barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Diamond Dogs splittras.

Kategori: Allmänt

Dear friends

Diamond Dogs have reached the end of the journey.

A Huge thank you! to those who have been folloing us during these exciting 25 years of rocknroll. We hope you continue to enjoy our music, but now it's time for a farewell to the stages.

So... Goodbye Miss Jill... We sure had a lovely time... Cheers!

Yours

Sulo, Honk, Magic, Lars, Johannes & Morgan

If you have any questions for us, like to get in contact with a band member, or if any of you like to share your thoughts, personal texts etc. about the band, share your old or newly taken private photos of the band, or maybe a pic of yourself together with the band or a band member (high or low res.) Please send it to our email [email protected]

We promise we will respond to all of you, and in case we use any of your material when we sum up the Diamond Dogs history, we will of course add your full name if you want us to.

Thanks.

Booze and Glory-Leave the kids alone.

Kategori: Allmänt

Veckans snackis?

Kategori: Allmänt

Klubb Antisocial # 18.

Kategori: Gigrecensioner.

 
 
Undertecknad tog chansen att besöka Klubb Antisocial i lördags, en klubb som alltid levererar men som jag besökt alldeles för få gånger. Denna gång var det Midnite Stalkers, Projekt 9 och Sista Klivet som skulle spela, och jag åkte med sistnämnda band från gurkstaden runt tre-snåret.
 
 
 
Resan upp gick hyfsat smidigt förutom en krock bakom oss och lite förvirring när vi väl parkerat (lantisar på vift) men efter lite om och men så hittade vi till Broder Tuck där batteristen Danne anslöt efter en stund. Efter en påbörjad första öl (för några av oss i alla fall) så kom Tova i sällskap med Pontus för att hälsa oss välkomna. Först på plats (nåja) var dock Bucka Hans , som skulle sköta ljudet. I hans sällskap var Christopher. 
 
 
 
Efter soundcheck för S.K så skulle den där väntan med stort och utdraget V komma...så vi gled iväg till Nortons för att ta en öl med Ronny. På plats fanns x-antal bekanta ansikten, bland annat Reidar och Domar,  och vi blev där längre än vad vi planerat. Den där snabba ölen blev både två och tre.
 
 
Efter surr och utbytande av kramar och artigheter med diverse folk så gick Projekt 9 på, faktiskt första gången jag skulle se dom. Och jag blev inte besviken. De röjde på som fan och i sanna punkanda var det svårt att få till något bra kort på Erik som var mer vild än tam-precis som det ska vara. Bland annat fick vi höra Nitlott, politiker och Clockwork orange horrorshow.
 
 
Och andra spelningen för Sista Klivet då....det började bra i Rika barn men för att gå händelserna i förväg så avslutades setet i förtid då en medlem inte bara tittar lite för djupt ner i glaset-utan trillat ner i det.
 
Trist och snopet men sådant som händer antar jag. Det fick avslutas i aningen kaotisk stil med Taj Mahal och Razors in the night, eller om det var tvärtom (fler hade kikat ner i glaset). Det lilla vi fick höra var i alla fall bra och Mange var taggad (trots att han inte blödde) och nämnda Razors in the night fick dock delar av publiken och främst Mlad ta hand om.
 
 
(bild snattad av Korell)
 
Och där tog kvällen slut sen, då vi åkte hem pga diverse orsaker så Midnite Stalkers missades. Och jag tänkte väl i bilen att "hoppas nu inte Texas Terri dyker upp som gästartist men dagen efter fick jag veta att det som tur är inte blev så. För det hade jag gråtit blod om jag missat.
 
Bra arrangemang återigen av Klubb Antisocial och vi ses den 24 oktober.
 
 

Adam Nilsson & Insatsstyrkan-Systemet e problemet.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 
 
Efter den nyligen släppta ep:n Och vi som tyckte socialdemokratin var en dålig ide så är Adam Nilsson & Insatsstyrkan tillbaka. Nämnda ep tyckte jag hade sina onödiga stunder med en del demospår som kändes rätt..ja, onödiga som sagt men med den här skivan så förlåter jag dom för det.
 
Och med risk för att vara tråkig så är det inte så mycket att orda om här. Och jag vill ogärna bedöma på gamla meriter men på gott och ont har jag rätt svårt att inte tänka på Tysta Mari och viss del Stilett här. Och det är inte bara för att det är samma frontman utan för musiken är väldigt snarlik mellan varven. Dock mer Tysta Mari mer än Stilett. Gillar man nämnda orkestrar så tror jag inte man blir besviken. Det låter dock inte "samma lika" som dom även om det känns igen. I brist på bättre förklaring.
 
Och det är bra, där favoriterna är Du är inte min vän, Nitad utan en spänn och 112. Fast det är svårt att välja och jag gillar även Ekon av reggae samt Digga Clash-och de som känner mig lär knappast vara förvånade över just det. 
 
Som "vanligt" när Adam är i farten så känns texterna väldigt personliga och sidådär lagom mörka och det tycker jag är en del av både tjusning och styrka.
 
 
 
 

Relesefest för Topper 16 oktober.

Kategori: Gigtips.

 

Brottsbalk 16, Insect med fler 25 september.

Kategori: Gigtips.

 

V/A-Chaos in Sweden # 2.

Kategori: Skivrecensioner.

 
6 år efter ettan kommer nu tvåan, denna gång utgiven av Snail Trail Records på vinyl.
 
Skivan får en rivstart med Agent Bulldogg i Watching the rich kids, en start med det bandet kan inte bli fel och då jag anser att Arthur Kitchener är en sann gatuhjälte så faller den här covern mig mycket i smaken. Efter Avgå! och den för mig nya bekantskapen Drip Feed så smäller Lost Warning på i suveräna Ratface följt av Oldfashioned Ideas.
 
Och jag inser här att det kommer bli himla svårt att plocka ut favoriter. Så det får bli att en del bra band får ge lite vika på den här samlingen om man nu ska se det så. Utan att vara dåliga på något vis.
 
A-sidan avslutas med Sabotage som levererar klockrena Inget tack, om ett människoöden där refrängen bland annat innehåller frasen "blåst på konfekten" och vem kan motstå en sådan formulering? Inte jag i alla fall.
 
B-sidan öppnas med Constitutional Breakdown, en ganska lugn och lite poppig öppning följt av Ligisterna som här är bättre än vad jag minns dom. Sen kommer Nya Given och blåser på nästan i UK 82 tempo i Vi mot er (ja, med kazoo här också) innan Projekt 9:s En gång till där de låter väldigt mycket Antipati. Och jag tror just dom kan komma att bli lika stora som Antipati var.
 
Psykbryt är ett av banden som får maka på sig lite i konkurrensen som jag nämnde tidigare och skivan avslutas med numera avsomnade Spotlicks där Elin inte skräder orden om någon snubbe i Stick och brinn.
 
En mycket bra skiva med bredd-gammalt och nytt med en del överraskningar. Ett hedersvärt initiativ så ta och köp den här plattan innan den tar slut.

London SS-Star.

Kategori: Allmänt

Urban Savage-4 song ep.

Kategori: Allmänt

 
 
Innan jag hade hört Malmöbandet Urban Savage så hade jag fått beskrivningen "Som en blandning mellan Negative Approach och Blitz".
 
Givetvis väckte detta min nyfikenhet och efter kollat upp dom via de "vanliga" kanalerna så var jag benägen att hålla med.
 
Jag kan konstatera efter sett dom i Malmö denna helg (19 september) att dom även är grymma live. Denna platta köptes på plats och fler köp lär komma.
 
4 låtars ös där det låter som både jag och andra nämnt. Cop riot och The end blir favoriterna men även de två andra In those nights och Nothing`s ever given är mycket, mycket bra.
 
Och som en bra ep bör göra, att få en att tycka det är för lite och man VILL ha mer....så lyckas denna skiva med just det.

SLF turne 2016.

Kategori: Gigtips.

 

BSC #8

Kategori: Gigrecensioner.

 
BSC # 8 gick av stapeln på Norra Grängesbergsgatan 26, som jag passerat tidigare på dagen och konstaterat att det var sådär skumt och ruffigt perfekt för ändamålet.
 
Då dagen varit ganska hektisk med bland annat hockey (4-0 vinst för Malmö) så var det inte så mycket tid för förfest men några snabba öl togs innan kvintetten jag ingick i staplade iväg. Väl på plats så blev det morsande på folk från hela Sverige och kikande på merchborden, där tyvärr Rixes ep redan var slut.
 
Fördelen med den här spelningen var att man fick ta med sig egen dricka och det var även lite nackdelen då det var rätt litet ställe och att släpa på kassar blev lite sådär och det var både två och tre som tappade bort sina dryckjom. Men det är ju sådant som händer.
 
Kort efter vi anlänt drog Urban Savage igång och jag trängde mig fram för att knäppa lite bilder. Efter en så fladdrade både jag och mobil all världens väg-det var sådär röjigt att man följde med vare sig man ville eller inte. Bandet övertygade helt klart med sin Negative Approach/Blitz liknande punk och man blev väldigt fort varm i kläderna. Lite för varm men jag undrar om jag inte hamnat i något sorts manligt klimakterie....
 
 
 
I pausen blev det svalkande och lite promotande av Död Romans samt givetvis surrande om ditten och datten. Och jag hamnade väl lite i sjunde himlen då jag fick posera tillsammans med majoriteten av Beyond Pink. Det surrades även med Jessica, Sörling, Christopher, Pike, Heidi, Lollo, Arthur med flera.
 
 
 
Rixe klev på kort därefter och genomförde en mycket bra spelning som kändes väldigt kort. Det var över på någonstans runt 20-25 minuter men vad jag vet så har dom väl inte så mycket (mer) material så....Eftersom trummisen Maxime även är med i (eller är?) Digital Octopus så utlovades det lite sådant.
 
Och ja....nu är jag redan en believer men nog kändes det ändå lite bisarrt på något vis med just sådan musik på en punkspelning. Egentligen.
 
Men folk diggade med, liksom jag (han som verkligen inte gillar elektronisk musik) till bland annat Voice of a Generation och I dont like you *2.
 
 
 
Efter skivköp av bland annat Chaos in Sweden # 2 så bar det iväg ut i krognatten med folk från Stockholm och Norrköping bland annat.....och efter mycket om och men-främst dividerande-så hamnade vi på ett ställe som jag tror hette Nobes, som bara serverade folköl. Men det kändes som om det räckte mer än väl just då så...där fortsatte och slutade sen den här kvällen.
 
Som var ett topparrangemang med en massa kul folk på plats. Nästa BSC blir tydligen 12 december och det är nog mycket troligt att jag kommer vara där även då.
 
 
 
 

The Manics 26 september.

Kategori: Gigtips.

The Upset-Giving up is not an option.

Kategori: Skivrecensioner.

 
En skiva som kom i februari i år. Och verkligen gick rätt in i hjärtat på mig. En djäkla intensitet i de två första låtarna Just yesterday och Dead city, som en blandning av The Bruisers och Blitz. Det visar sig sedan att bandet har fler influenser än så då We are the enemy verkligen är en sådan där "street punk dänga" där refrängen sitter som en smäck och i You`re a bore låter de himla mycket som Slapshot.
 
Och så fortsätter det, det finns inte ett dåligt spår och med tanke på vilka jag nämnt som de låter som-hur kan det då bli annat än svinbra? Mycket på grund av att främst de förstnämnda grupperna jag nämnde är husgudar i mitt hem och jag anser de vara pionjärer.
 
Högt tempo, refränger att döda för och vassa gitarriff. Lyssna och köp NU. Är du fortfarande inte övertygad så lyssna på Just yesterday och Rose of fire. Räcker INTE det så vet jag inte vad som krävs.
 
Och tills ist vill jag citera en bit av en text, som verkligen känns som på pricken. Åren går och man blir till viss del lugnare och mindre förbannad men passionen för musiken försvinner knappast...
 
Needle hits the record and I feel the beat 
the stomping begins and there's no way back 
this way of life ain't for the weak 
we may get old but we never grow up.
 
 
 

Marching on # 2.

Kategori: Fanzines.

 
Första numret av detta zine kom i juli i år-och det är ingen överdrift att säga att det numret gick åt som smör i solsken. Härligt att se att många likt mig längtat efter ett fysiskt fanzine. Och redan nu, 2 månader senare är nummer två ute, vilket helt klart är en imponerande utgivningstakt.
 
För en tjuga plus porto så får du läsa om Prins Carl, Agent Bulldogg i Schweiz, True Grit och en scenrapport från Slovakien bland annat.
 
Bra tryck och klara bilder så se till att stödja detta hedervärda initiativ.
 
150 ex är tryckta så det gäller nog att snabba på.
 
 
 
 
 
 

Relesefest för Saturdays Heroes 25 september.

Kategori: Gigtips.

 

Jello Biafra & Soul Allstars-Walk on Jindal's Splinters

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 
 
En av punkens mest talföra och karismatiska personer-Jello Biafra ger sig på ett knippe soul och garagerock klassiker med rötter i New Orleans (något jag fick läsa mig till). Med ett storband i ryggen och Biafras väldigt speciella sångsätt så blir det här helt klart en kul upplevelse och en bra skiva. 
 
Då jag som sagt fick läsa mig till låtarnas ursprung så är det kanske inte konstigt när jag säger att jag inte känner igen vidare många. Mest känd är väl House of the rising sun och den görs klart bra i Jello-tappning. Övriga låtar jag känner igen mest för att det gjordes covers på dessa under 60-talet är Working in a coal mine och Dont mess with my toot toot .
 
Det är mycket bra ljud och bra drag i nästan alla låtar, såväl som garage-låtarna som i soul-låtarna.
 
Bäst är Judy in diguise, Bangkok och Land of 1,000 dances.
 
Så gillar du Jellos röst och låtar med bra drag trots att du kanske inte normalt är inne på den här sortens musik-ta en chansning.
 
 

The Civillains, Doka & Terror Attack.

Kategori: Gigtips.

 

Harley Flanagan släpper ny skiva.

Kategori: Skivsläpp

Det ryktas även om ännu en skiva förutom nämnda nedan, som tydligen ska gå under namnet:
 
Cro-mag man.
 
Fyndigt Harley, fyndigt.
 
Harley Flanagan has announced a new album. It's called Cro-Mags (but it's a Flannigan solo album, not a Cro-Mags album). Flannigan previously released an album called Cro-Magwith his band, Harley's War. The album has 12 tracks and is 25 minutes. The album is out January 15, 2016 via MVD Records. You can see the track list below.
 
I Come In Peace
Can't Give In
Betrayal
Webster Hall
Guilty Until Proven Innocent
To All My Friends
Mess With The Bull
Don't Tell Me
I'll Fuck You Up
Fighting the Urge to Kill
Ascending
Trust No One

Troublemakers & Liptones 13 november.

Kategori: Gigtips.

På Kulturstationen Bastionen, Uddevalla.
 
Två av Sveriges bästa liveband på en och samma kväll. Troublemakers med sin totala energi och spelglädje kommer att köra ett knippe nya låtar från kommande platta. Det blir rock´n roll punk för hela slanten. Tonerna från The Liptones Ska musik fyller upp hela lokalen och får den mest inbitna konservativa hårdrockaren att inte kunna stå stilla. Glädje, musik, kaos...... Kvällen är räddad.

Entré 150 spänn. Föranmälan är ett måste! Här på Facebook eller ring 0707596706.
Vi tar kort i baren!!!

Komintern Sect - Nous marchons dans la rue

Kategori: Allmänt

R.I.P Bryn Merrick.

Kategori: Allmänt

Bam! 10 oktober.

Kategori: Gigtips.

..är en en-dagars festival som arrangeras av Rebel Girls. Rebel girls som är ett projekt drivet av Studieförbundet Vuxenskolan och riktar sig till musikintresserade tjejer. 
 
(länk till evenemanget på facebook nedanför bilden)
 
 
 
 

Marching on # 2 ute nu.

Kategori: Fanzines.

Marching on #2 UTE NU! 150 ex. 40 sidor A5 svartvitt punk/oi/skinhead fanzine. 

Innehåll: Intervjuer med Malmö Oi/SHARP/BSC, Prins Carl, Urban Savage, Brutti e Ignoranti & True grit + en gästkrönika, recensioner, ett resereprotage av Robban från Agent Bulldoggs spelning i Schweiz samt en scenrapport från Slovakien av Picko (Real enemy zine).

Priset ligger på 20:- För beställning (av ett ex) tillkommer porto med 14:-(Blev tyvärr dyrare då det är fler sidor den här gången). För beställning av fler ex skicka PM så kollar jag porto. Betalning via swish till: 0736524439 eller paypal [email protected] (när betalning görs med paypal tillkommer 5:- då dom tar ut nån avgift).
MÄRK BETALNINGEN MED DITT NAMN. Skicka sedan ett meddelande här och skriv din adress så kommer den med posten.
 
 

Död Romans-Idioter och dårar.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Död Romans gick rätt in i hjärtat på mig från första stund. Och tydligen många andras också för jag vill minnas att redan på bandets andra spelning så var det många som redan kunde texterna utan att bandet varit så flitiga med att sprida sin musik via t.ex sociala medier.
 
Den här skivan, som kommer finnas till försäljning lagom till bandets spelning med Strebers den 18:e september - innehåller 9 låtar där jag har otroligt svårt att nämna en runt tre stycken "bästa" spår, helt enkelt för det är så djävla bra rätt igenom.
 
Men från de gånger jag sett dom så minns jag från då, och gillar lika mycket nu bland annat Aldrig som mej, Hjärta av guld samt Blod, svett och tårar.
 
Och en ny favorit bland favoriterna blir helt klart Hellre kvar där det även är lite hardcoreliknande ifyllnad i sången.
 
Och hur låter det då?
 
Tja, som gammal hederlig svensk punk i stil med Ebba Grön och kanske till viss del KSMB. Med lite vibbar av band som Social Distortion och US Bombs.
 
Texterna är verkligen bandets starka sida och de känns väldigt personliga, vilket i och för sig kan vara för att jag är lite bekant med en och en annan i bandet.
 
Det här bandet har potential, och kan helt klart bli något. Jag hoppas de inte drabbas av "Västeråsförbannelsen" att det blir raketfart med gig utomsocknes för att sen bara rinna ut i sanden.
 
Finns på bandcamp än så länge men det fysiska släppet kommer som sagt inom väldigt kort.
 
 
 

Lite från T.S.T på Bankiren.

Kategori: Allmänt

Andra och sista (?) spelningen på 20-någonting år.
 
 
 
 

Box med Thåström.

Kategori: Skivsläpp


Med 22 bonusspår och nya intervjuer om albumens tillkomst.

Den 20 november släpps en box med Thåström som sammanfattar hans verk som soloartist. Då släpps den endast fysiskt; digitalt tba 2016.

Boxen innehåller ingen musik med banden Ebba Grön, Imperiet, Peace, Love and Pitbulls och Sällskapet, utan fokuserar enbart på hans verk som artist i eget namn.

Boxen har titeln ”Ungefär så här…” och innehåller åtta album: Thåström (1989), Xplodera mig 2000 (1991), Det är ni som e konstiga det är jag som en normal (1999), Mannen som blev en gris (2002), Skebokvarnsv. 209 (2005), Kärlek är för dom (2009), Beväpna dig med vingar (2012) och Den morronen (2015).

Dessutom tillkommer 22 bonusspår. Nya låtar, omarbetningar, demos, alternativa tagningar, covers. Bland annat en outgiven inspelning av Cornelis Vreeswijks ”Veronica”.

Nya given-S/T.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Senast jag skrev om Nya Given var i samband med deras medverkan på Turist i tillvaron # 8. Och det var just det där med att jag tyckte mig känna igen Pontus röst....som vi efter en blött kväll i Malmö försökte lokalisera varifrån och då kvällen var som sagt blött så kom väl bägges poänger fram sisådär. 
 
Men efter ett tag kom jag på att debn påminner om Nicke i The Disputes, och därmed var det ur världen. Och nog om det.
 
Den här ep:n är, precis som det lilla jag hört innan-bra med arg sång och bra gitarr. Texterna behandlar gamla helderliga ämnen som vår kära ordningsmakt (Kårens trygga famn) och rika människor (Bonus, skivans bästa spår) bland annat.
 
Och när jag ändå är halvvägs så kan jag lika gärna nämna att vi nog alla känner igen typen i Du har fel och avslutande Ansiktsvåldtäkt är en tänkvärd låt om facebook. De har det ganska annorlunda instrumentet kazoo med i två av låtarna som de väl är ganska ensamma om förutom Macc Lads? Ett rätt kul inslag som gör att dom står ut.
 
En bra ep som släppts i 200 ex, jag ser fram emot att höra mera och att se dom live.
 
 

Turist i tillvaron 9.

Kategori: Skivsläpp

Puffra släpper platta.

Kategori: Gigtips.

 

Puffra-Say hello to my little friend.

Kategori: Allmänt

Lite DLK-gigs.

Kategori: Gigtips.

 

Agent Bulldogg-Watching the rich kids.

Kategori: Allmänt

Alonzo & Fas 3, Malmö, GBG och Halmstad.

Kategori: Gigtips.

 

Joey Shithead ger sig in i politiken.

Kategori: Allmänt

Asta Kask på höstturnè.

Kategori: Gigtips.

 

T.S.T & Dissober.

Kategori: Gigrecensioner.

Bankiren bjöd igår på punk av hög klass i form av Dissober, som alltid är givet för mig att gå och se samt den andra spelningen på tjugo-någonting år för T.S.T. Då jag missade den första för det sistnämnda bandet för lite över en månad sedan på Gruvpunken så var det givet att gå, samt för att se Dissober också såklart.
 
Dissober som sedan väldigt nyligen har en ny sångare i Adam, som skötte sig väldigt bra och även Micke gled upp för att ta ett sista farväl av bandet i några låtar. Vi bjöds på godbitar som Warlords, Never obey och givetvis Sober life...no way bland annat. En bra insats och ibland så kan det ju bli så att man mest väntar på huvudakten och "genomlider" förbandet men så var inte fallet här.
 
 
 
 
Och så T.S.T, bandet som jag inte såg när det begav sig (på grund av min ålder) men ändå vuxit upp med genom deras skivor och såklart en del historier från den tiden. Så visst var det spänt och trots att jag redan var helt övertygad om att bandet skulle leverera så var frågan ändå lite-hur pass mycket?
 
Och jag kan säga att det inte var tråkigt en sekund. Risken med återföreningar är ju att det kan bli bara nostalgi i den formen att "kul att se dom men vad gamla och trötta de blivit" men dom var bra-punkt slut.
 
De äntrade scenen till ledmotivet till Twin Peaks (pluspoäng redan där) och efter öppningen med It`s a crime to be young så fortsatte det med öppnande av kistan med deras låtskatter. No teenage future, Looking at you, Väktarnas Värld, War is hell, No goverment, två versioner av Västerås Punx, min personliga favorit Song of victory och så vidare....så ja, jag saknade inte någon låt.
 
 
 
 
Dom hade helt klart kul på scenen och det var även kul att både Richard och Karri var med bakom trummorna. 
 
 
 
Avslutningen...var det tydligen lite debatt om hade jag fått  viskat i mitt öra. Men det blev som brukligt Teenager in love och det får väl anses som pricken över det berömda i:et.
 
Så-bra från början till slut och bandet var som sagt bra-punkt slut. En helkväll helt enkelt som var lyckad på alla sätt och vis.
 
Och som tur var blev det inget urinläckage på scenen denna gång.
 
(Tack till Ewalena får lånet av bilder)

Cortex återförenas-för en kväll.

Kategori: Gigtips.

Den 3:e oktober på Gothenburg Film Studios i Göteborg framför Cortex en exklusiv och väldigt unik spelning; en hyllning till debutskivan Spinal Injuries!

 

Cortex består av originalmedlemmarna Freddie Wadling, Gerth Svensson, Uno Wall samt Henrik Venant som producerade och spelade på skivan. Dessutom är Cortex denna kväll förstärkta av Per Svensson och Adam Wladis.

Spelningen bjuder även på videokonst av Lennart Persson som även gjort Cortex ljus/videokonst live på 80-talet och det bjuds även på psykedeliska projektioner av Kristian Nihlén. Plus Freddie Wadlings egen konst.

Biljetter:
https://billetto.se/cortex

Spinal Injuries/The Mannequins of Death:
https://open.spotify.com/album/607VjqY3ffl2FDZexIUqZK

Väl mött!

Damaged Head-Regler, regler.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Sjuan som släpps snart via Råpunk & D-takt går redan nu att lyssna på via bandets bandcamp.
 
Och Damaged Head är lika bra, snabba och arga som vanligt och levererar med andra ord igen.
 
Dom här 4 låtarna får gå varma på just bandcamp innan sjuan släpps för då är ett köp givet.
 
Jag är din gud, Upp & ner,  Regler och Svenskt avfall.
 
 
 
 
 

R.I.P Rico Rodriguez.

Kategori: Allmänt

Vägra raggarna benzin 3 & 4.

Kategori: Distros & affärer

Sista Anslaget-Va fan vill ni egentligen?

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Mitt första möte med detta band från Linköping var på facebook, där de promotade sig själva hyfsat hårt utan att ens ha en låt "ute". Lite märkligt kan tyckas men efter ett tag kom den här ep:n på spotify så jag tog mig en lyssning.
 
Och det är helt okej. Emellanåt får jag lite vibbar av Exploited men desto mer och oftare av Sniffin Glue. Väldigt brittiskt uttal i sången vilket kan vara "farligt emellanåt men sångaren Dag klara balans gången och de fyra låtarna är stundtals ganska medryckande. 
 
Det här bandet kan med tiden helt klart bli något, och med tanke på namnet så kanske det kan bli ett gig med (Den) Sista Resan och Sista Klivet? Så blir det helt klart ett gig med ett tema.
 
I dont care-Jackals in suits-My time to shine-It`s gonna be fun.

Peking Punk-Långt ner i avgrunden.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
PP må bara ha ett år på nacken som band men personerna i bandet var med redan i slutet på 70-talet och början på 80. I alla fall två av medlemmarna är författarna bakom boken Punk i Peking och att de hängt med ett tag hörs verkligen i deras musik.
 
För det är gammal hederlig svensk punkrock med bra melodier och drag, åtminstone i de två första spåren på den här ep:n -titelspåret och 1977 medans de två andra spåren är lugnare.
 
Och inget fel i de lugnare även om Aldrig mer ett minne blott känns lite väl malande eller trevande. Då föredrar jag egentligen energin från de två första spåren. 
 
Men en bra debut helt klart och ett bevis att punken inte har någon ålder.

Grade 2-Til the end.

Kategori: Allmänt

Agent Bulldogg/Close Shave testpress.

Kategori: Skivsläpp

Så här ser den ut och det kommer finnas 20 ex till salu.
 
 
Och mer info överskådligt: