barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

R.I.P Chris Henderson, 2 år.

Kategori: Allmänt

 
 
 

Biografi av NOFX.

Kategori: Böcker.

NOFX is giving fans another behind-the-scenes look into their legendary lives in the band's first-ever autobiography, NOFX: The Hepatitis Bathtub and Other Stories. Scheduled for release on March 1, 2016, the autobiography was penned by the current members, with two (currently unspecified) former members, and includes a foreword by Billy Joe Armstrong.
 
(Punknews.org)

Gamla Pengar söker trummis.

Kategori: Allmänt

 

Jenny Woo, Asien turnè.

Kategori: Gigtips.

 

R.I.P Tony Van Frater.

Kategori: Allmänt

Sorgligt nog så har Tony Van Frater gått bort.
 
Han var med i första uppsättningen av Red Alert, gick med i Cockney Rejects 99 och spelade bas på en e.p av Hooligan Dublin. Bland annat.
 
Rest in peace.
 
 
 

Avgå! till Italien i Mars.

Kategori: Gigtips.

The Snipes & Sabotage.

Kategori: Gigrecensioner.

 
Den här spelningen var jag väldigt peppad på, trots att jag inte hade hört överdrivet mycket av huvudakten men den handfull jag hade hört hade jag gillat direkt så...det blev till att knipa en av de 130 biljetterna som släpptes och bege sig till Stockholm strax efter lunchtid på lördagen. Och givetvis skulle det bli kul att se Sabotage för första gången också.
 
Min vana trogen så blev det en och en annan burk på tåget, vilket tydligen störde tjejen som satt bredvid mig för av en händelse så råkade jag läsa ett sms hon skrev, som löd-och jag citerar:
 
"Sitter bredvid ett supande skinhead".
 
...vilket väl knappast var fel men det avslutades med en ledsen smiley....antar att hon blev sur för att jag var oartig och inte erbjöd henne en burk.
 
Väl framme i storstaden så möttes jag upp av min värd Elin och vi drog till Hagsätra för öl och musik innan vi såg till att vara på plats i bra tid, vid halv sju om man ska vara hyfsat exakt.
 
Det var inte överdrivet mycket folk där men portarna till källaren slog upp vid 20 och väl när Sabotage gick på vid 21 så var det bra med folk. Under kvällen surrades det och utbyttes artigheter (och i ett fall-en figur föreställande Frankensteins Monster) med Erik, Botas, Åsa, Pike, Yasmin, Robban, Sonny, Saskia, Jasmine, Tova och så vidare.

Och innan det skulle braka loss med musik så  hade jag köpt Goodnight Sweetheart av The Snipes och även haft ögonen på t-shirts från bägge banden samt Klubb Antisocials nyupptryckta men tyvärr blev det inga klädesplagg (glömska eller lathet?) men väl The Poor dress up som köptes av Arthur.
 
Och min Sabotagepremiär blev inte illa. Vilket jag förvisso inte hade trott heller. De drog av Inget tack, Mitt barn, When Odin calls, Färdiga doktriner och en ny låt bland annat-Stolt svensk arbetarklass. 
 
 
 
 
Och The Snipes överraskade, även om jag som sagt hört en del så var dom bättre än vad jag hade väntat mig. Och visst var det kul (nördigt kul?) att se Shug O`Neill på scenen, som säkert många vet var med i Cock Sparrer en gång i tiden och om jag inte minns fel skrev sex av de elva låtarna på Runnin Riot in 84. Live lät han mindre än Joey Ramone än vad han gör på skiva som en sidnotis, en riktigt bra frontman som verkligen verkar älska det han gör. På scenen var även gitarristen, som jag tror heter Jimmy-rätt spexig och djäkligt vass på gura. Några höjdpunkter de bjöd på var Drop the bomb, Julie och ska-låten We are the rudeboys.
 
 
 
En lyckad kväll som avslutades med en snabbis på Bonden där Bangarang spelade finfin gammal reggae. Det enda smolket i bägaren var väl att såpass många blev utkastade från Tucken utan att-tycker jag-vara SÅ pass fulla men det är väl sällan någon är såpass full...jag har då aldrig varit det.

Och det var himla kul att det lyckades bli utsålt också. 

Scotland calling.

Kategori: Gigtips.

 

Lions Law, Digital Octopus & Lost Warning till PSK.

Kategori: Gigtips.

 

Den Sista Resan-S/T.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Ibland när man är på spelningar där folket lyser med sin frånvaro, och spelningen är skitbra så tänker jag: "Arma satar  som missar det här"
 
Så tänkte jag när jag såg Jonas och Reidar i Västerås för 2 år sedan. Och det tog inte lång tid innan jag tänkte "det här måste ju släppas på skiva"
 
Och nu är det här, i form av musikkollektivet Den Sista Resan, som är "ett musikkollektiv som sträcker sig från Stockholm till Borås". Här i digital form som kan hittas på bland annat I-tunes och Spotify.
 
3 låtar varav de två första är ganska mycket soul i lugnt tempo där jag kommer på mig själv att referera aningen till Stefan Sundström. Det låter ganska mycket i stil med Gatorna brinner i natt av Hyrda Knektar (där Reidar ingår).
 
Mest förtjust blir jag i Pisseberget där det verkligen är en halvbitter fylletrubadur på sång (Jonas) Som lika gärna kunde ha varit en punktext.
 
En bra ep kort och gott, jag ser fram emot att få höra mera.
 
Och den fysiska sjuan kommer i början av nästa år.
 
 
 
 

Gang Green+Keyside Strike i Februari.

Kategori: Gigtips.

 

Oldfashioned Ideas & Blimey.

Kategori: Gigtips.

 
5 december.
 
Äntligen är det dags för två grymma punk/Oi band att äntra den legendariska Eksjöklubben Hijackers!
Oldfashioned Ideas och Blimey kommer att leverera 1:a klassig Punk/Oi under kvällen.
Det är två band som vet vart skåpet ska stå när det kommer till denna typ av musik. 

Hjärtligt välkomna till en kväll där det kommer att sjungas och skålas tills siste man har stupat. 

Inträde 100kr

Moment 23-Allting kommer tillbaka.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Om jag fattat det rätt angående detta bands historik så gick de under namnet Moment 22 under några år på det tidiga 90-talet. De gick mig helt förbi då men tiderna förändras liksom bandnamn-här är Moment 23.
 
Som på denna skiva bjuder på sex låtar välspelad punkrock. Det hörs att dom har rutin och de vet hur riktigt bra punk ska låta. Textmässigt ligger de ganska nära band som Strebers och Radioaktiva Räker samt till viss del Asta Kask. Fast vid närmare eftertanke är nog detta band vassare med pennorna.
 
Och musikmässigt så finns det även en och en annan likhet med nämna band, fast lite ösigare och taggigare-jag tänker UK 82 emellanåt. Snabbt och melodiöst.
 
Mest förtjust är jag i Rätt eller fel samt Offerkofta-där dom riktigt får till texten. Och vad den handlar om mer specifikt...
 
...det får ni kolla upp själva. Samt hela skivan. Som kort och gott är bra.
 
 
 
 
 

A.M.T.Y 25 år-postern.

Kategori: Gigtips.

 

The Selecter-Walk the walk.

Kategori: Allmänt

Ny skiva från Angelic Upstarts.

Kategori: Skivsläpp

****OFFICIAL RELEASE DATES FOR NEW ALBUM*****

The new album will be officially released December 4th on CD
followed by the Vinyl on January 29th. However, those who have already pre-ordered, will receive their CD's and/or vinyl in advance of those dates. The same will go for anyone else who chooses to pre-order. Reserve it early, get it early!

http://officialangelicupstarts.com/shop

*A video taster of the new album is coming soon!

 

Great Skinhead Reunion 2016.

Kategori: Allmänt

What a bam, 7 november.

Kategori: Klubb.

 

Cyklopen 23 oktober.

Kategori: Gigtips.

 

Ligisterna slänger in handduken.

Kategori: Allmänt

Ligisterna slutar! Efter ett bra antal års spelande så lägger vi ner som band. Ligisterna går tillbaks till sitt ursprung och alla medlemmar har andra musikprojekt som fortsätter.

Vi rear ut våra skivor! Allt ska bort!
LP album: 50 kr (med nerladdningskod) 
CD Miljonprogrammet: 20 kr.
Priser + frakt. Skriv här eller PM:a oss.

Tack till all publik som svettats med oss genom åren och till alla som köpt skivor, hejat, hängt, kört, fotat, filmat och skålat med oss. 1, 2, 3, 4 SLUT!!!!!

/Niklas, Mange, Nicke & Kabbe

A message to you 25 bast.

Kategori: Gigtips.

A message to you 25 år presenterar Ska, punk & northern soul helg 29 + 30 januari 2016.

29 januari:

En kväll med ska, punk & northern soul med banden:

Spökstan (Stockholm)

Headons (Halmstad)

That Driving Beat (Stockholm)

Plats: Broder Tuck, Stockholm

 

30 januari:

Buster Shuffle är det bästa verksamma skabandet från England sedan Madness tider. Dessutom bjuder vi på Sveriges grymmaste ska band, The Liptones. Har du inte sett dem live så passa på! Vi toppar kvällen med punk i form av populära Topper och Smash it up som släppte sina senaste album på vårt bolag under hösten 2015. Denna lineup kommer inte göra någon besviken.

Buster Shuffle (England)

Topper (Stockholm)

The Liptones (Tidaholm/Falköping)

Smash it up (Göteborg)

Plats: EnArena, nedanför Globen, Stockholm

 

Biljetter via Billetto.

De lyckliga Kompisarna-En öl till.

Kategori: Allmänt

Vinterturnè för GBH.

Kategori: Gigtips.

 

Vet Hut-Vafan.

Kategori: Skivrecensioner.

Efter en tidigare ep så släppte Vet hut den här, som även finns i en deluxe utgåva på vinyl om jag fattat saken rätt tillsammans med den tidigare.
 
Bandet är från Malmö och ska jag vara helt ärlig så tog jag mig ganska fort tid att lyssna på dom efter ha sett hur dom ser ut. Måhända orättvisst men första tanken var hipsterband men då jag faktiskt hade hört Översittardjävlar och förälskat mig i Jennys röst så valde jag att bortse från det.
 
Och ja...nog är det mer rock än punk i mångt och mycket. Musikaliskt, inte i attityden. jag fumlar efter referenser men det bästa jag kan komma fram till är någon sorts influens av enklare sydstatsrock eller en snällare variant av den sortens rock n roll Nashville Pussy spelar.
 
Vem fan är du vinner min hjärta direkt, en låt om folk som tjattrar att man ska passa in med Volvo, hund och villa. Även Skit är mycket bra som handlar om att vi matas med just det från alla hörn och kanter, där en rad går Lyft på era huven-vidga era vyer.
 
Och jag gillar verkligen sången lika mycket som innan. Men tyvärr så envisas även detta band med att pitcha den efter andra spåret. Och det förstör mycket av upplevelsen för mig tyvärr. men skivan får helt klart godkänt och ett plus för låten För gammal för lokal, vilket jag antar är självupplevt. Och jag kan relatera till.
 
Hur detta band tas emot av vissa delar av punkscenen vet jag inte riktigt. Men jag tycker de är för bra för att avfärdas som hipsterband, vilket jag tror tyvärr är en stämpel de kan få om de nu inte redan har det. 
 
Så..som de själva sjunger:
 
Lyft på era huven-vidga era vyer.
 
För det gjorde ju jag.
 
 

Saturdays Heroes-Hometown serenade.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Vissa skivor är sådär att...man måste vara på ett visst humör för att uppskatta dom. Och så är fallet med Hometown serenade. Det är välproducerat, bandet har verkligen utvecklats genom åren och det är välskriva texter.
 
Men....det är just det där med texterna. Och humöret. Nästan samtliga texter behandlar ett tufft liv och "utanförskap men jag står minsann på benen ändå"....och brustna hjärtan, stå på sig själv i alla lägen och liknande...Inget fel att behandla sådana ämnen i punktexter, det är varken nytt eller ovanligt men det blir många gånger lite för tralligt för min smak och lite väl snällt. Lite variation hade varit att föredra och ja-det hade varit (och är) lika trist om en skiva handlar till 95% om att dricka bärs och slåss.
 
Och musikaliskt så låter bandet i vanligt ordning, i avdelningen "lite omöjligt att låta bli att nämna: Som Street Dogs och tidiga Dropkick Murphys. 
 
De bästa spåren: Calming waters, The watering hole och I will find my own way.
 
 
 
 
 

Comminor-Dexter.

Kategori: Allmänt

Bats Out-Flying blind (Pirate Press)

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Kommer det inte väldigt många bra band från Kanada just nu? Det tycker jag nog, eller så har jag levt i mörkret ganska mycket angående det men om det nu är så...så är jag helt klart på g att vakna. Eller ska jag säga: Tända lampan ordentligt.
 
Bara med bandnamnet så har dessa snubbar halva inne hos mig. Mitt första möten med dom var på en samling och att kolla upp dom närmare visar sig vara en lyckoträff.
 
Bandet blandar på denna 4-låtars ep fräsch streetpunk med lite rock n roll vibbar ala Hudson Falcons och The Bruisers. Ungefär hälften-hälften och det ger ett bra varierat intryck. Något som mer gör just det är att det inte bara är en sångare utan två, i alla fall i två av spåren. Men varför många band just nu envisas med att till viss del pitcha sina röster är för mig ett mysterium.
 
Bäst är titelspåret, som är mer regel än undantag samt Fuck your politics där de nästan låter som The Casualties och/eller Blanks 77. Textmässigt slår de inte in några dörrar men vad gör det när det svänger såhär?
 

Fabriken-Där det alltid regnar (Beat Butchers)

Kategori: Skivrecensioner.

 
Folk med fina anor från bland annat Rolands Gosskör, Strebers och Coca Carola har slagit sig ihop och släppt en ep, den första i en serie om fyra som ska inrama årstiderna. Och som titeln kanske antyder så behandlar denna hösten.
 
Och inte helt oväntat så är det en hel del melankoli de fyra låtarna, utan att för den sakens skull vara nattsvart eller lukta på smutstvätten-musik. Texterna är välskrivna och det är bra refränger. Flera av spåren , främst de tre första (vilket innebär 60%) skulle nog kunna spelas i radio och slå på mainstreamlistorna, om så vore. Utan att det för den sakens skull är jättekommersiellt. Det hörs att bandet har rutin och jag gillar den här epn mycket. 
 
Enligt pressreleasen så kan fler/andra bandmedlemmar tillkomma och det låter himla intressant måste jag säga. Sättningen i dagens läge är:Curt Sandgren, Åke Noring, Jonas Mårtensson samt Stipen Karlsson
 
Releasefest på Debaser Strand den 23 oktober.
 
Låtlistan:
 
Du säger ja-jag säger nej, Där det alltid regnar, Gå hem nu, Här finns ingenting och Svårt.
 

Avgå!/Lost Warning-Split (Switchlight Records)

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 
 
Den svenska Oi och punkscenen ser starkare ut än på länge, som denna nyligen utgivna sjua visar utgiven av Swichlight i 230 ex.
 
Avgå! hade jag förväntat mig skulle vara bra och visst är dom det, trots att de inte släppt så mycket så är de redan ett sådant där band som levererar och efter medverkan på den här och med deras egna sjua i åtanke så tycker jag det väl snart är dags för en fullängdare? Både Trasigt lik och Jag kan ta det är mycket bra och speciellt den första får mig på riktigt, riktigt bra humör. Det är väl en bra blandning av Oi och lite UK 82 där jag faktiskt tänker rätt mycket på ett snabbt Major Accident, fast det är jag kanske rätt ensam om att tycka?
 
Lost Warning hörde jag nyligen för första gången, hur länge de funnits ska jag låta vara osagt men bandmedlemmarna är knappast några nybörjare då de medverkar och medverkat i orkestrar som Royal Stakeout, The Cremators och Slöa Knivar. Deras bidrag på Chaos in Sweden var Ratface och tillika min introduktion och den är även med här jämte Election day. Två rejäla punkdängor och liksom Avgå! så får jag en otrolig lust att se detta band live direkt och ju mer jag hör dom på skivor. Dags att trakassera hemstadens lokala bokare eller så kanske jag har tur att komma loss någon gång och resa utomsocknes för att se dom.
 
230 ex som sagt så ta och köp denna finfina punkkaramell som helt klart lär få dig på bra humör nu när vinter och mörker stundar.
 
 
 
 
 
 

Nya Given - Lowriders - Peking Punk - Suicide Syndicate

Kategori: Gigtips.

Dynamo, Norrköping 28 november.

Old schools punx möter new school punx. Den nya given möter den gamla i en punkfest av sällan skådat slag som kommer att visa att Punk is a family.

Nya Given bjuder på brutal Oi!/punk från Norrköpings bakgator.

Lowriders, från Linköping, spelar bad ass rock’n’roll och släpper plattan Latino War Dogs.

Peking Punk spelar aggressiv och samhällskritisk rock’n’roll som slår hårt åt alla håll. Släpper singeln Metropolis brinner!

Malmös osnutna spolingar i Suicide Syndicate ämnar fortsätta att leda ungdomen i fördärvet. Nya skivan Savage Barbarians – Have Feelings Too släpps och är en 77-doftande, rock'n roll-osande punkkäftsmäll. 

Entré 100 kr. I dörren. Förköp på Vaxkupan, Norrköping fr 1 nov

Fullständiga rättigheter, mat osv. Fullt party med andra ord!
 
 

The Snipes-I used to know the words.

Kategori: Allmänt

Spelades för första gången live den 9:e oktober och kommer vara med på bandets nya skiva.
 
 
 
Och ni har väl inte missat att bandets besöker Sverige den 24:e oktober?
 
 
 
 

Patricia till Big Brother.

Kategori: Allmänt

Agent Bulldogg / Close Shave - "We Will Never Die" Split 7" (Teaser)

Kategori: Skivsläpp

Commando M Pigg mfl 17 oktober.

Kategori: Gigtips.

 

The Complete Proffesionals.

Kategori: Skivsläpp

 

Teaser från Discharger.

Kategori: Skivsläpp

Topper, Smash it up & Headons.

Kategori: Gigtips.

 

The Underdogs samling.

Kategori: Skivsläpp

 
 
The Underdogs from Leeds, were a prolific band of the second batch of UK Punk. They recorded two brilliant demos between 1982 and 1983. The band were formed in 1981, and their name was inspired by the song of the Mancunian legends The Drones. Although some pundits likened them to the The Clash, SLF and Dead Kennedys their own preferences were varied. That said, all four members were fans of The Clash. They rehearsed at the Windmill Youth Club in Rothwell (Leeds), which was also the launching pad of fellow Riot City Punksters, The Expelled.

They recorded their first demo in 1981, which included the songs “Big Brother” and “Make It Last”. However, it was their second visit to the studio in 82/83 (this time funded by Riot City, that saw their finest hour), the production of “East of Dachau” EP, which, with “Johnny Go Home” and “Dead Soldier” announced their arrival on the Punk scene. 

Despite limited success, mainly due to lack of gigs, Riot City persevered with the band and an 8“ track Mini-Album was planned for the following year. Sadly, Riot City fell into financial difficulties at this time and so those 8” tracks, which included “Never Gonna give Up”, “Hate Bomb” and “Paint It Red” never saw daylight. During the following year they managed to do a few gigs, supporting The Toy Dolls, Angelic Upstarts and Subhumans among others but they never got the chance to play outside the UK. 

The very last line-up was: Bill and UG (The Underdogs) and Macca and Tim (The Expelled). By this time they had changed their name to Paradise West. They played one gig supporting the Upstarts then disbanded, permanently. “Riot In Rothwell” was released posthumously... Using the tracks from the 8" track EP that never was. (UG 2015)

After 34 years that they recorded their first Demo “Riot in Rothwell”, Common People Records proudly presents for first time on vinyl, the two Demos of the band, never released before on vinyl. “Riot in Rothwell” recorded in 1982 and “East of Dachau” recorded in 1983. All tracks have been remastered for a better sound quality during summer 2015 at ‘Rana Studios’. Limited edition to 520 copies. 

Orders: www.common-people.net

TRACKLIST:
1-Never Gonna Give Up
2-Love in a Hate Bomb 
3-Private Wars
4-Make it Last
5-Self Preservation Society
6-Rebel
7-East of Dachau
8-Johnny Go Home
9-Vietnam
10-Boys will be Boys
11-Late Starter
12-Big Brother
13-Dead Soldier
14-Paint it Red
15-Good Bye

Wolf bites boy debutalbum.

Kategori: Skivsläpp

 

Baktakt till helgen?

Kategori: Klubb.

 
 
 

Seaside Rebels - Take To The Warpath.

Kategori: Allmänt

Gula Villan 31 oktober.

Kategori: Gigtips.

 

Aggressive-Home.

Kategori: Allmänt

Topper-Get in the line (A message to you)

Kategori: Skivrecensioner.

 
  
 Första gången jag hörde Topper var i början av 2000-talet, och om jag ska sammanfatta vad jag tyckte om dom då och tycker framtills idag så blir det ungefär så här:
 
De var en friskt fläkt när dom kom, i en tid där var och varannat punkband lät som Rancid. Och jag gillade och gillar att de blickar och blickade mer tillbaka till 77-79. Problemet har dock varit sedan dess att:
 
Många gånger är låttexterna hyfsat bra på papper i grunden men det brast och brister många gånger i sången, främst med uttal och även så är det många gånger en del nödrim och märkliga formuleringar. Men jag har fattat att många tycker just detta är en del av bandets charm.
 
Och i och med den här skivan då? Har min åsikt ändrats?
 
Nej, faktiskt inte. 
 
Musiken är bra, med dofter från The Clash, Magazine och Stiff little Fingers och även om sången blivit lite bättre än förut så är det inte klockren. Likadant med texterna som jag ogärna dissar på grund av bra budskap, jag tänker bland annat på All my friends, titelspåret och My little sister men ja....jag låter bli att upprepa mig och hänvisar istället till raderna ovan. 
 
Skivan har dock en djäkligt bra öppning i So what you gonna do och jag gillar även No justice men hur jag än försöker vara positiv så blir det som det blir. Min åsikt är oförändrad.
 
Topper är som de brukar med andra ord, och deras popularitet går inte att ta miste på så de som gillar bandet innan lär väl göra det nu också.
 
Släpps av på cd och digitalt 16 oktober samt på vinyl 12 november.

Lost Warning-War criminals.

Kategori: Allmänt

Den sista Resan.

Kategori: Allmänt

The Hives+KSMB.

Kategori: Allmänt

Nja...nåja, lite i alla fall.