barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Ny skiva och turnè av Thåström.

Kategori: Gigtips.

I höst släpper Thåström ett nytt album som till stor del är inspelat i Hansa Tonstudio i Berlin och är producerat av Hell och Thåström. Under våren släpps första singeln. I samband med det kan vi nu meddela att Thåström åker ut på en omfattande Skandinavienturné hösten 2017 med nedslag i 20 städer. ​

Biljettsläpp onsdag 1 mars kl 10.00 via luger.se.

Det senaste guldsäljande albumet Den morronen som kom 2015 , gavs full pott av DN och singeln Kom med mig beskrevs som något av det vackraste han någonsin hade gjort. Med lika delar vacker poesi som manglande industriella texturer har Thåström etablerat solokarriären som sin kanske mest spännande och kreativa era. För trots att hans musikaliska recept har varit känt sedan länge så fortsätter han att hänföra sin ständigt växande fanskara på ett sätt som bara en riktig ikon kan. Att han är flerfaldigt Grammisbelönad, ständigt kritikerhyllad och en artist som existerar i unikum i det här landet är med facit i hand kanske inte så konstigt.

TURNÈDATUM
11 oktober – Göteborg, Lisebergshallen
12 oktober – Göteborg, Lisebergshallen
13 oktober – Karlstad, Nöjesfabriken
14 oktober – Örebro, Conventum Arena
20 oktober – Stavanger, Zetlitz [NO]
21 oktober – Oslo, Spektrum [NO]
27 oktober – Sundsvall, Sporthallen
28 oktober – Luleå, Luleå Energi Arena
1 november – Eskilstuna, STIGA Sports Arena
2 november – Norrköping, Flygeln
3 november – Kalmar, KalmarSalen
4 november – Trollhättan, Nova Arena
9 november – Köpenhamn, Vega [DK]
10 november – Malmö, Malmö Arena
11 november – Linköping, Saab Arena
12 november – Jönköping, Munksjömagasinen
15 november – Helsingfors, Circus [FI]
18 november – Uppsala, Svandammshallarna
19 november – Stockholm, Cirkus
20 november – Stockholm, Cirkus
21 november – Stockholm, Cirkus
24 november – Falun, Magasinet
25 november – Västerås, Bombardier Arena
26 november – Stockholm, Cirkus


Biljetter
Biljettsläpp onsdag 1 mars kl 10.00 via luger.se eller respektive spelställe.

Thåström
Thastrom.se
Spotify
Facebook

Länkar
luger.se/thastrom
facebook.com/razziarecords
facebook.com/sonymusicswedenofficial

V/A-Jamaican Explosion.

Kategori: Skivrecensioner.

 
En 15 låtars samling med låtar från främst 60-62...med ganska blandat sound men ändå inte.
 
Överlag hörs inspirationen från amerikansk blues och Rhythm and blues även om artisterna på skivan gör sin grej utav dom-dvs blandar med krydda från Jamaica.
 
Vissa är mer ska-liknande än andra och en del kanske lite väl blues:iga men en bra samling där några av favoriterna framförs av Leon and Owen, Prince Buster och Roland Alphonso.
 
Och för att nämna några riktigt historiska dokument/klassiker så finns Laurel Aitkens Hey bartender med, originalversionen av Oh Carolina samt Miss Jamaica av Jimmy Cliff.

Clap your hands and stomp you feet?

Kategori: Allmänt

 
Förra året kom den där glamvågen inom punken riktigt igång enligt mig. Giuda blev större och banden blev fler och släppte en massa skivor...band som Shandy, Hard Wax, Suede Razors med fler.
 
Jag själv gillar en del av den musiken, då som nu.
 
Dock så är jag lite tveksam över hela grejen. Visst, en del skins lyssnade på glam när det begav sig sent 60-tal och mitten av 70-talet. Liksom bovver rock som folk verkar tycka är samma grej. Samt att många medlemmar i punk och Oi-band droppar Slade, T-Rex och Sweet som barndomshjältar (främst de äldre banden) men...
 
..."räcker" verkligen detta?
 
Att bygga en egen lite scen på? Är inte kopplingen ändå lite långsökt?
 
Det stör mig inte så att jag ligger sömnlös men om man lägger till redan nämnda band plus att ordet "sharpie" används mer och mer-felaktig i min bok så undrar jag lite över...
 
..är det folk som halvt tröttnat på punk/Oi och nu hittat ett kryphål så de kan lyssna på glam?
 
Eller "bootboy glam"....allt för att göra det lite tuffare ibland.
 
Ett litet fräscht och pittoreskt inslag inom punken men lite en höna av en fjäder anser jag att det är.
 
Och till slut...ska vi vara så...så är det klubbat en gång för alla (för länge sen) att Slades period som skinheads bara var en modè/kommersiell grej som var väldigt, väldigt flyktig.
 
 

Demo av Struggle.

Kategori: Allmänt

Dokumentär om Poly Styrene.

Kategori: Film & Dokumentär.

Tragedi # 3.

Kategori: Fanzines.

 
 
När Micke är i skrivartagen så brukar det alltid bli en bra blandning av band och jag får alltid känslan att han skriver om de band han verkligen gillar utan att tänka på vilka band som är i ropet just då....oavsett om han skriver på svenska som här eller på engelska i Schizo.
 
Och visst är det så även nu. Saturdays Heroes, Bombfors, en special om Irländsk folkmusik där han bland annat listar sin 100 (!) favoritlåtar, ett snack med Marching On (när tar din paus slut Tommy?)  och sen skriver han även om väldigt intressanta P3 Dokumentär.
 
Mycket bra läsning för en ynka tjuga.

Legion 76-Into darkness.

Kategori: Allmänt

Prince Buster i Mcdonals-reklam.

Kategori: TV

Grebol & Orreaga 778 split.

Kategori: Skivsläpp

 
Mars 2017.
 
 

V/A-Action time vision.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Ännu en punksamling med If the kids are united, White riot och Anarchy in the U.K?
 
Nej, här har Cherry Red grävt djupt i arkiven 76-79 och fått till en riktigt bra 111 låtars (!) samling där det inte är samma gamla skåpmat. Visst är det en del låtra vi alla har på skiva redan med The Lurkers, Sham 69 och UK Subs men mycket svårtåtkomliga grejer.
 
En väldig bredd med band som Nipple Erectors, The Carpettes, Rudi, Drones, Stiff Little Fingers, The Outcasts, Joy Division, Only Ones, Vice Squad, Poison Girls, Cortinas, 999 och Adam and the ants för att nämna några.
 
Allt är givetvis inte klockrent men i mina ögon en samling man bör ha.

Allvaret-Som dimma.

Kategori: Allmänt

Klubb Splittrad 17 februari.

Kategori: Klubb.

 

Vive Le Rock # 41.

Kategori: Fanzines.

 
 
Egentligen är Vive Le rock igen renodlad punktidning, även om man ofta får det intrycket av omslag men nog är det 70-30 åtminstone.
 
För att någon som inte kollat upp den än ska få en liten överblick så trängs The Damned, Dropkick Murphys och The Lurkers med Rolling Stones, en dödsruna över Peter Burns och Simple Minds.
 
Men det jag inte gillar uppvägs klart av detta nummers 1 år sedan Lemmys bortgång, en "Hur var ditt 2016" med bland andra The Beat och Discharge och en artikel om Iggy-även om jag inte hajar de ständiga hyllningarna till supertrista plattan Post punk depression.
 
Helt klart värd en prenumation.

V/A-Skinhead reggae 69.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Vad världen inte behöver är ännu en samling med Red red wine, Liquadator, Israelites och Return of Django. Därför känns denna samling en frisk fläkt och mer "äkta" än Trojans samlingar de senaste 20 åren.
 
Visst finns det låtar som folk med tränat reggaeöra säkert redan har, som till exempel  Conquering ruler och Melting pot av Derrick Morgan respektive Max Romeo men överlag är den här samlingen mer originel än de flesta samlingar som kommit ut på bra länge.
 
Så denna vinyl är helt klart prisvärd. Köp den och njut av halvsnabb tidig reggae med mycket orgel och sparsamt textinnehåll av artister som Hippy Boys, Bunny Lee Allstars och King horror, förutom redan nämnda.
 
Den här tillsammans med Moonwalk, Skinhead reggae box, Skinhead revolt, Monkey business och de fyra första i Tighten Up serien är egentligen allt man behöver i genren i min bok.
 
 

Angående Last Resort och supportband.

Kategori: Allmänt

Som säkert många redan vet så blev Sabotage petade ifrån giget som dom och Old Faschioned Ideas skulle göra den 4:e mars.
 
Motivering från arrangören o.s.v-hänvisar jag till Sabotages sida på facebook men lite raljerande kan jag inte låta bli....
 
Bandet blev petade..p.g.a en (1) person....det mest fantastiska i den här historien är just det.
 
Att EN person lyckades med detta.
 
Pennan är verkligen ibland mäktigare än svärdet men å andra sidan...är det kanske inte så svårt om man fattat pennan mot totalt ryggradslösa arrangörer.
 
Antagonisten i fråga var dock inte nöjd utan fortsatte (damned if you do-damned if you dont?) men raderade sedan allt han skrivit i saken.
 
How low can punk get?

Call Cat-Bearded burden.

Kategori: Digitala släpp.

 
 
Bandet som tidigare hette By the way har tappat en medlem, bytt namn och börjar lansera sin musik som....barbiepunk.
 
Men vi tar det mest väsentliga först-låten, den digitala.
 
Bandet känns igen i sitt sound även om det är mer catchig refräng än tidigare, även om de alltid haft det. Bra körer och ett tempobyte mitt i låten, vettig text och bra körer.
 
Men nu måste jag ta elefanten i rummet vid hornen.
 
Barbiepunk?
 
Kanske är det en klackspark med glimten i ögat, men jag måste säga att uttrycket gör att det gör lite ont i mina ögon. När det blir lite väl mycket image skruvar jag på mig. Men som sagt, kanske är det inte så allvarligt.
 
Kanske kan detta få vissa att avfärda bandet innan de lyssnat och då missar detta band, som är drivna och alltid har vettiga saker att säga.
 
Eller så kan det ju även bli så att någon lockas av just imagen och sen faller för det dom har att säga.
 
Tiden får utvisa men en himla bra låt som jag gärna ser att den kommer på skiva och all lycka till dom i Manifestgalan på fredag där dom är nominerade i kategorin "Årets nykomling"
 
 

Kommande gig arrangerade av Klubb Bonewrecker.

Kategori: Gigtips.

 

In Defiance #3.

Kategori: Fanzines.

 
 
Som omslaget säkert skvallrar lite om så är detta nummer tillägnat Micky Fitz. 
 
Som vanligt en bra blandning av intervjuade band, i detta nummer kan du läsa om bland annat The Beltones, P.M.S och Hard Pressed....samt läsa om Tovas 2016-ibland väldigt kort och koncist men hela tiden väldigt personligt och väldigt mycket humor.
 
Och såklart gigrapporter och recensionen.
 
Bra återigen.

BHR signar Buster Shuffle.

Kategori: Allmänt

 
 

R.I.P Sid Vicious.

Kategori: Allmänt

38 år sedan Sid dog.

Sid som jag inte baserat på hans leverne tycker är någon sorts punkikon och inte heller att hans kärlekssaga med Nancy är romantisk eller vacker på något sett.

Jag ser dock inte ner på honom utan tycker hans öde var tragiskt och att han borde fått hjälp istället för att pushas på och exploateras.

För att citera Lydon i Filth and the fury:

"He died för fucks sake".

Stackars Sid.

Rest in Peace John.