barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Fredrik Strage är vilse i pannkakan.

Kategori: Allmänt

Fredrik Strage jämförde Miley Cyrus med Wendy O Williams i en krönika nyligen. Jag vet inte hur många fel han hade där när han tänkte men jag ska försöka ge min åsikt.
 
Jag är övertygad om att Cyrus gör detta för att slå sig fri från Hanna Montana-imagen, och inget fei i det i teorin. Hon är inte sin tidigare rollfigur och är inte dömd att vara Disney-präktig för all framtid. Sen kan jag tycka att hon gör det helt fel men det kan säkert vara så att hon bestämt det hon gör helt själv-utan kontroll från skivbolag och managers.
 
Men om vi ska ta det där att slå sig fri från en image och istället bli helt tvärtemot och verkligen spela på sexighet-för det gör hon-inget snack om saken....och då jämföra med Wendy som ofta uppträde i endast BH och trosor och simulerade sex med motorsågar o.s.v.
 
Wendy gjorde det knappast för att anses som sexig. Och hennes förstörande av bilar och tvapparater hade ett helt annat syfte än att chockera-nämligen att protestera mot kommersialismen.
 
Och då jämföra en som var allt annat än kommersiell-med en som är otroligt kommersiell.
 
Nej,nej,nej.
 
 
Räcker det så?
 
 
 
 (från krönikan i fråga)
 
 Istället för att diskutera huruvida publiken onanerar till Miley Cyrus borde vi glädjas åt att hon genom att simulera sex med en slägga hyllar en bortglömd ikon: Wendy O Williams. Hon var frontfigur i punkbandet The Plasmatics och livade upp konserterna genom att spränga bilar och klyva gitarrer med motorsåg. 1981 greps hon av polisen i Milwaukee efter att ha tillfredsställt sig själv med en slägga på scen.

Wendy O Williams beskrev sin musik som "fuck'n'roll" och uppträdde för det mesta i bh, trosor och kängor (vilket även Miley bär i sin video). När hennes klädstil kritiserades frågade hon varför ingen gnällde på hennes halvnakna idol Iggy Pop.

Om Miley Cyrus omfamnar The Plasmatics punk, precis som hon tidigare snappat upp sydstats­hiphop, kommer hon snart att uträtta stordåd. Och nej, Wendy O Williams är inte heller någon lämplig förebild för unga kvinnor. En vårdag för 15 år sedan gick hon en skogspromenad, matade några ekorrar och sköt sig själv i huvudet med en pistol. Men hon rockade. Och hon förstod, precis som Miley Cyrus förhoppningsvis gör, att en rockstjärnas uppgift inte är att föregå med gott exempel.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: