barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Banden är hallickar och fansen hororna?

Kategori: Allmänt

Det känns verkligen som om det verkligen är en sjuk jakt på gillamarkeringar för band på facebook. Jag har skrivit förr att jag nästan tappat respekt för vissa personer pga hur de beter sig på nämnda sajt....
 
....nu börjar det barka åt samma håll för många band.
 
Visst, facebook är ett bra sätt att nå ut till många på ett snabbt sätt, i mångt och mycket tror jag man egentligen inte "har råd" att INTE ha en sida där, även om det inte är världen (facebook, you are not the world) och jag kan ju tycka som bakåtsträvare (emellanåt) att man kanske inte borde behöva det i så stor utsträckning men tiderna ändras ju (och även "fansen")
 
Men....det får ju finnas gränser. Det är en sak att sprida gigen, det måste man vara rätt ihärdig med då folk inte uppfattar allt de läser och att det är en djungel av uppdateringar varje dag.
 
Men just det här är:
 
Uppmana folk att gilla bandet, även om de INTE gillar musiken....visst, alla (?) har väl en viss form av "sympatigillningar" från fastrar, morfar o.s.v för att just dom är dom. Men det får ju finnas gränser? Det tas lite för allvarligt..ungefär som när media referar till facebook som någon sorts opinionsbildning och ett ställe där det visar vad folk tycker och tänker.....
 
Och dessa tävlingar..som bara går ut på att fansen ska göra reklam helt skamlöst.
 
"Gilla vår sida, bjud in 457 av dina vänner så kan du vinna ett klistermärke. Lämna dessutom en kommentar här under där den som är längst upp i arslet på oss även kan vinna en pin"
 
Ibland känns det verkligen som om fansen är horor och banden är hallickar som tar all förtjänst...fast fansen gör grovjobbet.
 
Ja...det är väl kanske den klassiska frågan och punk och hur kommersiell man "får" eller "ska" vara i mångt och mycket....som alltid är en svår fråga.
 
(12-08-20)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: