barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Årets 10 bästa släpp.

Kategori: Allmänt

 
 
Givetvis högst personlig och om något band saknar sin skiva här så...skulle ni kanske skickat en sådan? (skämt åsido)
 
I icke kronologisk ordning.
 
Lastkaj 14-Längst up på bottens topp.
 
The Interrupters-Say it out loud.
 
Projekt 9-Vi är bättre än dig.
 
Hyrda Knektar-Vi kommer att dö men först ska vi leva.
 
Doped Up Dollies-The new way out.
 
That Driving beat-Good loving.
 
Baboon Show-The world is bigger than you.
 
Ska n ska-A team.
 
Suicide Syndicate-Savage barbarians have feelings too.
 
Prins Carl-Bow to no one.

Nytt på g från Fuck Frankie.

Kategori: Skivsläpp

 
 

Fanzineåret 2016.

Kategori: Fanzines.

 
 
Året var bra på (pappers) fanzine-fronten i punksverige. Även om det fortfarande inte handlar om några mängder.
 
Jag stiftade bekantskap med Keybörd Warrior som var en riktigt frisk fläkt, där jag tänkte på gamla favoriter som Sika Äpärä och Pie-Mag.
 
Marching On tog tyvärr en paus i mitten av året och det har fortsatt varit tyst efter det. Vad anledningen var är för mig okänd.
 
Men inte långt efter det faktumet så kom en nykomling-In defiance. Likt M.O så var utgivningstakten (inna pausen givetvis) varit imponerande och jag hoppas det fortsätter så.
 
Kung på tronen blir Turist i tillvaron-Sörlings första zine på papper på 25 år. Ett fanzine med grymt bra tryck, många intressanta skribenter och..helt enkelt allt man behöver om man gillar punk-och främst om man är väldigt bred i sitt punklyssnande.
 
Det är härligt att det rör på sig på den här fronten och jag hoppas alla som är involerade i scenen stöttar dessa skribenter så de blir peppade att fortsätta.

Lions Law-Trapped.

Kategori: Allmänt

Roots of skinhead.

Kategori: Film & Dokumentär.

 
 
Med tanke på namnet och att Don Letts är den han är, så antog jag att den här dokumentären skulle handla rätt mycket om Jamaica, reggae och ska. Och det var väl inte helt fel ute, även om dokumentären täcker även Oi och punk helt okej. 
 
Det börjas med just ursprunget, hur skinsen fick sitt namn, musiken och hur det såg ut i England. Allt varvat med härliga arkivbilder och bra tidsenlig musik.
 
Vidare till punk och Oi där det genomsyras lite av åsikterna att Oi förstörde mycket av skinheadkulturen. Inte så jättemycket brandtal om detta men jag tycker mig ändå känna den vinklingen lite. Även om en del medverkande, som t.ex Gavin Watson och Garry Bushell skyller mycket på media. Och det är ju ingen syndabock tagen ur intet precis. Även om jag nog tror att det var en blandning mellan just medias hets och att musiken drog till sig fel personer...så sanningen ligger väl som oftast någonstans mitt i mellan.
 
Efter kortare inslag om S.H.A.R.P och Blood and honour så avslutas det lite med nutid, dock för kort men man kan inte få allt.
 
Så helt klart betyget godkänt även om den inte slår in några dörrar men historien är ju redan där, och hur den berättas beror ju på vem som gör det. Det finns ju inte direkt något nytt att komma med.
 
Musik av bland andra Symarip, Harry J Allstars, 4-skins, Cockney Rejects, The Selecter, Madness, The Oppressed och Sex Pistols
 
Och medverkande, förutom redan nämna är-om jag ska ta de kända ansiktena:
 
Pauline Black, Kevin Rowland, Symond Lawes och Jimmy Pursey bland annat.

Och ja-tyvärr så slipper vi inte Roddy Moreno som tjatar om samma saker som han alltid gjord, bland annat i World of skinhead. Inte att han direkt har fel men....ja, ni vet.

Mobster-Checking out.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Bandet är inga duvungar, jag känner igen några namn från The Skatatones och det var ju inte igår. Bandet har nu nästan existerat i 10 år och att jag först nu hör dom "riktigt" (fast det är en digital utgåva) tyder väl på att jag tyvärr fortfarande inte har kommit i kapp med den svenska ska-scenen, som jag tappade kontakten med någon gång i början av 200-talet.
 
Bandet hanterar sina instrument skickligt, mycket och bra blås. En jämnbra 5 låtars ep där Run away är favoriten. 
 
Dock så lyckas de inte riktigt skaka om min värld sådär lite extra. Även om skivan växer för varje lyssning så blir det inte mer än godkänt med ett litet plus i kanten för denna gång för Mobster.
 
Men jag hör gärna mer och ger min support till bandet. 

Posso Kongro-ÖSD skins.

Kategori: Allmänt

Årets tolkning av text.

Kategori: Allmänt

Jag börjar nu med en mindre summering av årets 2016 och börjar med.,..
 
Årets tolkning av text.
 
Förvisso av bara en (1) person och denna person är som han (eller hen) är men...
 
"Handlar om att skjuta papperslösa"?


Årets klassiker som kan tolkas på en viss del av punkscenen.

Kategori: Allmänt

The Specials+Toots and The Maytals.

Kategori: Gigtips.

3 datum, UK 2017.
 
 
 

Prins Carl-Bow to no one.

Kategori: Skivrecensioner.

 

 
Så var den här efter en del om och men. Bandets tredje fullängdare där de lyckas med konstycket att förnya sig samtidigt som de även lyckas låta som gamla vanliga Prins Carl mellan varven. En himla bra blandning av dessa faktum. 
 
På första sidan av denna väldigt rena (utseendemässigt) skiva så öppnar de med Teach som sätter sig bra med klämmig refräng och fräsigt gitarrsolo. Sedan fortsätter skivan med det där lite nya soundet. Jag skulle nästan vilja kalla det UK 82-influerat. Eller jag tar och gör det. Och behöver nog inte gå in mer på den beskrvningen. Väldigt lyckat är det i alla fall och skivan avslutas med en fyllevisa vid namn I only had a few där tankarna dock förs till Toy Dolls. 
 
B-sidan känns ganska lik första sidan i form av texter. Den här skivan är ganska politisk, dock inte såpass att det kan bli alltför mycket gnäll (?). Little puppet talar sitt klara språk följt av Rat-en facklig historia och Refugee....där har ni hintar om vad det politiska ligger. Slutet på skivan avslutas med en akustisk historia där livet i ekorrhjulet (jobbrelaterat) behandlas-om att slita och slita men ändå pressas till mer slit av "dom däruppe".
 
Så..helt klart betyg bra och jag hoppas att den här blandningen av bandet klassiska sound och de nya UK 82 influenserna fortsätter att genomsyra bandets musik.

The Oppressed säger tack & adjö.

Kategori: Allmänt

...då de inte har gjort något bra sen Oi Oi music och Moreno fulat ut sig sedan åratal tillbaka såpass att det för mig är svårt att ens låna bandet ett halvt öra eller någon form av support så säger jag.

Good riddance!
 
 

The Beat & The Selecter gör gemensam turnè.

Kategori: Gigtips.

 

Farväl Micky Fitz.

Kategori: Allmänt

 
  1. Igår (1 december) nåddes jag av ett väldigt sorgligt besked-Micky Fitz hade förlorat kampen mot cancer.
 
När jag var en punkyngling (1992 för att vara exakt) och väldigt färsk angående kunskap om Oi så slog Fitz och hans mannar i The Business undan benen på mig med en liveversion av Suburban rebels på samlingen Oi! chartbusters 1 & 2.
 
Och de blev då ett favoritband och den positionen höll dom väl.
 
Deras skivor höll alltid hög klass-från debuten och Welcome to the real world till underskattade Keep the faith och inte att förglömma: The truth, the whole truth and nothing but the truth. Den senare som är en av 90-talets bästa punkskivor, om inte DEN bästa.
 
Så i kväll, fredag-så kommer jag gå igenom mina skivor med bandet och minnas. Och med all säkerhet bli blödig över Micks bortgång, frontmannen i ett band som funnits med mig i nästan 25 år.
 
Så farväl Micky och tack för allt.
 
Och minns några av hans ord...
 
Never say never....
 
Fight the real enemy....
 
Och Smash the discos....

Poison Idea trailer.

Kategori: Film & Dokumentär.

In Defiance #2.

Kategori: Fanzines.

 
 
Inte långt efter att nummer 1 kommit ut så släppte Tova nummer två.
 
En bra blandning av ska i form av ett Madness-special och punk där vi bland annat får intervjuer med R.A.S och Outreau samt en tyvärr alldeles för kort intervju med Mackie från Blitz.
 
Som föregående nummer en bra blandning och väldigt up to date.