barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Nike & Röda orkestern-Håll högt.

Kategori: Skivsläpp

 Ny singel & video.
 
 
 
 
 

Klubb Död med Pf Commando.

Kategori: Gigtips.

Madness-One step beyond, 30m anniversary release

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 
  Återutgivning av den klassiska skivan från 79. Med en del bonusprylar som:Fem promovideos, en handfull låtar från en session signerad legenden John Peel, ett par spår från filmen Dance Craze, ep:n Work,rest and play och lite annat blandat. I bookleten finns texterna och ett par sidor av Irwine Welsh om hans relation till bandet.
 
Givet för Madness-nörden antar jag även om allt inte direkt är svåråtkomligt och de flesta riktiga fans av bandet har nog mycket av det redan. Men lite rare grejer är det, bland annat en demoversion av My girl där Chrissy Boy sjunger vilket han även gör på Peel-sessionen av Bed and breakfest man....plus italienska och spanska versioner av titelspåret.
 
Dock så ger det inte utslag på Richterskalan som Madstock92 gjorde men som sagt-det här är nog mest för nörden och kanske sådana som är nördigare än mig.
 
 

Charta 77+Generalerna i Västerås 23/5.

Kategori: Gigtips.

 
 

Ny platta från Madball.

Kategori: Skivsläpp

27 juni släpper Madball sin 9:e fullängdare på Nuclear Blast. Plattan kommer heta Hardcore lives och mer info här nedan:
 
 
 
 

"Hardcore Lives" will be available as limited-edition digipak and on black vinyl, both including two additional bonus tracks: "The Beast", which also appeared on 2012's EP "Rebellion", and "Spit On Your Grave", from 1994's landmark release "Set It Off". Both tracks have been exclusively re-recorded for the inclusion on "Hardcore Lives". The album will also include guest appearances by some of hardcore's most notable singers: Scott Vogel (TERROR), Toby Morse (H20) and Candace Puopolo (formerly Kucsulain, WALLS OF JERICHO).

"Hardcore Lives" track listing:

01. Intro
02. Hardcore Lives
03. The Balance
04. Doc Marten Stomp
05. DNA
06. True School (feat. Scott Vogel)
07. The Here And Now
08. Nothing To Me
09. My Armor (feat. Toby Morse)
10. Beacon Of Light
11. Born Strong (feat. Candace Puopolo)
12. Spirit
13. Mi Palabra
14. NBNC
15. For The Judged

Bonus tracks:

16. The Beast
17. Spit On Your Grave 2014


En vettig återutgivning från The Selecter.

Kategori: Skivsläpp

Sen 90-tal/tidigt 2000-tal så kan man väl säga att marknaden översvämmades av skivor av The Selecter som alla is tort sätt innehöll samma gamla skåpmat, låtar man hört till leda många gånger i trista liveversioner....
 
Men nu, när det är 35 år sen Too much pressure kom ut så släpper dom det albumet på nytt....och även om förpackningen inte direkt gör att man stannar i steget så....är det helt klart ett steg i rätt riktning.
 
Släpps 29 april:
 
Packaged in a Hard Back book style CD cover, the booklet 
features lyrics to all the songs, a sleeve note by vocalist 
Pauline Black and pictures of all the relevant single sleeves 
from across the globe. 

Bonus Tracks: 
The Selecter 
On My Radio 
Too Much Pressure (Single Version) 

MODSKA HBCD31

Perkele-Längtan.

Kategori: Skivrecensioner.

 
Den här 7 låtars plattan från 2008 känns väldigt, väldigt personlig. Från början med det underbara titelspåret till de två låtarna på finska, där Irwin framförs till viss del på traditionellt finst vis..till avslutningen med covern på Sent en lördagskväll av det klassiska Göteborgskollektivet Nationalteatern. 
 
Inte heller mycket att orda om gällande pepplåten Starkare och bandets passning till skitsnackare i Ni kan aldrig vinna. Den här var väl, om jag minns rätt de första låtarna på svenska sedan Från flykt till kamp och jag måste säga att det funkade väldigt bra.
 
En kanonskiva.

V/A-Studion One ska fever.

Kategori: Skivrecensioner.

 
18 låtar från 13 Brentford roads arkiv från de gyllena ska-åren 64-67. Även om de riktiga hitsen i mina öron saknas så är det här en väldigt bra samling. En röd tråd är The Skatalites som framför egna alster, backar andra artister, som The Wailers plus att enskilda medlemmar står så framförare-men man behöver inte ha ett vidare tränat öra för att mer än väl höra att det är hela bandet som backar Johnny Moore och Jackie Mittoo bland annat. Lägg även till två spår vardera av The Wailers och mina personliga favoriter sedan länge - The Clarendonians, som bland annat kör en cover på The Beatles...så är jag mer än nöjd med den här samlingen från pålitliga Soul Jazz records.
 
Bästa spår: Freedom Street av Soul Brothers.
 

Revolten-Rörelsen-Refused.

Kategori: Böcker.

 
Trots att jag inte är, eller någonsin varit ett fan av Refused så fann jag frilansskribenten Patrik Wirèns bok om bandet väldigt intressant. Kanske mycket på grund av att det handlar mycket om hela Umeåscenen i slutet av 90-talet och allt som kom därtill med veganism, sXe och så vidare.
 
Nackdelen med böcker om band är som jag konstaterat många, många gånger tidigare är att de ofta får en väldigt beundrande ton från författaren....där nästan inget negativt nämns och det lyser väldigt mycket igenom att författaren är bandets största fan. Så är det dock INTE här utan en spade kallas en spade. Man får lära känna bandmedlemmarna bra och det är även intressant att läsa andra människors syn på Umeåscenen - som t.ex föräldrar och poliser. 
 
Lagom lång, lättläst text och ja-relevant i det stora hela. Det som slog mig mest med boken var att även om bandet-av uppenbara orsaker - inte drabbades av fylleslagsmål och fyllekonflikter inom bandet...så slås jag av vilka djävla draman det var i bandet-eller jag ska nog snarare säga outtalade konflikter, gräl som aldrig reddes ut utan bara sopades under mattan....så att sagan tog slut ganska fort är knappast förvånande.
 
Boken sista kapitel avhandlar återföreningen och boken avslutades med ett persongalleri över folk i bandet-vilket behövdes för mig som oinvigd och för att hålla koll på bandets Spinal Tap-kavalkad av basister.
 
 
 

Dokumentär om Kathleen Hanna.

Kategori: Film & Dokumentär.

Torsdag den 17:e april i Kunskapskanalen.
 
 
Feministen Kathleen Hanna fick tipset att använda musik för att sprida sina idéer. Här berättar hon om banden Bikini Kill och Le Tigre samt om bakgrunden till rörelsen "riot grrrl". Maken Adam Horovitz, från Beastie Boys, samt kollegor bidrar till porträttet av denna artist. Från UR.

Även i K 19/4 och K 23/4

Kobra-Riot grrls.

Kategori: TV

SVT 1 onsdag den 16:e april 
 
Riot Grrrls - var finns de idag? Den feministiska punkrörelsen Riot Grrrl slog igenom för över 20 år sen, men lever än i form av t ex ryska Pussy Riot. Kobra träffar rörelsens grundare Kathleen Hanna i New York, spårar influenserna idag till indiska bandet The Vinyl Records samt möter independentfilmaren Sini Anderson

Video från Headons.

Kategori: Allmänt

Da Skywalkers tillbaka!

Kategori: Allmänt

Efter en sisådär 10 år har bandet nu (sedan slutet av januari ungefär) börjat repa igen och vi får väl se vad som händer utöver det.
 
 
Anno 2014.
 
 

Perkele-Forever.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
 
Inte den hårdaste av Perkeles plattor, men helt klart låter de mycket Perkele som de alltid lyckas göra oavsett om de kryssar mellan olika punkstilar eller vilket språk de än sjunger på.
 
Plattan öppnar bra med Punkrock army och lite lugnare Me, som är i stil med de lugnare partierna i Yellow and blue och Heart full of pride, för att sen ge mig Irländska dryckesvisor-vibbar i Diamonds, som funkar sisådär, lite för mycket försök (?) till skönsång.... Efter lite mer känslotext i Forever så blir det förvisso argt i Waste of time men musiken till den faller mig inte i smaken, men varför kan jag inte sätta fingret på. Överlag känns skivan rätt spretig musikmässigt-det är bra att dom förnyar sig och inte kör vidare tryggt på samma spår i all oändlighet men den här skivan blir lite spretig....eller bar varierad beroende på humöret med såväl punkig allsång, country i What have I done men otroligt otäcka Journey (?) associationer i Heads held high.
 
Bästa spår: Punkrock army och Always coming back.

Perkele+Saturday`s Heroes.

Kategori: Gigrecensioner.

Efter åratal som fan av Perkele så fick jag igår äntligen se dom på min hemmaplan på en av deras sällsynta Sverigespelningar.
 
Som support hade de Saturday`s Heroes som nyligen besökte V-ås och som nu som då gjord een mycket bra spelning. Jag är fortfarande pinsamt dåligt inlyssnad på deras nyare material så jag kan inte göra någon djupare analys av dessa mer än att de är bra. Mest var jag nöjd över de tidiga (just pga det nämnda faktum) låtarna Way of a man, My life back och Finspång och mer än lovliga pluspoäng för covern på Stiff Little Fingers-Alternative Ulster.
 
 
 
 
 Och Perkele gjorde en knappast besviken, jag tror de flesta var uppe bland lysrören.  Bandet körde mest äldre material och inte så mycket från de två senaste skivorna men vad gjorde det? Det var allsång och röj från början till slut, såpass att det fick stå vakter uppe på scenen. Mest responds fick väl Moments, Längtan, Visitors och avslutningen Heart full of pride.
 
 
Och innan spelningen så hade det knorrats en del - från vad jag tyckte det verkar som-folk som inte direkt är involverade i scenen: Att det skulle komma en massa "hemska nazister". Nu fanns det en handfull sådana på plats men ingen av dessa agerade på något vis ut sina åsikter utan valde-som sig bör-punkmusik och öl. Det är lustigt att de som verkar ha flest (och bäst om de får säga det själva) åsikter och insyn i scenen....är just sådana som knappt är involverade själva. Men,men - en mycket lyckad kväll som lätt kommer rankas bland de fem bästa i stan på senare år.
 
 
 
 

English Pride-Revenge of World cup Willie.

Kategori: Allmänt

 "Officiell alternativ" visa för VM 2014, en del kända ansikten medverkar i denna svängiga baktaktshistoria.
 
 
 
 
 

The Manics-Drowning//demons.

Kategori: Skivrecensioner.

 
 
Efter den mycket bra debuten Please panic-It`s the Manics så kom väldigt nyligen bandet med en singel. Detta välklädda band ger mig vibbar av såväl punk och Small Faces som tidiga The Beatles och The Jam. Oavsett vad av det nämnda man gillar så tror jag The Manics går hem i de flesta av dessa läger.
 
På den här två spårs-singeln så gillar jag ganska ovanligt nog B-sidan From a distance som är en otroligt medryckande melodi om att älska/spana på någon på avstånd. Titelspåret är som titeln antyder inte någon direkt solskenshistoria men ack så bra, så nära The Jam man kan komma idag?
 
Jag blev ett fan av bandet redan efter första gången (och tyvärr enda) gången jag såg dom live 2011 och efter fullängdaren och den här singeln blir jag bara mer och mer troende. 

Prins Carl-Power in the union.

Kategori: Skivsläpp

Från den kommande sjuan.
 
 

10 years of revolutionary rock n roll.

Kategori: Film & Dokumentär.

 
En dokumentär på mäktiga 3 timmar totalt som jag hade höga förväntningar på...som föll sig ganska platt tyvärr. Mycket av detta beror på speakerrösten, som är en kvinna som drar igång i ett rasande tempo utan direkt inlevelse - jag blev ganska omgående stressad av hennes röst och undrade när fan människan andas överhuvudtaget.
 
Trots 2 timmar så blir denna dokumentär bara skrapande på ytan - man får förvisso veta ganska mycket bandet The Plasmatics men inte så mycket om Wendy O Williams som person. De viktigaste bandmedlemmarna intervjuas och en del rockjournalister ger en hyfsad bild men jag hade helt klart önskat mer. Och med tanke på hur kontroversiellt bandet var, och Wendy främst - så tycker man att det borde finnas en massa material med Wendy från talkshows o.s.v men....jag överdriver inte när jag säger att hon pratar högst 10 minuter under dessa två timmar. 
 
Mest behållning har jag av timmen med musikvideos och liveclip, både officiella och bootlegfilmade.
 
 
 
 

Gamla Pengar-Här kommer kriget.

Kategori: Skivsläpp

Gamla Pengar släpper Här kommer kriget i slutet av maj
Göteborgskvartetten Gamla Pengar följer upp en rad hyllade sjuor med debuten Här kommer kriget. Det är rock helt utan ironisk distans. Det är punk direkt från hjärtat. Rakt in i mörkret. Ett bestämt rop på medkänsla i ett rått borgar-Sverige. I ett land av överkonsumtion, fredagsmys, lögner och skenhelighet.


Skivan spelades in i Studio Motion tillsammans med Tommy Tift (Vånna Inget, Sista Sekunden) och har en, om inte mognare, i alla fall en mer välkomnande produktion än tidigare. Sångare och gitarrist Mikey Lennartsson förklarar:

”Vi ville göra en tydlig skiva. Med högt mixad sång. Det ska vara omöjligt att missförstå. Jag blir så trött på det som spelas på radion. Band med miljonpublik som sjunger om absolut ingenting. Dom har en möjlighet som dom bara pissar bort. Det är bara yta och tomhet.”

De elva kapitel som utgör Här kommer kriget är ingen politisk pekpinne eller en pamflett med lösningar. Det är ett upprop. Det är en uppgörelse med hyckleriet och meningslösheten. Det är en uppmaning att våga stå upp för vad du tror på och inte ge efter när skiten kommer. Gamla Pengar i låten ”Ideal”:

När hjärtat följer hjärnan, då har du tappat tro. När hyckleriet sprids i leden börjar tvivlet gro. Och när hjärtat slutat slå, vad kommer hända då? Jo, de som följer strömmen färgar världen blå.

Låtar:
1. Snacket går
2. Ideal
3. Fan ta er
4. Chef på stan
5. 33stop45
6. Tristessen
7. DK2
8. Tills det faller isär
9. Masshipsterie
10. Fred
11. Sista dagen

Oldies returns-med Phil Templar!

Kategori: Klubb.

R.I.P Dave Gregg

Kategori: Allmänt

Old Fashioned Ideas-Punks & skins.

Kategori: Allmänt

Second promo clip for the upcoming album "Don't believe a word they say" by Oldfashioned Ideas, out early 2014 on Contra Records.