barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Smakprov på nytt från Meinhof.

Kategori: Skivsläpp

Saturdays Heroes-Hometown serenade.

Kategori: Allmänt

Spotlicks-Stick och brinn.

Kategori: Allmänt

Skiva på g för Audiopunx.

Kategori: Skivsläpp

Adventsröjet med Slobobans Undergång och Attentat.

Kategori: Gigtips.

Äntligen! Klassiska Slobobans med bröderna Hassling i spetsen är tillbaka. Mangeltunga punkbandet från Partille har inte spelat live på 12 år! Så det är förstås efterlängtat… De slår sig ihop med tvillingbandet Attentat och spelar tillsammans på Musikens Hus i Göteborg lördag 28 november. Tillkommer gör även nya, spännande Rome is not a town, vilket gör kvällen fulländad. Hela huset skall skaka, klackarna i taket och nya publikrekord skall slås; Adventsröjet är här!!!

 

-        Vi försöker uppnå det vi brukar när vi spelar med Attentat.  Till exempel på Sprängkullen när fansen pogade så golvet var på väg ner i huvudet på de som satt i fiket i våningen under. Murbruket lossnade och vi fick be publiken att ta det lugnt och inte hoppa så mycket, säger sångare Per Hassling i Slobobans.

 

Kvällen kommer även att bjuda på gästartister, punkjockey i form av Boris The Spider och en och annan adventsklapp som överraskning. Biljetterna släpps måndagen den 31 augusti och kostar 219 kr inklusive förköp. Köp biljetter i tid, för när dessa band spelar på Musikens Hus tar biljetterna slut långt innan speldagen. Du handlar biljetter på ticnet.se eller fysiskt på Pusterviks biljetter (Järntorget, gbg) eller på Crippas Café (Kusttorget 1, gbg).

 

Attentat är i toppform, har släppt tre singlar under året, varav två varit producerade av Brit Award vinnaren Pedro Ferreira (Darkness), och i sommar var bandet på lyckad turné med japanska Electric Eel Shock. Attentat kommer att bjuda på ett juligt gig med en del ovanliga inslag varvat med sin patenterade allsångspunk. Slobobans Undergång kommer att spela ett pärlband av klassiker som ”Atomkrasch”, ”Stål & Styrka” och ”Lammkött” och dessutom spränga in ett par nyskrivna låtar.

 

Rome is not a town är ett ungt, nytt band från Göteborg som precis fått skivkontrakt. De flirtar både med punkens nerv och rockens nonchalans och visar upp sig med sådan självklarhet att ni kommer bli helt tagna. Musiken landar någonstans mellan senare Sonic Youth och Sleater-Kinney 
och är ett måste för fans av gängliga gitarrer. Var med när det händer, och kom inte och lipa efteråt för att du missat något…

 

 

 

Chaos in Sweden # 2 ute nu.

Kategori: Skivsläpp

Darkbuster-No Revolution.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 
Det har varit väldigt tyst om Darkbuster bra länge. Tills nu då de är tillbaka med en ny skiva, den första sen A weakness for spirit om jag inte missat något släpp.
 
 
Nämnda platta var riktigt bra, jag minns att många tyckte den var för spretig i sin blandning av typisk Amerikansk streetpunk, Oi och reggae men jag gillade den och tyckte den passade bra som blandskiva,trots att den inte var det men den gav den känslan.
 
 
Och den här skivan har samma blandning, öppningen i Many moons har bland annat grymt blås men faktiskt så är skivan i stort en sämre variant av den sortens punk som Street Dogs spelar. 
 
 
Jag föredrar baktaktspåren No revolution och blåset i ett par andra låtar samt delar av texten i Punk rock`s not dead, även om man nu ska sjunga om punk rock in your face så ska det låta som om man menar det..... 
 
 
....men annars så är det musik man hört tusen gånger förut till leda.

Comminor-Dexter

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Strax innan det bär av till staterna så släpper Comminor en digital singel. Denna gång är det Dexter, som fanns med på deras första fullängdare We cant skate från 2011.
 
Den är dock lite annorlunda än originalet, det hörs att de har blivit bättre på att spela, mognat och Johannas sång har också blivit bättre.
 
Och låten var redan innan en av mina favoriter eftersom jag älskar och har alla böcker av Jeff Lindsey och har en och en annan dvd av tv-serien.
 
För ja, låten handlar om DEN Dexter.
 
En klart bra uppfräschning av en redan bra låt och ja....
 
Han förtjänar en parad.
 
Hittas bland annat på Spotify.

Motörhead-dildo.

Kategori: Allmänt

Avdelningen udda bandprylar.
 
 

Madball-Hardcore lives.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Faktiskt inte så mycket att orda om här egentligen.
 
Hardcore lives är en bra platta rätt igenom, bandet är mycket tajta och Freddy sjunger bättre än på länge.
 
Likheterna i vissa låtar med Agnostic Front är slående, bland annat i My armour och Born strong. Och textmässigt...tja-man vet ju vad man kan förvänta sig när det gäller Madball och det är få överraskningar där men djäkligt bra.
 
Några av mina favoritspår är True school där Scott Vogel gästar, True balance som textmässigt påminner om Time is running out av Evil Conduct och givetvis Doc Marten Stomp med refrängen:
 
For the black
The Blue
My brothers
The crew
 
Och för wrestlingfanatikern i mig är det lite kul att Phil "CM Punk" Brooks är med och körar.
 
Och faktiskt så känns Madball som mer relevanta än bröderna i Agnostic Front just nu. 
 
Köp!
 
 
 

Avgå!-Ingen rök utan eld.

Kategori: Allmänt

Tiotummare av Seaside Rebels.

Kategori: Gigtips.

 
Och lite gigs:
 
 
 

Bouncing Sole Club 19/9-SLUTSÅLT.

Kategori: Gigtips.

 

Sick of it all-Last act of defiance.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Tre anledningar att bröderna Koller och kompani är ett av mina favorit HC-band är:
 
1. De har inte gjort en enda dålig skiva.
 
2. De har inte trillat ner (alltför mycket) i metalträsket genom åren.
 
3. De har inget behov av att flexa musklerna.
 
Den här skivan är dock helt klart en uppryckning i tempo från den förra plattan. De tre första spåren innehåller körer och käftsmällar som gjorde att jag nästan ramlade av stolen.
 
Men sen....går tempot ner, och tyvärr också kvaliten. Efter försökt ett par gånger med Part of history och Losing war så blir ändå slutbetyget att de är mediokra. Och Never back down känns bara fantasilös så jag misströstade där ett tag.
 
Men de styr upp skutan igen med bland annat Facing the abyss (favoriten) och Beltway getaway.
 
Skivan avslutas med Oi-Oi-Oi körer i DNC...eller nej-skivan slutar med två bonusspår (onödigt påfund), i alla fall på den här utgåvan som även en patch följde med.
 
Så ja, gillar du bandets tidigare skivor lär du inte bli besviken.
 
Främst inte på de första tre.
 
 

Sista klivet-Demo.

Kategori: Skivrecensioner.

Ett nytt band från Västerås där folket har meriter från flertalet orkestrar, vilka tänker jag inte gå in på då jag sällan ser sådant som det mest relevanta och väldigt ofta som:
 
"Vad vill bandet bli bedömda efter egentligen? Gamla meriter eller här och nu?"
 
Men ändå, relaterat till det så hade jag anat hur dom skulle låta, innan jag hört dom. Min  aning var influenser från gammal snabb svensk punk och Amerikansk hardcore. Och jag tycker inte jag hade så fel. Efter fått smakprov så tänkte jag, direkt när jag hörde  Dött lopp att:
 
"Agnostic Front kan nog få sig en match"
 
Men här då....tre låtar: Rika barn leka bäst, redan nämnda dött lopp och Taj Mahal. Ett djäkla ös, sådan här snabb musik var det länge sedan jag hörde och det är kul att höra sångaren Mange på svenska till skillnad från de band han varit med i innan som kört på engelska.
 
3 låtars snabbt ursinne med texter om flera sorters människor som inte direkt bandet vill skaka hand med utan snarare sätta en känga i ansiktet på.
 
Bandet har haft en spelning hitills och är inbokade att besöka Klubb Antisocial tillsammans med Midnight Stalkers den 26 september. 
 

The Beat from Palookaville 26/9.

Kategori: Gigtips.

 

The Jollars-The Oi! father.

Kategori: Allmänt

The Slackers till Europa.

Kategori: Gigtips.

 

Sista Sekunden 10 bast.

Kategori: Gigtips.

 

John Lydons advice for young punks.

Kategori: Allmänt

The Warriors/Midnight Tattoo split.

Kategori: Skivsläpp

Kommer snart utgiven av Contra.
 
 

Strindberg som tortyr-Vi slåss för er.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Andra skivan för SST, som har ett av punksveriges bästa bandnamn, ett mycket bra liveband och den här skivan är okej rätt igenom för att gå rätt på sak. 
 
Det är mycket politik, utan direkt pekpinnar men bandet skräder inte orden i låtar som Rika äter barn och Kappvändarfolket till exempel. Som både musikaliskt och textmässigt påminner om Radioaktiva Räker och lite Asta Kask, eller kanske mer Cosa Nostra (?)
 
Emellanåt haltar texterna lite och innehåller en del nödrim här och där, inte för att punk ska vara rödvinpoesi men då dessa herrar ändå har en hel del rutin från andra band och har spelat länge så....ja, tycker jag att man borde kunnat knåpa ihop lite bättre texter faktiskt.
 
Skulle jag dra till med någon fotbollsjämförelse så skulle jag kanske placera bandet någonstans i mitten av Superettan. 
 
Ingen skiva som lär samlat damm i skivhyllan men den lär nog inte slitas ut heller.
 
 

Ernst And The Edsholm Rebels - Hollow.

Kategori: Allmänt

Crucified-Life in a skinehead band.

Kategori: Böcker.

The book written by Pete Roper about his time in skinhead band Retaliator. A must have for all Retaliator fans. Due for release 2016.
 
 

R.I.P Maurice Roberts.

Kategori: Allmänt

Maurice Roberts, a founding member of famed vocal trio The Gaylads, died on Friday at age 70.

His daughter, Paula, said Roberts died at the University Hospital of the West Indies where he had been admitted the previous day.

Along with Horace 'Bibi' Seaton and Winston 'Delano' Stewart, Roberts formed the classic Gaylads line-up which is recognised as one of Jamaican pop music's great harmony groups.

They thrived during the rocksteady era of the mid and late 1960s, recording a number of hit songs for different producers, including Clement Dodd, Sonia Pottinger and Leslie Kong.

Lady With the Red Dress, Joy in The Morning, Hard to Confess and Over the Rainbow were some of the trio's popular songs.

After Seaton and Stewart left for solo careers, Roberts led a version of The Gaylads along with brothers Randell and Hopeton Thaxter. Later, they became The Psalms, recording and touring as Bunny Wailer's harmony group.

Maurice Roberts is survived by his wife, four children, 10 grandchildren and two sisters.

 

 

Nytt på g från Volxsturm.

Kategori: Skivsläpp

By the Way-Watch me bleed.

Kategori: Allmänt

The Interrupters-Take back the power.

Kategori: Allmänt

Supertonic Sound Club-Cracked up over you, "7.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 
 
Northern Soul verkar komma mer och mer med åren för mig, trots att jag ännu inte riktigt grävt ner mig i genren. Den här singeln är släppt av A message to you och bandet är från Dublin och bjuder på två covers.
 
Den första, titelspåret är en klassiker, det vet t.o.m jag-Cracked up over you av Danny White. De gör helt originalet rättvisa och dom kan verkligen hantera sin instrument. Sjunger gör Sharon Gitau, som jag inte direkt vet vem det är men efter en snabb efterfoskning så verkar hon vara känd från dokusåpor. En djäkla pipa har hon i alla fall.
 
B-sidans Love is a four letter world klockar jag direkt då jag är ett stort fan av Michael Caine, låten är nämligen med i Get Carter. Lite mer funk och även om jag normalt får både utslag, andnöd och blåsor av just funk så funkar den här, såväl som originalet. Här står Nikki Kavanagh för sången, som jag inte heller visste vem det var och även hon har en bra röst även om hon får se sig rätt omkörd av Gitau, om man nu ska jämföra.
 
En bra singel och nyfiken har väckts...angående hur bandet låter i stort och hur deras eget material är. De har visst gjort en skiva med Dave Barker så jag får ta och fortsätta där.

Fuck cancer.

Kategori: Allmänt

Lite Bäddat för Trubbel spelningar.

Kategori: Gigtips.

 

R.I.P Colin Riot.

Kategori: Allmänt

Ett år sedan.
 
Gillar du Runnin Riot, ta då och lyssna på dom och skänk Colin en tanke.
 
 

4 nya band till PSK.

Kategori: Gigtips.

 

Prins Carl-Kalle Teodor.

Kategori: Allmänt

Soul Radics-Big shot.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Ett väldigt traditionsbundet band från countryns hemstad, Nashville. Kanske inte lika vassa som The Aggrolites och inte lika jazziga som Hepcat men helt klart bra på att hantera sina instrument, så jag förstår varför de fått backa flertalet Jamaicanska klassiska artister genom åren de existerat.
 
De har en mycket duktig sångerska i Dani, även om hon ibland är lite nära att börja sjunga på patois och det är jag ganska allergisk mot när vita försöker sig på. Jag har aldrig sett poängen och vem sjutton har gjort det bra? Hennes röst kommer verkligen till sin rätt i långsammare spår som Stay och Really a mess.
 
 
Textmässigt rör de flesta texterna kärlek och relationer men det är ingen smör-ska (där hittade jag på ett nytt ord också)  eller rocksteady det handlar om. Det finns även mer dansanta spår och Banzai känns verkligen som en blinkning till tex  Dave & Ansel Collins och lite senare dj`s.
 
Tradition ja....men knappast en tråkig och förutbar sådan. 

Moving to Ashbury-What happened to rock n roll.

Kategori: Skivrecensioner.

 
En trio från Västerås som jag sett live ett par gånger och tyckt varit helt okej. Det här är pop-punk vi talar om, som börjar lite trevande även om det är välproducerat och bandet vet vad dom håller på. Lite för lågt tempo och dystert men skivan kommer igång vid spår 3, tillika titelspåret-som är riktigt bra och jag skriver under på allt i texten till den låten. 
 
Men sen dras tyvärr tempot ner, för att sen gå upp igen och sen tillbaka ner igen.
 
Så skivan ger ett litet för spetigt intryck för att jag riktigt ska gilla det här.
 
Det är ingen tvekan att bandet kan spela, och skriva texter men den här skivan är lite för upp och ner tempomässigt så överlag måste jag säga att jag föredrar dom live. Skulle skivan rätt igenom låta som Pushing boundries, titelspåret och (bitvis som) Go off the grind vore det en annan femma.
 
 
 
 

Sulo Karlsson tolkar Garry Johnson.

Kategori: Skivsläpp

I samarbete med Garry Bushell kommer Sulo Karlsson i år släppa en skiva med Garry Johnsons dikter tonsatta.

Skivan kommer heta: Punk stories and tabloid tales.

 

 

No Saving Grace-On the bottom..

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
3 låtars tung och malande HC , den sorten jag inte direkt är inne på och heller inte kan så mycket om. Måhända fantasilöst men Hatebreed är ett namn som ploppar upp, och det är ju inte en så dålig referens kanske? 
 
En sorts hardcore jag kanske kan lära mig gilla, om inte annat för att ha att lyssna på när man hatar världen, lönen är slut och man inte fick med sig önskedamen hem från krogen....för till sådant syfte-att bli förbannad, så är det är ett perfekt soundtrack.
 
Så...det får bli så som sammanfattning/recension.
 
Tror det här kan passa den redan invigda men för mig som är lite novis här så....ja, kan jag inte säga mer än vad jag gjort.
 
Låtarna heter : Inner peace-On the bottom-Guilt trip.
 

Aggressors BC-The Hallways.

Kategori: Allmänt

Buster Shuffle-Naked.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Mer pop än ska tycker jag nog, så där som Madness i deras mest poppiga stunder-och likheten med just dom är emellanåt lite spöklika. Lägg till lite Dexys Midnight Runners också, så visst har dom ett sound som ändå till viss del  ut i dagens ska-scen.
 
Hellre sådant här än slafsigt skrivna låtar med orden "rudie", "skanking" i var och varannan rad som var och varannat band körde på 90-talet.
 
Betyget blir okej, mycket på grund av nämnda faktorer och att de har rätt mycket humor, lyssna bara på titelspåret och visst är de inte bara pop utan ska-influenserna finns där, bland annat i Devon och några till...men så där himla mycket ett ska-band är det inte.
 
Kanske mest för dom som mest har nämnda grupper plus lite mer 90-tals pop som Blur  och mod i skivsamlingen än ska-plattor? Jag anar att det här är en skiva som växer för varje lyssning, en skiva som kanske behöver lite tid för den inbitna ska-lyssnaren.
 
Plus i kanten för låttiteln I wrote this song because my girlfriend told me I was miserable och kanske blir min åsikt om bandet annorlunda när jag lyssnar igenom deras två första plattor.
 

Louise Distras UK tour.

Kategori: Gigtips.

 

Fatskins & Old glory split.

Kategori: Skivsläpp

En samproduktion mellan Crowd control media & Rebel Sound.
 
 

Agent Bulldogg & Close shave split.

Kategori: Skivsläpp

 

On the Job & City Saints till Ryssland.

Kategori: Gigtips.

 
 
 

War path-5 song ep.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Det var svårt att hitta någon utförlig info om det här bandet, då bandnamnet verkar vara rätt poppis bland såväl metalband som HCband. Så jag går inte djupare in på det (ust för att jag inte kan.) än att nämna att dom är från Los Angeles.
 
Och verkligen osar UK 82, blandat med lite Amerikansk hardcore. Jag blir direkt förtjust i Bloodshed som innehåller både (simulerade) tutande polisbilar och stövertramp. Men ju längre den här epn går så känns det lite krystat gällande sången, att sångaren försöker låta så förbannad som möjligt men inte alltid har röstresurserna. Inte katastrofalt men det drar ner helhetsintrycket.
 
Musiken och texterna gillar jag dock då jag på senare år börjar lyssna på alltmer UK 82 men sången emellanåt som sagt...dock så kan det bero på inspelningsmöjligheter kanske och sen hur nytt bandet är vet jag inte som redan nämnt.
 
Jag försöker alltid se till det positiva också som de som läst saker jag skrivit förut så....ja, så är det även här. Både bra och dåligt och "med reservation för"....
 
 
 

V/A-Got it licked.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Om jag fattar det rätt så är det här en radioshow som även släpper digitala samlingar....drivet av en engelsman boendes i Göteborg.
 
Jag fick tipset av Peter i The Manics om den här skivan som just det bandet medverkar på med sin Drowning/demons. Och då det erbjuds gratis nedladdning så var valet inte svårt...då det lockas med allt från mod och 60-tal till Northern soul och power-pop.Med band som Yum Yums, R.A.F, The City views, Condors och en massa andra för...
 
 ...det är över 100 (!) låtar där de flesta utom ett band (om min överskådning är korrekt) bidrar med en låt.
 
Så bör jag väl inte direkt gå igenom alla....eller ens hälften utan jag hänvisar till att den innehåller en djäkla massa låtar i nämnda genrer, där en hel del även gränsar till punk. Flertalet band har kvinnliga sångare och förbannat bra sådana, bland annat så bjuder ett av banden-Chris and Eddy på en fantastisk version av en av världens bästa låtar, nämligen Then he kissed me av The Crystals.
 
Oavsett om du redan är ett fan av någon av dessa genrer, alla eller bara vill vidga dina vyer-ta chansen nu!
 
 

Agent Bulldogg till Skottland.

Kategori: Gigtips.

 

Återsläpp av T.S.T.

Kategori: Skivsläpp

Enligt en säker källa så finns det stor chans att T.S.T`s album kommer återsläppas på vinyl.
 
 
 
 
 
 
 
 

Arch Rivals-The Crowd.

Kategori: Allmänt

Hated and proud av Jenny Woo.

Kategori: Allmänt

Bäddat för Trubbel & Slöa Knivar 22 augusti.

Kategori: Gigtips.

 
Det är med stor stolthet som jag presenterar denna smutsiga söder-kväll på Showdown! Det kommer bli en stökig, svettig kväll i det gamla pannhuset på Röda Sten men som tur är finns det ju en stor härlig uteservering där man kan svalka sig mellan varven, och tro mig det kommer man behöva göra med tanke på line-upen! 

BÄDDAT FÖR TRUBBEL – på scen 00.30
Skånes stoltheter Bäddat för Trubbel är äntligen tillbaka i Göteborg! Sedan Pusterviksgiget i våras är de nu högaktuella med nya rosade skivan "Två Sjundedelar Av Ett Liv". Så här skrev Jan Gradvall i DI Weekend: "Bäddat För Trubbel förvaltar en klassisk tjurskallig och obstinat Malmötradition som går tillbaka till när Stefan Ahlqvist i Problem snäste "Jag Vill Inte Ha", Nisse Hellberg skrev bandnamnet Wilmer Pitt i sitt kollegieblock och Bosse Larsson rökte Prince i halvtidspausen på MFF:s matcher". Kom och hör nya Bäddat-klassiker som "Från Afterwork Till Lillördag", "Om Det Inte Vore För Spriten", "Inte Ångra Ett Skit", "Du Får Lov Att Vara Dålig" och många fler! 

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/4szx0B7uO75cuhJR2i7962
http://www.baddatfortrubbel.se/

SLÖA KNIVAR – på scen 23.30
Om man googlar på Slöa knivar så hittar man inte mycket info men man hittar desto mer livebilder som talar sitt tydliga språk om deras energiska gigs! De har varit igång sen 2007 och släppt ett antal sjuor och fullängdare (bl.a. på KenRock Records så bara det är ju ett kvalitetsbesked för den oinvigde) Detta är ett av de få band som jag kan garantera inte lämnar NÅGON oberörd. Frontkvinnan Patricia är ett unikum som röjer skiten ur allt jag någonsin sett och jag har ändå sett en del spelningar genom åren!

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/6dS9ByVYMgK25UoGA7mm4T

I DJ-båset finner vi de spritzersvepande donnorna i DJ-kollektivet Klappa/Slå så det är bara att ta på sig dansskorna för det kommer bli ett jävla svängom!

Showdown
Röda Sten
Lördag 22 Augusti
Öppet: 22.00-03.00
entré: 100 kr
Förköp: Pusterviks biljetter samt ticnet: 
http://www.ticnet.se/event/382787?camefrom=AFF_pustervik

Det är alltid billigare att hämta ut biljetterna på Pusterviks biljetetr istället för att köpa via ticnet.se....just sayin!

Gimp Fist album preview.

Kategori: Skivsläpp

Releasedatum för Salad Days spikat.

Kategori: Film & Dokumentär.

Vad gör 70 & 80-talets punkisar idag?

Kategori: Allmänt

Ramones-Cupens efterfest.

Kategori: Gigtips.

 

Europaturnè för Saturdays Heroes.

Kategori: Gigtips.

 

T.S.T i Västerås.

Kategori: Gigtips.

DDC/Assault & Destroy-Split.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Herredjävlar vilken käftsmäll Drink and destroy crew levererar! Eller "käftsmällar" ska jag säga, i alla deras fyra bidrag på denna split.
 
I öppnande Bush leugue så lyckas de verkligen få till det där ösiga och rockiga Oi-soundet som oftast (alltid?) bara jänkare får till. Och det fick mig att tänka på Fatskins och tydligen inte helt fel ute då det är folk från det bandet med i DDC, och passande så är låt nummer två en cover på Fatskins-needin a dentist. 
 
Svårt att välja en favorit bland dessa låtar då alla är kanonbra men jag väljer Bitter end, en låt som ger mig  gåshud och har körer utan dess like.
 
Assault & Battery är med bredare i sin musik och levererar såväl hardcore-vibbar i midtempo i My life såväl som typisk Punk-Oi (som ett renordlat punkband som ger sig på Oi) i Truth, liberty and justice. Och inte helt oväntat så är de flest punkare i bandet. Bra rätt igenom även dom.
 
Kort sagt en djävligt bra ep, en utmanare till årets ep helt klart.
 

Sista Klivets premiärgig.

Kategori: Allmänt

Vinn Madness-öl.

Kategori: Allmänt

Mer om Saturdays Heroes kommande skiva.

Kategori: Skivsläpp

1. Damned Generation
2. Johnny's Words
3. Hometown Serenade
4. Bleeding Eyes
5. Calming Waters
6. The Watering Hole
7. Freedom
8. Break My Bones
9. I Will Find My Own Way
10. Stay Alive*
11. Going Nowhere
12. Kings Of Burning Hill
13. Me And The World
14. Farewell
15. My Life Back
 
 

Smash it up-Westcoast democracy.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Andra fullängdaren som släpps i september av A message to you. Smash it up är ett av flertalet svenska band som minst sagt har ekon av gamla hederliga punkband från 77-79, deras influenser-som jag tycker mig höra är The Clash, Adverts, Sham 69, Cock Sparrer, Stiff little Fingers men även modernare band som till exempel Rancid-speciellt i avslutande Rich boy och Failure.
 
Och jag tycker mig höra referenser till dessa band i var och varannan låt, inte så uppenbara att man tycker det är helt uppenbart men de finns där. En bra blandning av gammalt och nytt alltså, om med såna influenser som jag nämnt kan det inte bli fel i mina öron. 
 
Skivan är bra rätt igenom och mina tre favoriter är Friends like you, Nine nine nine och Johnny boy.  Bland de mest intressanta låtarna textmässigt är 1986 som behandlar mordet på Olof Palme, ett ämne som jag finner mycket intressant och bandet skräder inte orden vad de anser om just det. Och jag är med på deras linje....
 
Bandet har ett sådant där sound som jag nästan direkt kan avgöra att de måste vara djäkligt bra live och jag hoppas få kunna se dom live inom kort.

Container 90-Västerås roller derby girls (CD)

Kategori: Allmänt

 
 
När jag fick höra att ett band skulle göra en låt om V-ås Rollerderby så blev jag nyfiken, då jag är ett fan av sporten och en supporter av laget. När jag fick veta mer, att det handlade om ett EBM-band så blev jag lite skeptisk-då jag inte alls lyssnar på sådan musik och heller aldrig ens försökt.
 
Men när videon kom så tyckte jag det var bra både musikaliskt och visuellt så  när skivan är släppt så tog det inte många dagar innan jag köpte mig ett exemplar, på cd-den finns även som tiotummare.
 
Medverkande spelare är Yippieecajoo (en av mina favoriter), Hellshit Murphy, Mollytov Cocktail, Yodalii Taaf och Meanie Mischievous.
 
Och musiken är som sagt EBM men trots att det här ska vara en singel så bjuds man på inte mindre än fem andra versioner av låten också.
 
80-som låter just så, 79 med en bra gitarr och en ska/reggae version vid namn 69. Och som älskare av baktakt så faller den mig mest i smaken. Samt en akustisk och en vid namn 909 som är...öh, någon sorts dansmusik (?)
 
Kul att det finns versioner som nog de flesta kan gilla. Och ett djäkligt kul initiativ.

Suede Razors-Bootboy anthems

Kategori: Allmänt

 
Ett band jag skrivit om förut och då nämnde jag Slade och The Who, jag känner likadant på den här men rynkas det på näsan angående dom namndroppen så kan jag försäkra om att det inte "bara" är rock det handlar om utan visst är dom ett punkband även om de nämnda influenserna finns. Hade det här bandet kommit i början av 70-talet tror jag inte nämnda grupper hade haft någon direkt chans mot dom hos folket på gatan.
 
Faktiskt så tycker jag den första av dom två låtarna som finns på den här skivan-Rubies and pearls har en bättre refräng än gemene "rena" Oi-band. Helt klart en låt som jag inte kan lyssna på bara en gång utan den måste gå på repeat ett par gånger på raken.
 
Den andra låten My city går inte av för hackor den heller och jag tycker Suede Razors är bland det bästa just nu samt att dom redan passerat sina andra/tidigare orkestrar (Harrington saints bland annat) redan med det här bandet.

Smash it Up releasefest.

Kategori: Gigtips.

 
SMASH IT UP håller releasefest för nya plattan och har med sig speciellt inbjudna CITY SAINTS, Göteborgs svängigaste streetrockband! 

SMASH IT UP lirar plattan och mer - 
CITY SAINTS har lovat bjuda på godbitar och överraskningar!

Det nya albumet "westcoast democrazy" saluförs av bandet direkt, på plats. Vinyl (180 g) och CD. 

Det är som vanligt cash som är Kung hos Prins Viktor! 
Både i dörren och i baren!

100 riksdaler kostar inträdet och det finns inget förköp!

(Den begränsade tillgången framför scen gör att det är viktigt att va i tid!)

The Hammer-No escape.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Hardcore från Göteborg med många tempobyten i de 8 korta låtarna den här skivan innehåller, den längsta klockar in på 1.48. Arg och snabb sång och bittra/arga texter precis som jag gillar inom hardcore.  
Bäst är Freezing to death och Already dead
 
 

PSK 2016, evenemangsidan på facebook.

Kategori: Gigtips.

Nytt album från Saturdays Heroes.

Kategori: Skivsläpp

Släpps 18 september av Lovely Records.
 
 
 

Ny skiva på g från Darkbuster.

Kategori: Skivsläpp

Glory days-Shortcuts to nowhere.

Kategori: Allmänt

Louise Distras-Bullets.

Kategori: Allmänt

Rotten Mind-I dont wanna be the one.

Kategori: Allmänt

Med medlemmar från  Agent Attitude, Real Tears and Sista Bussen.
 
 

Projekt 9-Älskar, att du hatar mig.

Kategori: Allmänt

This is Trojan.

Kategori: Skivsläpp

Trojan Records slår på stora trumman angående trippelcdn This is Trojan...och då man vet vilka låtskatter de sitter på i sitt arkiv så blev jag givetvis intresserad.
 
....men jag måste säga att de missar målet.
 
För efter att ha kollat låtlistan så är det samma gamla skåpmat. Young-gifted and black, Monkey man, Return of django och Red red wine bland annat.
 
Säkert bra för nybörjaren men vilken älskare av den här sorts reggae har inte redan dom här låtarna i sin skivsamling?
 
Men om någon vill ha samma låtar på ännu fler skivor så:
 
 
 
 
 
 

Död Romans släpper skiva.

Kategori: Skivsläpp

Efter att bara haft sina låtar tillgängliga på Spotify så kommer Död Romans lagom till deras gig med Strebers (18 september i Västerås) släppa en fysisk skiva med 9 låtar.
 
 
 

The Selecter-Subculture.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Även om The Selecter släppt skivor sen de avskyvärda The Happy album och Pucker som kom på 90-talet så...ja, så var jag orolig att den här skivan skulle låta något i stil med dom. De andra släppen efter det som ändå varit många var axelryckningar men med den här skivan så tycker jag dom verkar ha hittat hem och fått till en okej skiva.
 
Välproducerat, skönt varierat gung och visst håller Paulines röst fortfarande trots att det gått 35 år sedan glansdagarna. Texterna känns väldigt personliga och som någon sorts terapi och så har det väl alltid varit med bandet, oavsett vilken uppsättning dom haft.
 
Dock så....är det hyfsat, jämnbra och (bara) okej, för det finns inga riktiga hits och få låtar står ut riktigt. Så visst är det ett steg framåt och det bästa dom gjort på länge och även om jag knappast trodde det skulle komma en ny On my radio eller Celebrate the bullet så är det ingen låt som gör något riktigt avtryck hos mig.
 
Men tydligen hittade plattan, som släpptes 15 juni-sig upp på listorna (i England) ganska fort så....tydligt att jag inte tycker som andra. 
 
Men grattis till det.
 
Någonstans är det ändå på tiden att bandet får mer erkännanden än vad dom fått.

Deluxe-utgåva från Tvärnitad.

Kategori: Skivsläpp

Tvärnitad från gurkstaden kommer inom kort släppa en cd med låtar från alla deras tre släppKrossa tänderna mot kaklet, Fruktansvärld & En tragikomisk komedi samt sådant som bara släppts på nätet innan.
 
Skivan kommer heta Nödrim,alkohol och svordomar.
 
 
 
 
 

No Resistance-Downdown.

Kategori: Allmänt