barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

PSK 2012 på DVD.

Kategori: Allmänt

Släpps 29 mars.
 
 

Fred Perry+No Doubt.

Kategori: Allmänt

 
 
 
En kollektion designad av bandet (antar jag?) lanseras nu....kanske en logisk utveckling då bandet alltid haft baktakt i sin musik och körde mycket two-tone covers i bandets början?
 
 
Och så har vi den här ja...
 
 
 
 
 

Gatans Lag+Angers Curse-Inställt.

Kategori: Allmänt

Gatans Lag+Angers Curse som skulle spelat på Sigurdsgatan 25 den 16 februari är tyvärr inställt....jag vet inte hela historien men en trolig orsak är att Sigurdsgatan gått i konkurs och numera "bara" kommer husera i den mindre lokalen Intiman. Dead Rhythm ligger nu på is men lovar att återkomma.

Klubb Antisocial # 3.

Kategori: Gigtips.

Smash the discos # 3.

Kategori: Gigtips.

Miss Behave and The Caretakers.

Kategori: Allmänt

Agent Bulldogg+Projekt Oi i V-ås.

Kategori: Gigtips.

Den 15 mars får Västerås storbesök av Agent Bulldogg som kommer spela på Bankiren tillsammans med Projekt Oi, mer info kommer.
 
 
 

Punkgala den första Mars.

Kategori: Gigtips.

Stiff little Fingers till Sverige.

Kategori: Gigtips.

5 april på Debaser Medis tillsammans med Alonzo & FAS 3.
 
 
 
 
 

Always war i Gävle.

Kategori: Allmänt

Agent Bulldogg-Du har svaren.

Kategori: Allmänt

Från spliten med Gimp fist, Booze & Glory och The Sandals
 
 

Läsvärt av Nike Markelius.

Kategori: Allmänt

Nya släpp från Kjell Hell.

Kategori: Allmänt

 
 
 
KJELL013 och KJELL014 är på G.

Torpedo GBG med 10 låtar utan titel för tillfället.
Gatans Lag med 12 låtar under namnet "Från Fest Till Arrest".
Två tjocka booklets utlovas :D
 
/Saxat från fb.
 
Angående Torpedo säger jag:

ÄNTLIGE
N!
 
 
 
 
 
 
 

Intervju på g.

Kategori: Allmänt

Inom kort så kommer den första inervjun upp här. Med ett band som inte längre är aktivt....eller det var just det, hur är det? Bandet som spåddes en lysnade framtid men sen...rann allt ut i sanden-eller hur var det?
 
Begreppen kommer redas ut, stay tuned.

Strindberg som Tortyr m.fl 19 januari.

Kategori: Gigtips.

 Plats: Broder Tucks nedervåning
Götgatan 85
T-Skanstull
När: Lördag den 19 Januari 2013
Tid: 20.00 - 01.00
Inträde: 75 kr förköp / 100 kr dörren
18 årsgräns
 
 
STRINDBERG SOM TORTYR (Svensk punk)
Strindberg Som Tortyr (SST) kommer från Bagarmossen och lirar stenhård, melodiös punk med klara släktband till Ebba och KSMB!
http://www.strindbergsomtortyr.se/
...
- SUCKS 2 B U (Punk)
Bandet spelar en form av experimentell punkrock med melodier lätta att hänga med till. De blandar rock, punk och skate på ett snyggt sätt och har därmed bildat en egen stil som det tydligt märks att de brinner för.
https://www.facebook.com/s.2.b.u.theband

- DROP IN ELITE (Indie/rock)
http://dropinelite.bandcamp.com/

- THE KROOKED (Punkrock)
Punk från Stockholm
https://www.facebook.com/TheKrooked
 
 
 

Hudson Falcons-Dancing underneath the moonlight.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Hudson Falcons har gjort det igen, denna skiva från 2011 innehåller som sig brukar när det handlar om bandet mycket rock n roll och bluesinfluenser samt även en del spanska rytmer-och som vanligt lyckades de behålla punkådran i spåren. De lyckas även få mig att verkligen lyssna på texterna och öppningen är mycket stark där det blir svårt att nämna just en favorit men visst står Dont let the bastards bring you down och Long live the king ut....senare spår som You`ll never be cool och Little wild heart sitter även som en smäck och det här är nog (hittils) min favoritplatta med bandet.
 
Jag rekommenderar bandet främst till de som vill vidga sina vyer lite, som kanske söker lite "mogen" rock n roll där punkådran hela tiden finns där. Och i texterna kan nog alla fans av punk känna igen sig....frihet, jobba hårt, familj, kärlek, hopp och liknande-utan att det blir klyschigt. Dock kanske en del avfärdar detta som "gubbigt" men för oss som törs erkänna att vi börjar bli gubbar.....gillar det här.

Inget West Coast Rio 2013

Kategori: Allmänt

Saxat från fb:
 
Vänner,
West Coast Riot kommer att ta en paus under 2013. Det var inget lätt beslut att fatta, men som det ser ut nu kommer vi inte lyckas få ihop en line-up i år som kan mäta sig med festivalens rykte. Och vi känner att vi hellre ligger lågt ett tag än att göra något halvhjärtat. Det här är ingen dödsruna och betyder absolut inte slutet på WCR, då vi hoppas verkligen kunna göra en storstilad comeback 2014! Tills dess stay punk!

Punkfest i Köping 4 maj.

Kategori: Gigtips.

Från Ögirs hemsida:
 
Förra året firade Skivbolaget 30 år och detta arrangemanget blev både väldigt lyckat och utsålt. Vi har fått en massa frågor om vi inte kunde göra om det och eftersom Charta 77 fira 30 år som band så fortsätter vi på 30 års temat. Totalt runt 6 band på scen i år (blev lite mastigt med 15)

Klara band
Subhumans (UK)
Charta 77
Rolands Gosskör

Mer band tillkommer

Insläpp kl 17:00
Pris 290:- förköp 350:- på dörren
OBS åldersgräns 18 år

Kombatans, Bad Shermans &Spotlicks.

Kategori: Gigtips.

Trubbel+Nattflaxa

Kategori: Gigrecensioner.

 
 
Den här spelning kunde gå hursomhelst publikmässigt...hade jag tänkt ett bra tag. På grund av mycket helger den senaste tiden så kanske folks ekonomi (och levrar?)  inte var den bästa?  Och sen hejdar jag mig för att skriva alltför mycket om folks illvilja och lathet att ta sig ner på gigs men samtidigt så sitter de och klickar gilla på facebook på allt som rör evenmangen ifråga? Nåja, för att gå händelserna i förväg så får man nog se att uppslutningen vart godkänd.
 
Nattflaxa gjorde scendebut och öppnade med Take it to the streets part 1 följt av Americanized, hela epn brändes av plus några till och det var kul att se och höra David trumma på snabbare och hårdare än vad jag är van att se, och rent visuellt så kändes det lite märkligt att se Ljung spela på en gura som jag associerar mer med metal än med hardcore-men det är säkert bara jag. En bra debut och som jag skrivit förut så hoppas jag att det satsas på det här bandet.
 
Trubbel hade jag bara snabbt lyssnat igenom före och de lät helt klart okej. De verkade ha en del supporters med sig för det var ganska många ansikten bland de röjande som jag inte kände igen - inte för att man har koll på alla men jag tror det måste rört sig om utomsocknes. Det gick vilt till framför scenen och bandet gjorde en bra spelning, jag själv fick en riktig pärla över ögonbrynet och det ömmar såhär 2 dar efter men en punkspelning är ingen punkspelning utan lite ont i kroppen. Dock så försvann känslan av bandet hos mig rätt fort-men jag tror det mer handlade om den kaosartade avslutningen på ett personligt plan på kvällen....så jag hoppas kunna se bandet igen så jag kan ge en djupare presentation/recension av dom. Dock så hoppas jag att de halvt avklädda snubbarna som var med på scenen inte är ett stående inslag i deras uppträdadande för det blev väldigt mycket studentspex över det hela och det är ingen jag associerar-eller vill associera med punk.
 
En bra arrangemang av Dead Rhythm, nästa gång blir i februari då Gatans Lag & Angers Curse kör. Och efter det hoppas jag på att alla gigs klubben ordnar inte kommer falla på de helger jag inte har möjlighet att komma.

Ny video från Prins Carl.

Kategori: Allmänt