på dvd.

 
 
 
21 (+2) låtar av Thåström på dvd, nästan 2 timmar totalt.Även en cd medföljer med 13 av spåren.... Låtarna är från två olika konserter i början av 2012 (Circus och Sentrum Scene). Och de som sett honom live de senaste åren lär väl knappast bli besvikna men heller kanske inte förvånade. Det är djäkligt bra låtval-från alla hans soloplattor (tror jag nog) plus några gamla örhängen som gjordes av Imperiet från början. Det är mycket ljus på scenen och som vanligt är det mycket krumbuktande och väldigt lite mellansnack.
 
Så ja-det är en bra konsert-absolut. Men ibland när konserter kommer på dvd så kan det bli så att mycket av magin försvinner. Man bör ha varit där för maximal upplevelse.

Psychopunch-Emelie

Kategori: Allmänt

G.B.H till Sverige.

Kategori: Gigtips.

Tillskott till Agnostic Front.

Kategori: Allmänt

 
Craig Silverman, gitarr. Som tidigare spelat i bland andra Only Living Witness, Blood For Blood, Ramallah och Slapshot 
 
 

PSK # 4.

Kategori: Konsert på dvd.

 
Så var den äntligen här, PSK # 4 på dvd.
 
Alla 9 band bidrar med mellan två och sex låtar-det är en fröjd att få återuppleva detta evenemang med låtar från Infa Riot, Contemptuous, Peter and The Test Tube Babies med fler,  och det är lika bra som jag minns det. Och jag blir nu lika slut av att se Jonas i Gatans Lag vara helt sjövild på scen och lika fascinerad över hur (över) taggade Prins Carl var....bland annat.
 
Och så här i efterband: Ja, Peter and The Test Tube Babies var lika bra som jag minns dom på plats.
 
Det är snyggt filmat, låtvalen är bra gjorda i , det är bra ljud....ja, jag kan inte se något negativt alls.
 
Det är nog svårt att få bättre punk för 100 spänn - ja det ska vara de tidigare volymerna då. Och den bonus man får...helt klart bland det roligaste ögonblicken jag varit med om på en punkspelning.
 
Som om detta inte vore nog så får man även med 16 låtar från tidigare år där några akter är: Super Yob,  Angelic Upstarts, Major Accident, Section 5 och 4-skins.
 
Kan köpas från Hard and Smart, Kjell Hell och Noise of Sweden.

Penetration.

Kategori: Allmänt

Penetration är ett band jag anser borde nämnas mer när det talas om tidig engelsk punk. Bra låtar, bra attityd och Pauline Murray anser jag är en av punkvärldens bästa sångerskor-då som nu.
 
 
 
 
 

Schizo Philippine compilation.

Kategori: Skivsläpp

 
Kortfattad sammanfattning:
 
Schizo Fanzine's compilation for the Philippines/Syria compilation forming part of the over all project between Ungovernable Resistance DIY Radio, Schizo Fanzine, Insetus Zine, & Two Beers Or Not Two Beers Records. 

Ungovernable Resistance started this compilation during the late summer of 2013 aiming to raise awareness & support for refugees in Syria, and people suffering in the Philippines who lost everything in the earthquake. 

This is a charity compilation to raise funds for victims of the Philippines earthquake & Syrian refugees so any donations are sent to the UK Doctors Without Borders Pay Pal email which is [email protected]
 
Läs mer/lyssna/ladda ner på:
 
 

The Repeaters-11 år senare.

Kategori: Gigtips.

Brody Dalle till Sverige.

Kategori: Gigtips.

Kanske är jag helt sist på bollen men Brody Dalle kommer att i år besöka Way out West som går av stapeln 7-9 augusti.
 
 

Comminor-Thank you, I hate you.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Ny skiva från Skate/pop-punk-bandet Comminor, 3 år efter We cant skate.
 
Bandet känns igen från då även om de verkar ha breddat sina influenser lite grann. En jämn skiva som helt klart får godkänt även om en del låtar känns att vara lite lika varandra.En del roliga formuleringar i texterna som i bland annat My dad och en eloge ska de ha för låten How are the drugs treatin you som handlar om vänner som fastnat i missbruk eller helt gått under på grund av detta. Andra bra spår är öppningspåret Caveman och `til you choke.

Vagina Dentata.

Kategori: Allmänt

Comminor@KGfestival.

Kategori: Gigrecensioner.

Igår skippade jag slutet av den andra perioden i Sveriges match mot Slovakien för att knalla ner till Culturen för att se Comminor för första gången på ungefär 10 månader. Då de sedan sist släppt en nya skiva som jag inte hört mycket ifrån skulle det bli intressant att höra nytt material.
 
Som bonus fick jag även se ett annat band-som jag inte uppfattade namnet på men de spelade någon sorts energisk rock-pop men visade även i den andra av deras totalt 5 låtar att de kunde spela mycket bra reggae.
 
Och Comminor då....körde mestadels nya låtar förutom Grandma`s song och även om jag inte hört dom innan, förutom My dad så lät det lovande. Jag passade på att köpa en skiva och kunde därmed identifiera några få med hjälp av låtlistan på skivans baksida och slutledningsförmåga. Bäst var Caveman som är öppningspåret. 
 
 
 
Vidare så kändes bandet klart igen, förutom att de fått upp tempot överlag tycker jag och ageringsmässigt på scenen på var de som vanligt-det till säga att de inte stod stilla många sekunder. jag slås alltid av att de vad jag sett-aldrig krockar med varandra.
 
Så, ett bra gig och i dagarna blev dom även klara för årets upplaga av Gruvpunken i början av Augusti.
 
Recension av skivan, Thank you-I hate you,  kommer.
 

Comminor till Gruvpunken.

Kategori: Gigtips.

Västeråsarna i Comminor är det senaste bandsläppet till Gruvpunken och blir därmed det tredje reprisbandet från förra året. 
 
 

Ny låt från Oldfashioned Ideas.

Kategori: Allmänt

Häng Close Shave-igen....

Kategori: Allmänt

Close Shave la idag upp en statusuppdatering om "the never ending story" angående folk som gnäller och grinar om saker de gjort för +20 år sen (texten är inklistrad i slutet av det här inlägget) Och angående det har jag följande att säga
 
 
Allvarligt-är det inte dags att ge Close Shave en brejk snart? Hur länge kan man tjata om +20 år gamla "synder"? Det är ju knappast att dom själva förnekar att de inte alltid varit så smart genom åren. Men det måste vara väldigt fina och änglalika personer som klagar - de står säkert själva för ALLT de gjort och sagt för 20, 10, 5 år sen o.s.v? Gör DU det? - Jag gör det inte. Alla är vi mänskliga och gör misstag och ska man lida för det hela livet?
 
Och ska vi skärskåda punken-läs:PUNKEN-i sömmarna och under luppen med "opassande" texter där säkert någon grupp i samhället kan ta illa upp-vilka band får vi kvar då? Då lär väl många behöva rensa sina skivsamlingar, spotify-listor och gud vet allt? Har t.ex Macc Lads, Anti Nowhere Leugue, Peter and The Test Tube Babies varit så djäkla lena i käften och korrekta alla gånger?
 
Jag fortsätter hela tiden att slås av över folk nitiska inställningar, hur folk ens orkar - men som sagt -de måste vara otroligt fina människor själva - då som nu.
 
Själv gillar jag Close Shave och sticker inte under stol med det-och kommer aldrig göra det heller.
 
 
 
-----
 
Courts in session - close shave you are accused by the Punk Police of being homophobic because you wrote the word queer in a song your guitarist wrote 30 years ago when he was 16 years old !!! ..we will not tolerate these type of lyrics even though the angelic upstarts used it in their song 'Capitol City' and One Way System also used it in their song 'Jerusalem' ......but these are punk bands so we'll let them off ,whereas you are known to have a mostly skinhead fan base and being known as an Oi! Band so we therefore automatically go through anyones photos who clicks like on your profile page and if we see a person on there we don't like the look of or don't agree with then we have no choice to label you as extreme right wing nazis !!!!............the punk police have spoken !!!!!!

Saturday`s Heroes-Living in vain.

Kategori: Allmänt

Mimikry+SST 22 maj.

Kategori: Gigtips.

 

Antisocial # 11.

Kategori: Gigtips.

Bombs of Hades+Suffer the Pain.

Kategori: Gigtips.

Soo Catwoman.

Kategori: Allmänt

Ibland har jag-märkligt kan tänkas undrat vad som hände med Soo Catwoman, som ofta syntes på Sex Pistols och den tidens punkbands tidiga spelningar. Jag har även - och många med mig undrat hur hon ser ut idag.
 
Nu kanske inte alla svar ges-men hon finns på facebook och bidrar med mycket filosofiska funderingar, vidsomsord och inte minst bilder från när det begav sig som man inte sett förut.
 
 

Solanas Cuntz

Kategori: Allmänt

Psychopunch+Supersuckers= sant.

Kategori: Skivsläpp

Splitsingel på g.
 
 
In 2014 SPV celebrates it's 30th anniversary with various campaigns and releases and here’s another highly collectable Split-Single for the 30th anniversary of one of Germany's leading independent record labels SPV.

Both the SUPERSUCKERS and PSYCHOPUNCH are well known bands when it comes to fast forward and honest Rock n Roll.

Without any doubt this 7inch will be a future collectors piece as it is strictly limited to only 500 copies and contains 2 tracks of each band. 

Jarmo Mäkkeli (Psychopunch) comments: "We got asked if we wanted to record a new song for a split 7" to be released together with Supersuckers for SPV´s 30 anniversary. We of course said yes and we felt honoured. So,we wrote a short kickass rock track called "You´re a wild one honey". We recorded and mixed the song in a few hours. To have that song + "Emelie" from our latest album "Smakk valley" on that split 7" with Supersuckers for SPV`s anniversary...well...that´s a real cool thing!”

You want more good news? Ok, here you go:

PSYCHOPUNCH will release a brand new Videoclip for the song "Emelie" next week - more news on this to follow ASAP. Stay tuned...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The SUPERSUCKERS / PSYCHOPUNCH Split-Single will be released in Germany May 30th 2014, in Europe June 2nd 2014.
Get yourself a copy while you can. These little R'n'R Gems will sell out fast.

Tracklisting:

Side A

SUPERSUCKERS - Go! (non album track)
SUPERSUCKERS – Pushin’ Through

Side B

PSYCHOPUNCH - You’re A Wild One Honey (non album track)
PSYCHOPUNCH - Emelie
 
 
 
 

Antifascistiskt knogjärnsröj.

Kategori: Gigtips.

Jag försöker hålla politiken borta så gott det går i den här bloggen men då några kamrater ska spela så får det bli ett gigtips....men en del av affischens text är väl menat att man ska ta med en nya salt? Hoppas jag.
 
 
 

The Judas Bunch-Hey bartender.

Kategori: Allmänt

Hyrda Knektar släpper sjua.

Kategori: Skivsläpp

6 nya band till Gruvpunken.

Kategori: Gigtips.

Alonzo FAS 3, Stilett, Finkel Rokkers , the Past , Pissoar och Vägra Anpassning.
 
Nästa släpp sker till helgen.

PSK # 4 dvd:n ute!

Kategori: Distros & affärer

Saxat från Noise of Sweden.
 
DVD med alla band som lirade på Pretty Shitty Kjell 2013. Toppklass på bild och ljud. 27 låtar + 16 bonusspår från festivalen 2011 och 2012 som inte släppts på varken DVD eller digitalt innan!.

Agent Bulldogg - Du Har Svaren, Vad Du En Gång Sa
Contemptuous - Intellektuell, Fanatiker
Argy Bargy - Burning Skies, Natural Born Loser
Prins Carl - They Won't Let Ya, Your Life Your Dream
Infa Riot - Power, Catch 22, In For A Riot
Gatans Lag - Turister, Gatans Parlament, Från Fest Till Arrest
Booze & Glory - Working Class Hero, Hooligan, London Skinhead Crew
Peter And The Test Tube babies - Run Like Hell, Maniac, Shake My World, Banned From The Pubs
Cock Sparrer - Riot Squad, Working, Because You're Young, Take 'Em All, Where Are They Now?, ENgland Belongs To Me

+ Bonusfilm med Antipati, Agent Bulldogg, The Business, Angelic Upstarts, Guttersnipe, The Clichés, Evil Conduct, Cockney Rejects, The Clockwork Crew, Major Accident, 4 Skins, Last Resort, Anti Nowhere league, Superyob och Section 5

Allt detta för 100 spänn!

People like us 16 maj.

Kategori: Klubb.

 
 

Oldies 23 maj.

Kategori: Klubb.

 

3 nya släpp till Gruvpunken.

Kategori: Gigtips.

Charta 77, Krymplings och Generalerna.

Releasefest för Matriarkatet 23 maj.

Kategori: Gigtips.

 
 
 
 
 
 

Cro-Mags i Malmö.

Kategori: Allmänt

 

3 nya släpp från A message to you.

Kategori: Skivsläpp

Från facebook:
 
Liptones nya skiva med sång på svenska börjar att ta form och kommer att släppas lagom till sommaren på vinyl, cd och digitalt.


Vi har även två andra släpp på gång som vi ser fram emot. Den första är med Spökstan och deras reggae/ska på svenska och den andra är den gamla Jamaica / Double Barrel legenden Dave Barker kompad av irländska Supertonic.

The Damned på Debaser.

Kategori: Gigtips.

Burning Helmets & Spotlicks 23 maj.

Kategori: Gigtips.

 

AC4-S/T

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Ett hardcore-band med fina meriter som man visst ska tala tyst om, likväl som om medlemmarna. Jaja, erfarenheten finns här så det räcker och blir över. Det går snabbt - 15 spår på 21 minuter och det var trots farten ganska melodiöst på sina håll. Mycket Ameriskanskt tidigt 80-tal.
 
Nu vet jag inte vad alla bandmedlemmar haft för sig de senaste åren...sen det begav sig i deras då mer hardcoreorienterade orkestrar men....tja, det är väl bra att de fortfarande spelar snabb musik och är arga. Men dock så kan jag inte skaka av mig känslan av att....det blir aldrig riktigt så argt, det saknas något för att jag ska tro på vad de sjunger och bli helt övertygad. Det känns lite som "nu kör vi hård och arg musik igen"....x-antal år försent. 
 
Men skivan är jämn rätt igenom, inget spår är dåligt men inget spår fastnar direkt heller.

Första banden till Gruvpunken.

Kategori: Gigtips.

...som äger rum i Norberg 1-2 augusti.
 
Attentat, Gråsuggorna & Cunt N Pricks.
 
Nästa släpp blir kommande vecka.