barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Västerås vegfest, del 2.

Kategori: Gigrecensioner.

Del 2 av min rapport från Västerås vegfest.
 
Första delen avslutades med Gråsuggorna och jag hade då återigen lite tid mellan banden jag vill se batterix kändes för politiskt och ointressant musikaliskt så...what to do?
 
Jo, jag peppade Sandra och några Norrköpingsbor att hänga på för en snabb öl så det blev just så på Indiska restaurangen som jag aldrig minns namnet på. Snabb blev just snabb då jag verkligen INTE ville missa Fuck Frankie så jag spottade inte i glaset direkt och var ganska snabbt tillbaka på Växhuset.
 
Och bandet som jag velat se sedan första gången jag såg ett youtube-klipp leverade verkligen. Dom var så bra som jag trott (live) och Elvira Bira är en fantasisk frontfigur och sångerska. Det blev en bra blandning av låtar från deras tre släpp där Rebel och Cunt var två av höjdpunkterna samt en svinbra låt där Oriane körade men den har jag inte lyckats lokalisera såhär i efterhand tyvärr. Det var även kul att Jojo från Belta 53 dök upp och gästade under Friend.
 
 
 
Så...äntligen som sagt och det var lika bra som jag hört, trott och hoppats.
 
Nästa band till rakning: Hyrda Knektar, som jag bara sett en halv gång, eller kanske en fjärdedels gång? Eller en fjärdedel av bandet? Eller blir det ännu mindre? 

Hursomhelst så, i hård konkurrens så blev dom bäst för kvällen-både i bakspegeln och om jag ska gå händelserna i förväg. Det var ett djäkla ös och även dom blandade bra med låtar från sina släpp och jag har skrivit om det förut, och ÄVEN denna gång utan att vara creepy eller att fokusera på "fel" sak så....

...det är svårt att inte fastna nästan helt på Nicole för människan har ju en utrålning som inte är av denna värld. Och jag blev lite paff när jag såg basisten för att Noise of Sweden-Ted numera är med i bandet hade jag totalt missat.
 
Så...knektarna blev kvällens kungar och Höstrebell var mitt favoritögonblick låtmässigt.
 
 
 
Del 3  kommer inom kort.

The Selecter och The Beat till Skandinavien 2018.

Kategori: Gigtips.

 

T-shirts-To my love.

Kategori: Allmänt

 
 
Från ingenstans (eller något) så kom ett av de tidigaste svenska ska-banden T-shirts tillbaka på skiva. Med några få undantag live, bland annat på Kings Table tidigare i år så har det  stort sett tyst sedan 80-81 men här är bandets nya singel, släppt av A message to you.
 
Och visst är comebacken på skiva bra (även live lyckas de, även om jag inte såg dom när det begav sig). To my love öppnar som är mer reggae än ska och det får mig trots takten att tänka på The Hotknives, pga melankolin. En mycket bra låt som avslutas med ett vackert och dystert saxofonsolo.
 
Legal rights är b-sidan och här låter de verkligen som de gjorde på Mr Swing. Jag vågar nog dra till med en vild gissning att Chickenpox var ganska inspirerade av T-shirts. Medryckande midtempo ska som lämnar mig mycket nöjd.
 
Släpps i mitten av september så håll ögonen öppna så du kan säkra ditt exemplar. 

Punklyrik,svenska punktexter 1977-1982.

Kategori: Böcker.

 
 
Peter Kagerland har gjort det igen efter Ny våg, det vill säga en djäkligt bra bok och en kulturgärning.
 
Cirka 160  svenska punktexter (nähä?) om att vara punkis (och ung rent allmänt), kärnkraft, rasism, discomusiken, ordningsmakten och så vidare. Totalt 312 sidor. Och det är himla kul att läsa historierna runt texterna från textförfattarna själva.
 
Och givetvis inte bara texter av de "stora" utan här finns allt från Rune Strutz, Skabb, Tant Brun, Sabotage 81 och Grisen Skriker till PF Commando, Dr Zeke, Svea Svin, Inge Val, Ebba Grön och T.S.T
 
Om fler argument behövs så medföljer även en cd med 22 låtar, en låt till varje kapitel.
 
Boken är värd varenda krona, jag lovar.
 
 
 
 

Västerås vegfest.

Kategori: Gigrecensioner.

 
 
Västerås vegfest hade fått till en riktigt bra (punk) line-up, flera av banden har jag sett tidigare (dock för få gånger) och några hade jag velat se länge så....helt perfekt sätt att tillbringa en helg på, att se flera bra band för 0 kronor.
 
Första bandet som jag skulle se var Gråsuggorna. Jag hade velat se Belta 53 men det var lite andra saker på dagen i vägen. Sen blev det iofs lite snopet då allt blev förskjuten en timme pga regn så...jag hade hunnit om jag vetat det men,men.
 
Så det fanns lite tid att slå ihjäl på plats innan Rättviks stolthet. Som ägnades med att se Käpprätt som gjorde sin första spelning och introducerade sig kort och gott "Vi är alkoholister". Jag skulle klassa deras musik som hardcore och det var både en tjej och en kille på sång. Helt klart potential men avsaknad av bra ljud gjorde inte bandet direkt rättvisa. Så jag hoppas att få se dom igen med bättre ljud.
 
Efter det klev Discorporea på som var crust och ganska bra sådan, kors i taket!
 
 
 
Efter skivköp och morsande på just Gråsuggorna, lite surrande med HeidiAnna och Anders med familj samt Jojo så fanns det fortfarande lite tid så jag sprang (nåja) till Bishops för en snabb och svindyr Newcastle.
 
Tillbaka precis i tid och publikskaran hade blivit lite mindre. Tyvärr. Gråsuggorna är ett av de mest underskattade banden i Sverige och så fortsatte det väl tyvärr lite att vara även här.
 
Var Thomas tagit vägen vet jag inte men för dagen var dom en trio. Och öste på med det närmaste UK 82 man kan komma idag enligt min åsikt. Perfekta människor, Så fan heller, Andras blod ger oss bröd och Punkelit spelades bland annat och sen fick även ett visst annat punkband en känga i en låt som inte uppfattade vad den hette men ordet "pengar" återkom ofta i låten så....gnugga era geniknölar.
 
 
 
En väldigt bra öppning på kvällen, fortsättning följer.

Fuck Frankie/Giftigt Avfall.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Ett väldigt snyggt omslag, i alla fall Fuck Frankies, som är ritad av gitarristen Lisa.
 
Den här spliten köptes främst pga det redan nämnda bandet som bidrar med två låtar som även finns med på LPn Twobeat continued. Där Everwhere redan var en favorit med snabb d-takt, lite replokalsljud och Matilda sjunger där som hon gör när jag gillar hennes sång som bäst. Väldigt gapigt och aggressivt och hon låter som hon är helt förstörd efter 3 dagar av masskonsumtion av whiskey och cigarrer.
 
It`s gonna leave a stain är jag mindre förtjust i då den går för sakta i min smak men givetvis får dom godkänt pga starka Everywhere.
 
Giftigt avfall...är väl crust eller råpunk om man så vill. Inte riktigt min grej även om även den punkgenren kan producera lite bra grejer då och då. Det är väl typisk sådan men några rader text som säger sitt klara språk, när man hör texten det vill säga. De sex låtarna som dom bränner av på runt 5 minuter heter bland annat Homofobhögern, raggarsvin och hora för överheten och med dom titlarna så behövs texterna inte direkt disekerras?
 
Även om bandet inte faller mig i smaken så får dom pluspoäng för sin DIY anda som dom även praktiserar vid sina andra släpp.
 
Men i det stora hela ingen skiva som kommer snutta vidare ofta för låtarna av Fuck Frankie finns redan på LPn som jag har.