barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Chris Henderson död.

Kategori: Allmänt

På den första Oi-samlingen jag köpte 1992 så medverkade band som Last Resort, Cock Sparrer, 4-skins med flera. Ett band som verkligen stod ut med sina två bidrag-Rapist och Poseur var Combat 84. Jag fastnade direkr och de har hängt med sen dess.
 
Nu har tydligen Chris Henderson avlidit så världen är helt klart lite gråare idag.
 
Rest in peace.
 
 

Kommande ep med Körsbärsfettera.

Kategori: Allmänt

 ..körs det sista mixen på just nu. Det ska bli mycket intressant att höra efter ett par års tystnad och en ny lineup.
 
 
 
 
 
 
 

Motörhead ställer in turnè.

Kategori: Allmänt

 Från facebook-sidan:
 
I have to sadly let you know that Motörhead has had to postpone the forthcoming European tour until early next year, 2014.

We have made the decision because I am not quite ready to hit the road yet, and am working my way back to full fitness and rude health. Don't worry - I'm not about to start promoting veganism and alcohol-free beverages, but it is fair to say that I personally have been reconfiguring areas of my life to make sure I can come back fitter and stronger than ever.

It disappointed me tremendously to have to say I wasn't quite ready to hit the road yet, but not nearly as much as it would've disappointed me to go out, play some average shows and watch my health give way long before the tour was over! When people come to see a Motörhead tour, they expect a Motörhead show, and that is exactly what you will get as soon as I am fit and ready to rumble.

Your patience and understanding is appreciated...and know that I'm getting stronger and stronger every day, so watch out next spring Europe and we will see you then.

Thank you all,

Lemmy
 
 
 

V/A-Så mycket värre.

Kategori: Skivrecensioner.

 
En skiva som kom ut förra året, som jag fattar det-låtar från säsong tre av Så mycket bättre-som ajg inte sett, inte heller känner jag till alla låtar i original och heller inte alla artister som här gör sina tolkningar. Men då det är Ägg tapes som gett ut den så blev jag inte direkt förvånad över blandningen av band och artister. En saling blandning av punkband, byns original (?), Ägget själv tillsammans med Mart, lite rockabilly och country.
 
När det gäller covers så tycker jag sällan hyllningsskivor har någon mening-såvida inte banden gör sin egen grej istället för att planka låtarna rätt av. Och det får man väl säga att det görs en hel del-det förstnämnda. Så det är ju positivt ur den aspekten. En del blir ren buskis, en del grejer är kul hur en humoriskt synvinkel och en del är helt okej-som samlingar brukar vara med andra ord-skiftande kvalitè.
 
69-hard funkar när de kör Varning på stan med ståbas och skånska, Svensk Punk gör Miss Li helt okej, Urrke är okej, F.e.s.t gör Living in America av The Sounds bra och jag gillar rockabillykompet i John Wildcat och Raggarbrittas tolkning av Winnerbäck mer än sången.
 
Med tiden kanske även en del av spåren lyckas hamna mellan skivorna med Eilert Pilarm och samlingen Kvart i två dansen och dras fram på någon förfest.
 
En kul idè.
 
 
 

3 nya band till Dead Rhythm fest # 2

Kategori: Gigtips.

Nya band till PSK släppta.

Kategori: Gigtips.

 
 
 
 
 

Antipatis sista sjua.

Kategori: Allmänt

 P.S.T har nu avslöjat hur omslaget kommer se ut.
 
 
 
 
 
 
 

Intervju med Pauline Black av Garry Bushell.

Kategori: Radio.

Misunderstood or hateful.

Kategori: Allmänt

P3 dokumentär:Punkmordet.

Kategori: Film & Dokumentär.

Klubb Antisocial # 8.

Kategori: Gigtips.

Jonasjävel & Reidar.

Kategori: Gigrecensioner.

 Dead Rhythm # 7 bjöd på akustiskt där Jonasjävel (Gatans Lag) och Reidar (Hyrda Knektar) bjöd på varsitt set. Efter kommit ner och utbytt artigheter med diverse bekanta, självklart besökt baren och varit med i lite stök utanför (jag gick emellan-deltog inte själv) så började Jonas. Det var lite ovant att se honom i den akustiska kostymen (och klädesplagget) men det var mycket bra där öppningen var Fy faan vilka hårda tider och Hank.Och det rullade på bra med fortsättningen och jag ser gärna att en skiva släpps.
 
 
 
Efter lite sjyst musik från dj:en och ett rykte om vilka som kommer headlina PSK nästa år så missade jag tyvärr större delen av Reidar då en vän hamnat i nöd. Men tydligen hade han och Jonas kört en duett och jag lyckades i alla fall höra de 2-3 sista låtarna, avslutningen blev en bra inramning då Nicole kom upp och de tillsammans körde Gatorna brinner i natt.
 
 
 
En bra och lite annorlunda spelning och jag hoppas se bägge akterna igen.
 
 
 
 
 

Våldsamma teorier.

Kategori: Böcker.

 
 
När problemet med fotboll och slagsmålen runtomkring ska debatteras börjar signaturmelodin till Har du hört den förut? ljuda i mitt huvud. Floskel på floskel oavsett om det är på tv eller i någon dagstidning. De är inte riktiga supportrar, de skulle lika gärna kunna slåss på stan o.s.v, o.s.v. Och många gånger dras alla supportrar över samma kant,både av folk i allmänhet och av "experter". Sällan har vi fått se motargument från de inblandande själva, vilket förvisso inte är så konstigt, eller av folk som varit involverade i firmabiten. Så jag välkomnar denna bok i debatten, även om den inte är något försvar för firmorna eller en glorifiering av våld men heller inte en massa pekpinnar. Utan det är, kort och gott en persons upplevelser och  erfarenheter grundat på 25 års erfarenhet.
 
Boken är seriös utan att vara pretentiös, en blandning av fotboll, subkultur och uppväxt-mycket som känns igen från hans första bok Med hatet som drivkraft. Det finns även citat och teorier från vetenskapsmän, psykologer och liknande och den subkulturella delen består bland annat av låttexter av bland andra Cock Sparrer och Blitz. Den är också intressant att man får en liten historielektion i hur långt tillbaka våldet kring fotbollen funnits. 
 
Ett lästips både till de som är intresserade/involverande i nämnda grupperingar såväl som floskeleliten och journalister. Asplund har många intressanta ideer och förklaringar, inte minst om förhållningsättet folk borde ha till ungdomars utveckling, våld och liknande.
 
Boken lär väl-lite cyniskt sätt-kanske inte riva ner så många murar som man kan hoppas men....kan vi höra en handfull mindre floskler så är vi en bit på väg.

Premiär för Vi är bäst.

Kategori: Film & Dokumentär.

Idag har Lukas Moodysons film Vi är bäst biopremiär. Filmen utspelar sig 82 och handlar om tre trettonåriga tjejer som startar ett punkband.
 
 
 
 
 

Tyst för fan-ekon från Ebba Grön.

Kategori: Allmänt

 20 november släpper BMG Chrysalis en samling där diverse artister tolkar Ebba Grön.
 
Men jag hade först lite svårt att se syftet med samlingen, vilket kanske var och är för att jag känner igen endast tre av banden/artisterna. Men det är säkert inte konstigare än att det handlar om att sälja skivor, vilket väl är allas mål men ni vet hur jag menar....
 
MEN.
 
Vilken är målgruppen? Jag tror ju knappast folk som lyssnar på punk till vardags och är involverad i subkulturen springer till skivbutiken direkt. Även om säkert många kommer lyssna igenom den när/om den kommer upp på spotify.
 
Jag skjuter dock från höften och tippar på att målgruppen är folk med "bred" och främst poppig musiksmak, de som läser Gaffa rad upp och rad ner t.ex.
 
 
 
 
 
(Från Projekt 25 augusti,Musketörerna i Rågsved)
 
 
 
 
 
 
 

R.I.P Philip Chevron.

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 

Punk & Bössa festival.

Kategori: Gigtips.

 
 
 
 
 
 

Argy Bargy tar gigpaus.

Kategori: Allmänt

Argy Bargy will be taking a break from gigging for a few months due to personal health reasons. However in this time we will be writing and recording new material for a number of releases. We will be joined by our new bass player and long term friend Nicky Baxter. We’d like to thank Dalb for the last 10 years and wish him all the very best for the future.

Alonzo FAS 3+Dissober.

Kategori: Gigrecensioner.

Dissober gjorde igår sin andra (eller om det är tredje) spelning på 15 år på Bankiren i Västerås. Ett band som var mycket i ropet då jag började gå på spelningar som mest i mitten av 90-talet. Så det var kul att äntligen fått se dom, jag KAN ha sett dom då det begav sig men jag är faktiskt inte hundra procent säker. Jag hade tidigare på dagen surrat lite med Thölin som var halvsänkt av förkylning och inte alls så pepp. Men de tog sig igenom giget utan konstigheter och det var inga krusiduller. Även om ljudet kanske lämnade en del att önska.
  
 
  Jag hade inte så skyhöga förväntningar på Alonzo FAS 3, det var inte så att jag direkt begärde att de skulle toppa spelningen de gjorde på Gruvpunken för ganska precis 2 månader sen men de gjorde helt klart en skitbra spelning. Såväl som på nämnda evenemang öppnade de med Sexnolltvå och fast jag för första gången var duktig och klottrade ner låtordningen-så försvann lappen. Men minns jag rätt kom ABAB som nummer två följt av Det förlovade landet och Tidens Tempo. Efter en låt från nya skivan-Fattiga och vackra flickor brände de av Knark e gott och sen rullade det på med Dörrterror, Dansa som en fjäril, Det bästa som hänt och Ismer bland annat. Det går inte att klaga på.
 
 
 
 
Bra fart framför scenen på Alonzo, även om det kanske var lite mer att folk ramlade in i varandra och ner på scenen än dansade medvetet. Mina knän fick iallafall mycket stryk och som jag brukar säga:
 
Har jag inte ont dagen efter-har jag inte varit på spelning. 

Ep med Bombshell Rocks på g.

Kategori:

Saxat från fb:
 
So, we are almost done mixing our new EP. It contains 2 brand new songs with Mårten Cedergran behind the microphone again. It's been over a decade since we released any music with this line-up and we are psyched! Hopefully a new album will see the light of day sometime next year. More info about the EP release coming soon!
 
 
 
 
 

Booze and Glory-Only fools get caught.

Kategori: Allmänt

Band till Dead Rhythm fest # 2.

Kategori: Gigtips.

Vänsternävens nya platta.

Kategori:

 ....är här. Släppt på Ägg tapes & records.
 
 
Pressreleasen:
 
Tre år har gått sedan punkkollektivet Vänsternäven från Skövde släppte sin omtalade debutplatta.

Och efter några års hårt arbete så har de slagit till igen! Med sin nya skiva ”Välkommen Hit” så visar bandet definitivt varför de är helt unika i sin genre.

Några medlemmar har bytts ut sedan sist och nytt blod har kommit in i kollektivet som på denna skiva består av 10 röda kamrater.

”Välkommen Hit” består av 15 låtar som tar upp aktuella samhällsproblem, orättvisor och förtryck. Tempot är högt och energin är maximal.

De som gillade debutplattan ”Vänsternäven” kommer inte bli besviken. Låtarna är korta och intensiva och de ”arga-fast-med-glimten-i-ögat” texterna blandas med mer allvarligare toner vilket gör skivan komplett och intressant genom hela lyssningen.

Vänsternäven visar återigen att de är Sveriges största punkband
 
 
 
 
 
 

Ny platta från Dobermann Cult.

Kategori:

 Saxat från fb skrivet av Gaphals.
 
 
 
 
Den 25:e November släpper vi Dobermann Cult tredje album "Lions share of the Dog Years"! Skivan är något helt extra och låter som allt från New York på en gång. Inspelad är gjord av Ulf Blomberg i Hoborec Studio i Jönköping som tagit fram mer tyngd och aggressivitet i den Stockholmsfödda byrackan. Skivan släpps som CD/LP och T-shirt med digital nerladdning. Vinylen kommer på både transparant och svart utgåva. Förboka skivan redan nu via vår bandcamp eller ännu hellre gå in och var en del av vår funded by me kampanj och stöd vidareutvecklingen av våra punk och hardcore släpp och få skivan som en gåva som tack för ditt stöd. Läs mer här:
https://www.fundedbyme.com/sv/campaign/288/gaphals-3ar-av-vinyl/
Eller förboka skivan här: http://gaphals.bandcamp.com/