barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Bombshell Rocks+Saturday`s Heroes.

Kategori: Gigrecensioner.

Releasefest för Bombshell Rocks första skiva på 10 år gick passande av stapeln i bandets hemstad Västerås. Snart 2 år har gått efter de återförenades med (nästan) originaluppsättningen och det är kul att de fortsatte efter det, att det inte bara blev en engångsgrej.
 
Som förband hade de Saturday`s Heroes, som nu varit i stan tre gånger på lite över ett år. Och djäklar vad dom var taggade. De bjöd på Living in vain, min personliga favorit My life back och Tear it down bland annat och efter en del rop så avslutade de med Finspång som publiken glatt sjöng med i. De ska också ha en eloge för Ramones-covern Bonzo Goes to Bitburg-skönt att inte alla band som ska göra cover på "bröderna" tar det mest uppenbara (och publikfriandet) som t.ex Blitzkrieg bop eller Sheena is a punkrocker.
 
 
Och så huvudakten då, som gick på ovanligt fort efter Finspång-pojkarna gått av-annars brukar det på Bankiren bli en ganska lång och otålig väntan mellan banden.
 
Och de var minst lika taggade som förbandet. Speciellt Mårten som var högt och lågt men även Mini röjde på bra. Då jag varit med bandet nästan från början-och det är 20-års jubileum för bandet nästa år, så är det alltid kul att se dom och kul att se att de fortfarande levererar och är ösiga. Visst hamnade de kanske lite i "gubbträsket" en sväng för x-antal år sen men av detta märktes ingenting längre. De blandade bra och precis som förra spelningen med dom var gamla favoriter som Underground Radio (som de öppnade med), Joker in the pack och Madhouse bäst.
 
 
 
En bra kväll med bra uppslutning även om jag hade räknat med att se fler av oss gamla fans. Bägge banden var bra senast jag såg dom men om möjligt var dom ÄNNU bättre den här kvällen. Så ni som inte var där missade verkligen något.
 

This is a Ramones t-shirt.

Kategori: Allmänt

 

KSMB till Bråvalla.

Kategori: Gigtips.

Bråvalla Festival fortsätter att pumpa ut akter lagom vid lunchtid. Idag gör den det för fjärde dagen i rad – och det blir punk rakt igenom. Det legendariska svenska bandet KSMB återförenas för en exklusiv spelning. Men de blir inte ensamma punkare då NOFX, The Gaslight Anthem och All Time Low är alla klara för Norrköpingsfestivalen som går av stapeln 25-27 juni.
 
 
 

Toy Dolls till PSK

Kategori: Gigtips.

 
 

Sabotage-Blå linjen blues.

Kategori: Skivsläpp

Från den kommande tiotummaren som kommer släppas av PST.
 
 

Headons+A message to you.

Kategori: Skivsläpp

Introducing:Psychobilly.

Kategori: Allmänt

Agnostic Front spelar in nytt.

Kategori: Skivsläpp

 Agnostic Front will enter Buzzbomb Sound Labs on December 5th to begin recording their 11th studio album. The session will be handled by Paul Miner (TERROR, H2O, ATREYU, DEATH BY STEREO, ETC.,) who will be engineering, mixing and mastering the release. Artwork and layout will be handled by artist Todd Huber, who also works with vocalist Roger Miret’s clothing-line American made kustom.

"We are excited to be working with Paul Miner at Buzzbomb Sound Labs on our new record which we are calling The American Dream Died,” comments Miret. “ This recording promises to be mean, fast and furious; with elements of our classic styles, adding chaotic blasts of real old school hardcore!"

 

Medborgargardet.

Kategori: Distros & affärer

Hard and smart har fått in en t-shirt med Medborgargardet, ett band som sedan länge är nedlagt och tyvärr aldrig gjorde ett officiellt släpp (?) men var mycket lovande.
 
Hamnar helt klart på topp på min önskelista inför julen.
 
 
 
 
 
 

Bouncing Soul för en kväll?

Kategori: Allmänt

Those NJ mooches, the Bouncing Souls, are looking for a singer. And a guitarist. And a drummer. And a bassist. In anticipation of their upcoming Home for the Holidays shows (Dec. 26, 27, and 28) in Asbury Park, the band is asking fans to submit videos of them performing the Souls' songs playing the instrument of their choice. Via a Facebook post, the band explained:

"On Friday December 26th we will choose one vocalist to perform a song of his/her choice with the band! On Saturday December 27th we will choose one vocalist and one other person playing the instrument of their choice (guitar, bass, or drums) each to play the song of their choice. On Sunday December 28th we'll choose one vocalist, one guitar player, one bassist, and one drummer (each playing a song of their choice with the rest of the Souls)! Anything is possible!"

Fans who are planning on attending one of the shows can send a video to the band at HomeForTheHolidays2014contest@gmail.com. Winners will be chosen on Dec. 17.

 
 

The Green Room.

Kategori: Film & Dokumentär.

3 första banden till PSK 2015.

Kategori: Gigtips.

 

Från Knulla i Bangkok till polischef.

Kategori: Allmänt

Luciapunk hos Klubb Antisocial.

Kategori: Gigtips.

 

Trogen till döden.

Kategori: Film & Dokumentär.

Dokumentär om den svenska straight edge scenen.
 
 

Julpunk.

Kategori: Gigtips.

 

Toy Dolls öl.

Kategori: Allmänt

Var och varannat band har sin egen öl känns det som....Toy Dolls är inte sämre.
 
Släpps till försäljning 1 december, men i Sverige får vi nog knappast se den.
 
 

Secret Affair+The Lambrettas.

Kategori: Gigtips.

 

Looking for Johnny.

Kategori: Film & Dokumentär.

Trailer om en dokumentär som går att beställa från Hepcat Store.
 
 

Stolthet och fördom.

Kategori: Fanzines.

Lions Law-Open your eyes.

Kategori: Skivsläpp

En ny skiva med Lions Law ser ljuset i början av nästa år. Den kommer finnas tillgänglig på CD, tiotummare och tolva.
 
 

Vinylsläpp och släppfest med Spökstan.

Kategori: Gigtips.

Classic punk revisited.

Kategori: Gigrecensioner.

Bankiren på lördagen bjöd på punkcovers, det hade utlovats en resa från 70-talet och framåt framförda av Kir Bash band och en del gästartister.
 
Jag var lite orolig innan att det skulle bli after-ski känsla där det skulle komma en massa folk som normailt lyssnar på punk sparsamt men som överförfriskade skulle  skråla med i de få ord de kan i 800 grader.
 
Men det skulle bli intressant att se vad bandet skulle åstadkomma, jag visste att de kan lira och har en del kunskaper men ofta blir det VM i självklarheter när sådant här ska avhandlas....och ja, kanske är jag petig och tar det hela lite för allvarligt men punken var min första kärlek och ja-jag tar det allvarligt.
 
Men det hela blev bra. Bland annat bjöds vi på under de två seten:
 
Timebomb, Ever fallen in love, London Calling, Blitzkreig bop, If the kids are united, Anarchy in the UK (som dock lät mer som Mötley Crues tolkning), Should I stay or should I go och  Pretty vacant.
 
 
 
 ....samt en del amerikanskt som Bad Religion (21 century digital boy), American Idiot och Basket case av Green Day och tyvärr Blink 182.
 
Bäst var Tossa (Puffball, Tribualtion) som drog av New Rose och Sonic Reducer.
 
Jocke från The Value när han sjöng Dead Cities av Exploited.
 
Och Stålis, som spelat i jag vet inte hur många metal-band (och för närvarande frontar Bombs of Hades) bidrag som var Holiday in Cambodia och Last Caress.
 
 
 

 
 
 

Sista Dansen-Att bekänna färg.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Jag minns att jag önskade när jag hörde Sista Dansen förra skiva Låt vingarna brista att det skulle vara intressant om de punkade till sig lite. Detta missade jag dock att skriva i recensionen men trots det så blev det uppfyllt.
 
Visst finns en del ganska lugn postpunk kvar i låtarna, ungefär i hälften men i resterande tre låter är de helt klart punkigare, kanske lite likt vissa låtar av KSMB?  Basisten Kimberly har fått en mer framträdande roll och sjunger lead i fyra av låtarna och körar på de andra två i refrängerna.
 
Så det blir även ett bra betyg den här gången, klart bättre till och med. Fortfarande är det mycket depp och känslor, något jag oftast är allergisk mot när det gäller punk. Ska jag ta en liten avstickare och spinna vidare på det så är det inget fel att sjunga om sådant, men många gånger när det gäller nya punkband så blir det bara någon offerroll och det tycker jag inte har så vidare mycket med punk att göra. Men det är väl en svår gräns att dra antar jag.
 
Nåväl, bra igen som sagt och ska jag välja två favoriter så blir det Handen på hjärtat och Tovigt hår.

Släppdatum för Prins Carl-Wake up.

Kategori: Skivsläpp

Släppdatum är nu satt.
 
Prins Carls EP "Wake Up" får releasedatum 12 december!
Släppet är ett samarbete mellan Noise Of Sweden, Bandworm (GER) och Rebel Sound (USA) så vi får ett begränsat antal exemplar. Vill du säkra ett exemplar så maila noiseofsweden@gmail.com.
Övrig info om förhandsbeställningar kommer framöver.
 
 

Klubb Antisocial # 15.

Kategori: Gigtips.

Sick of it all-Road less traveled.

Kategori: Allmänt

Cashing in on christmas volume 6.

Kategori: Skivsläpp

Ännu en volym av Cashing in on christmas är på g, sen kan jag inte för mitt liv förstå att de lyckats få ihop de fem tidigare och att det kan finnas en marknad men....intressant line-up med bland andra favoriter som Gimp Fist, , The Vibrators och Brassknuckle Boys och kul att Sverige återigen finns representerat.
 
 

Punktendo.

Kategori: Allmänt

Strindbergs+Headons.

Kategori: Gigtips.