barbedwirelove.blogg.se

facebook.com/barbedwirelove77

Perkele, Cityfestivalen.

Kategori: Gigrecensioner.

Att Perkele spelar i Sverige hör ju till ovanligheterna, så man får väl anse sig ärad att just Västerås fick ett besök (igen) under Cityfestivalen, man kanske ska tacka kopplingarna till länet för det , som numera finns i bandet i form av trummisen.
 
Jag undrar dock om arrangörerna riktigt hajat avd de bokat för jag tror de inte riktigt hade väntat sig denna anstormning av främst skinheads till Stora torget. En del polisbilar gled runt under giget men det hela gick lugnt till.
 
Då Västerås inte direkt är, eller ens varit mycket av en skinhead-stad så var det många man inte kände igen, trots att stadens flesta existerande herrar och damer med kängor var där.
 
En och en annan (inga från stan dock) hade lite väl suspekta motiv på sina tröjor men det kanske var det enda rena de hade?
 
 
 
Nåja,en bra blandning av gammalt och nytt blev det i form av öppningen med Remember your roots och fortsättningen med bland annat Muistot, A way out, Working Class, Det var då och Moments.
 
Efter det fick vi höra en något annorlunda kryddning av No Shame i form av riff från såväl Breaking the Law och Paranoid...innan Ronnie utannonserade Längtan som sista låt.
 
...vilket få trodde på mer än 3 sekunder.
 
 
 
En underbar dag och en utdragen version av Heart full of pride avslutade giget där det dansades för fullt från början till slut och med mycket allsång.
 
En spelning jag var mycket nöjd med, trots att det verkar gå en trend just nu att man inte "ska" gilla Perkele. Visst, på de senaste två skivorna tycker jag att  de har tappat en del glöd från förut, men det ändrar inte att de är ett bra liveband och har gjort mycket bra.
 
Tack och välkomna åter.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: