barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Headons-På svenska.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Headons (kan man annat än att älska det bandnamnet) är aktuella med en vinylsingel och skickade tre låtar till mig via mail. Jag har bara hört bandet flyktigt innan men fastnade verkligen för de här tre låtarna:Nej, allting och Sjukhussäng. Punk med rockådra och tankarna förs mer än en gång till KSMB, kanske mycket pga växelsången. En singel jag helt klart kommer köpa för att ha låtarna endast på MP 3..nej, det går inte-det har ska avnjutas på skivspelaren - HÖGT.

Klubb Antisocial # 5.

Kategori: Gigtips.

Projekt 9/Psykbryt & Bombfors.

Kategori: Gigtips.

Beyond Pink+Looptroop=sant.

Kategori: Allmänt

Asta Kask teaser.

Kategori: Allmänt

Record store day-The Knockout.

Kategori: Gigtips.

I morgon är det Record store day över hela Sverige och på Skivbörsen i Västerås bjuder The Knockouts på ett framträdande klockan 12:30.
 

SST-Vem är du.

Kategori: Allmänt

Ny låt från det otroligt trevliga och tajta bandet.
 

Aldrig falla igen.

Kategori: Allmänt

 Första släppet/videon från Tysta Maris kommande platta.
 
 
 
 

Kvinnokamp!

Kategori: Gigtips.

Asta Kask kör releasefest.

Kategori: Gigtips.

Marley.

Kategori: Film & Dokumentär.

 
Jag har sett en handfull dokumentärer om Bob Marley och den här hade jag stora förväntningar på då här från förra året den utlovar att man ska få känna honom mer som person, inte bara som en stor musiker. Och jag kan säga att jag inte blev besviken. Jag trodde det skulle bli för mustigt med 2½ timme men den var inte tråkig en sekund.
 
Delar av hans familj har bistått med material och som sagt-detta är djäkligt personligt och går mer på djupet än andra. Allt från kusiner, sysslingar och halvsyskon medverkar....såväl som de mer "okända" medlemmarna av The Wailers och Bob Andy, Chris Blackwell, hela I-threes,Jimmy Cliff och så vidare. Man får veta mycket som bara berörts kort tidigare-som om hans far, hur Bunny Wailer (som medproducerat) lämnade bandet och sjukdomen som tog Marleys liv..
 
Helt enkelt djäkligt djupgående och framför allt djävligt ärligt.

Charta 77 öl.

Kategori: Allmänt

 Kanske gamla nyheter att Charta 77 är ännu ett band i raden av alla med ett eget alkoholmärke?
 
 
 
 
 

Punk på rockabilly evenemang.

Kategori: Gigtips.

Köttgrottorna, Söder & Psykbryt 18 april.

Kategori: Gigtips.

Negative Approach till Sverige!!!!

Kategori: Gigtips.

 
 
 
 
 

Bangarang kör igen.

Kategori: Allmänt

 Jag besökte Bonden under PSK-helgen när Bangarang Hi-Fi svängde plattor med grymt bra Jamaicansk musik...26 april kör dom igen.
 
 
 
 
 
 

Angers Curse-ny platta 5 juni.

Kategori: Allmänt

 5 juni släpps Angers Curse nya platta i ett samarbete mellan tre olika skivbolag. Så här ser omslaget ut och jag är klart peppad på att höra den.
 
 
 
 
 
 

Attentat till Västerås.

Kategori: Gigtips.

Håkan Hellström+skins=sant.

Kategori: Allmänt

Omslaget pryds av en bild från Gavin Watsons bok Skins och jag måste säga att jag blev förvånad över faktumet...dock inte lika förvånad som när Niklas Walhgren plåtades i Aftonbladet i en 4-skins tischa.
 
Enligt en intervju så har Hellström haft bilden på väggen i över 10 år och "hela skivan utgår från den".
 
Vår nästa Morrissey?
 
 

PSK dag 2.

Kategori: Gigrecensioner.

Starten på dag 2 blev nervös och trevande...främst för att jag var tvungen (eller valde, allt är relativt) att bege mig långt åt helvete dagen innan och jag och lokalsinne....det var bra nervöst på tåget som skulle ta mig till centralen. Men väl vid stationen sprang jag på Black Marias igen så det var bara att slå följde där och in på första bästa pub vid Skanstull där Batteristen slöt upp och vi gick igenom dagen innan. Det blev bara en snabb öl där för i alla fall för mig behövdes mat och uppfräschning. Efter det och några nödraketer knallade vi en hal och krånglig (?) väg till Frysen där det var glest med folk och överlag lite avslagen stämning. Men det blev surrandes med Prinsarna och med ganska fler folk överlag än dagen innan som med Malin, Piteå-Robban, Katja, Tima, Lasken, Gurkan o.s.v.... innan det var dags att Contemptuous att göra sitt första gig sen 06 (?).
 
Vilket skulle bli kul att se då jag inte gjorde det första svängen. Öppnande med Good times och sen rullade det på med Evicted (där det blev en del basproblem), Intellektuell, Rock n roll romance, Fanatiker, Move it....och de skötte sig bra och det blev förvisso några felstarter men vad kan man begära? Det var ju bara humor och en skitbra start på dagen och bandet avslutade med Nagel i ditt öga med gästsång av Botas som sig bör. Men vad är historien bakom den medhavda väskan?
 
 
 
Och så Prins Carl då..som nojat en del innan att de kanske skulle få spela inför de få närmast sörjande men så blev det knappast. Plikttroget parkerade vi Västeråsare oss längst fram (ett tag för mig själv, lite annat drog lite mer) och djävlar vad taggade de var! De utnyttjade sin halvtimme bra och hade valt helt rätt låtar som 1460`s, Cowards, They wont let ya, Your life your dream....och det var fler som diggade och dansade loss än lokalpatrioterna, Inge Ansvar och St Pauli skinsen. Så...bra gjort grabbar!

Om Gatans Lag kan jag inte säga annat än att de har en fantastisk frontman som verkligen var ÖVERALLT på en och samma gång....och att de blandade bra med låtar från deras tre fullängdare. Sen att jag kanske nästan ville delat ut lite minuspoäng pga Jonas t-shirt är ju en annan sak....men pga alla låtar de körde, så kan inte köra det.
 
Det blev faktiskt lite kort tagna trots avsaknad i det här inläggen....jag var bara tvungen att gå fram och tacka Lee Wilson för ett kanongig och ta ett idolfoto-karln var hur trevlig och ödmjuk som helst samt djävligt nöjd med giget. Han blev dessutom djäkligt förtjust över en snubbe i mitt sällskaps t-shirt:
 
"Oh, even the psychobillys like us"
 
 
 
 Dagens vinnare, i hård konkurrens blev dock Booze & Glory som jag såg för första gången och faktiskt inte hört så mycket av innan. Men ett band med sjyst attityd och partymusik av rang-och kan ett band få mig att skråla med i West Ham låtar är jag såld.
 
Ju mer det började närma sig Cock Sparrer desto mer tyckte jag stämningen blev hårdare och mer provokativ. Visst kan det bero på två eller i vissas fall-tre dagar av supnade men överlag tycker jag det dök upp fler personer än dagen innan som var utagerande och mer intresserade av trubbel och att visa sin politiska hemvist. Nu blev det knappast heil-fest och visst, om nu 5 pers av fler ahundra gör det så är det kanske inget att fokusera så mycket på men fan...keep your politics out of my music. Jag själv drog ner en högerarm från en yngling vars kompis ursäktade det hela med:
 
"Det är bara gammal vana"
 
Yes..that makes it okey?
 
Jag och damen hamnade långt fram när det satte igång men inte helt oväntat var man i mitten efter halva Riot squad och ölen var utspilld. Godbitar  avverkades som Watch your back, What`s ut like to be old, AU, Runnin riot, Bird trouble, Sussed, Suicide girls, Because your young med mer. Ska jag anmärka på något så kan jag ju tycka att det kändes lite larvigt att roadien passade upp lite väl mycket på bandet....torka svetten kan man väl ändå göra själv?
 
Efter sagt hej då så knallade samma trio som dagen innan till samma kebabhak där det var fullt liv och min gamla boss från Posten dök helt oväntat upp....och såg verkligen ut som han trodde han hamnat i Twilight zone. 
 
Stort tack till alla vänner och PSK-crew samt bandet såklart för en kanonhelg. 

Nytt från Last Resort.

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 

Tysta Mari-Musiken går att förhandbeställa.

Kategori: Allmänt

Polisen samlar in hatbrott mot punkare.

Kategori: Allmänt

Nytt från Bombshell Rocks.

Kategori: Allmänt

 ...kommer i sommar. Lineupen är vad de själva kallar "originalet"....jag minns en liten annan original lineup men säger dom det så.
 
 
 
 
 
 

PSK dag 1.

Kategori: Gigrecensioner.

Så var det äntligen dags för PSK nummer 4. Förväntningarna var höga och inte helt oväntat vaknade jag djävligt tidigt och väntan blev lång från att jag vaknade tills det var dags och åka strax efter halv tolv. Var nere och mötte upp Batteristen i god tid efter mest irrat runt hemma lyssnades på Sham 69, Evil Conduct och 4 -skins bland annat. Den officiella resedrycken Varm och kall korkades upp och det blev ganska fort nästan en nakenchock på tåget av undertecknad så...skulle standarden sättas där? Inga fler resenärer fanns på tåget vad jag såg men det blev annorlunda när vi väl kom upp och innan vi äntrade vandrarhemmet blev det stopp på bland annat O' Connells. Väl vid vandrarhemmet installerade vi oss fort och morsade på rumskamraterna som var folk från Örebro och Tyskland.
 
Broder Tuck var givet som första stopp innan vi skulle ner till Fryshuset och där var stämningen sjyst.Musiken var först var rätt trist men sen ordnade upp sig. Vi satt mest med ett gäng finskor och sen slöt även lite bördiga från E-tuna upp och några andra Västeråsare fanns även på plats. Det blev bra slirrigt för en annan ett tag där och jag undrade verkligen hur det skulle gå...men handbromsen sattes i REJÄLT-något fler borde gjort så jag var i bra form när vi väl kom ner-efter mycket om och men. 
 
Husbandet Agent Bulldogg öppnade med ett bra set följt av Argy bargy som jag är pinsamt dåligt inlyssnade på efter första plattan men djävlar vad bra det var. 
 
Infa Riot fann jag rätt tidigt i mina yngre punkdagar så jag hade verkligen sett fram emot att se dom. Och inte blev jag besviken av hitkavalkaden med The Winner, Five minute fashion, Still out of order, Catch 22 och Riot, riot bland annat. En helt suverän insats.
 
Givetvis blev det en hel del vimmel där man träffade mycket trevligt folk från när och fjärran men i vilken ordning och under vilken tid samt mellan vilka band....har totalt försvunnit i mitt huvud men ni vet vilka ni är. Och helt ärligt så stod jag mest på samma plats under hela helgen...eller ja, i alla fall mest vid samma person. Det kändes som om det var en hel del tissel, tassel och granskande men det är väl så det brukar bara kanske...
 
Peter and The test tube babies avslutade kvällen, ett band jag hade hört ska vara djäkligt kul och bra live. Och jag blev inte besviken av att höra Maniac, Transvestite, Banned from the pubs, Keep Britain untidy, Jinx med fler...avslutning med Abba-covers får man se som stod humor av bandet från Peacehaven. Det var djäkligt bra drag framför scenen och bandet såg ut att stortrivas.
 
Efter en vurpning som resulterade i ett sönderslaget knä för en i sällskapet så blev det mat och surrande med de otroligt trevliga snubbarna i Black Marias som undrade en del över vår svenska fauna då de sett väldigt konstiga fotspår dagen innan. Planen var att gå och lyssna på när Bangarang lirade skivor på Bonden men trots en vägbeskrivning hamnade vi helt åt helvete men det styrde upp sig till slut och vi var väl där en knappt timme. Otroligt skön stämning med en ganska blandad publik...men man såg ju helt klart att i princip alla "hörde dit" eller inte hamnat där av en slump om man säger så. En vimmelfotograf var fram och förevigade en inte helt ovanlig syn för helgen och kvällen där tog tyvärr slut för tidigt till tonerna av,...