barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Rock mot cancer släpper samling.

Kategori: Skivsläpp

Rock Mot Cancer tillsammans med skivbolaget Beat Butchers släpper den 8/5 en samlingsskiva för att samla in pengar till Cancerfonden. På skivan deltar både etablerade och helt osignade band och artister som alla har ställt upp gratis för att hjälpa till att samla in pengar. Bland de mer etablerade artisterna så finns Heavy Tiger, Charta 77, Köttgrottorna, Lugnet och Krymplings. Ett annat band som medverkar är The Black Sheep Conspiracy, ett band som består av bland andra Robert Eriksson (The Hellacopters) och Robert Pehrsson (Death Breath, Imperial State Electric).

Köttgrottornas låt fick en helt ny innebörd då bandets gitarrist Guld-Lars (KSMB) var den sista låt han medverkade på och som just denna skiva innehåller.

Rock Mot Cancer (RMC) är en insamling till förmån av Cancerfonden som startades i november 2011 av Peter Knutsson. Startskottet till denna samlingsskiva kom från en bekant till Peter, Andreas Jenå som hade en låt skriven till sin då cancersjuka dotter Lova.

Samlingen distribueras av Border Music och kommer att finnas tillgänglig via de stora näthandlarna som Bengans, CDON, Ginza och Beat Butchers. Dessutom kommer den även säljas på olika events samt finnas på iTunes, Spotify m.m.

Alla medverkade artister har avsagt sig sina vanliga procentdelar för sitt arbete, något som innebär att samtliga inkomster kommer att gå direkt till insamlingen. Övriga kostnader för att göra skivan har täckts av givmilda donationer av företag och privatpersoner.

Den 8/5, samma dag som skivan släpps, kommer en releasefest för skivan äga rum på Underbara Bar i Stockholm. Hittills klara band som kommer spela är Sebastian Åkesson, Grande Royale, ytterligare akter kommer tillkomma. Dörrarna öppnas kl. 18 och fram till 22 kommer inträdet kosta 50 kronor där pengarna går direkt till Cancerfonden via Rock Mot Cancers insamling.

Läs mer om releasefesten här:https://www.facebook.com/events/855037301226147/

Komplett lista över alla band/artister som är med på skivan: 

Grande Royale feat. Marcus Jonsson
The Black Sheep Conspiracy
Sebastian Åkesson
Krymplings
Dolores And The Skahippiepunkparty Ltd.
Charta 77
Lugnet
Far out sounds
Def More
Josefine & Linda Feat. Anton & Bandet
L´obscurité 
Marys Kids
Köttgrottorna
Snake
Thurneman
Heavy Tiger


För mer info om Rock Mot cancer så kan man kolla in följande sidor:
www.rockmotcancer.com
www.facebook.com/rockmotcancer
https://www.cancerfonden.se/insamlingar/rock-mot-cancer

Kommentarer


Kommentera inlägget här: